• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,246 ↑
    CZK / CNY 3,269 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,202 ↑
    CZK / PLN 5,841 ↑
    CZK / CHF 26,030 ↑
    CZK / USD 23,663 ↑
    CZK / GBP 29,501 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Březen 2017

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Wall Street Closing Bell & výhled na 3. 3. 17

    Čtvrtek přinesl mírnou korekci středečních zisků, příliš důvodů ke korekci však zatím sentiment nenaznačuje. Dnešní výsledek počtu žádostí v nezaměstnanosti ukázal jejich pokles na 44 letá minima.

    celý článek »

    Zájem o OKD: dvě nabídky jsou na stole

    Začátkem listopadu 2016 oslovilo OKD více než 200 potenciálních partnerů. Nyní má na stole dvě konečné nabídky. Zatím nejsou známé žádné podrobnosti a vyhodnocení nabídek bude časově náročnější.

    celý článek »

    LafargeHolcim: Solidní kvartální výsledky a "blamáž" v Sýrii

    Společnost LafargeHolcim ohlásila solidní výsledky za uplynulé čtvrtletí a generální ředitel Eric Olsen uvedl, že přední světový dodavatel cementu a stavebních materiálů je v ideální pozici, aby vydělal na masivních infrastrukturních výdajích, které slibuje americký prezident Donald Trump.

    celý článek »

    Trumpova hudba hraje, tak tancujeme

    Jak to čtete vy? Hudba hraje, tak tancujeme, americké akcie mají za sebou nejlepší den roku 2017 (ten na grafu není, S&P 500 ale ve středu uzavřel těsně pod 2 400). Podpora ekonomiky bude pecka, regulace pryč a tak dál.

    celý článek »

    Snapchat IPO: jaká jsou rizika?

    Snapchat dnes plní obsah médií díky tanovení IPO ceny na 17 USD za akcii, nad původním odhadem 14 - 16 USD. IPO Snapchat je bezesporu zajímavé a má celou řadu pozitiv, Jaká jsou ale negativa a rizika? Z IPO dokumentu S-1, který společnost nedávno...

    celý článek »

    Investujte do komodit prostřednictvím ETF

    Investice do komodit lze získat prostřednictvím akciových titulů. Existuje celá řada burzovně obchodovaných produktů, které nabízejí levný a efektivní přístup ke komoditám, buď pomocí držení fyzických zdrojů - SPDR Gold Shares (GLD) nebo košů futures -...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 02.03.2017

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 1.3.Změna2.3. Americký dolar USD 1 25.6540 +0.15%25.6950...

    celý článek »

    Icahnova nová investiční sázka

    Carl Icahn patří mezi investory, jejichž kroky jsou zbytkem trhu pozorně sledovány a někdy dokonce kopírovány. O moudrosti takového přístupu je možné dlouze debatovat.

    celý článek »

    Vlaky v Česku až 300 km/h? Poslanci tlačí na vládu

    Dopravní experti jednotlivých stran ve Sněmovně dnes protlačili usnesení, které zavazuje vládu, aby výstavbu vysokorychlostní dráhy urychlila. Poslanci dali vládě konkrétní seznam kroků, jak při přípravě výstavby postupovat a je podle nich reálné, aby...

    celý článek »

    USA: Zvýší FED sazby již v březnu?

    Osobní spotřeba domácností v USA se v lednu zvýšila o 0,2%. Čekalo se více. V prosinci byl růst 0,5%. Co ale rozhodně nezklamalo, byl cenový vývoj. PCE inflace (personal consumption expenditures price index) za leden se zvýšila o 0,4%, což bylo nejvíc od.

    celý článek »

    GER: Nezaměstnanost nízká a inflační tlaky rostou

    Trh práce v Německu je i nadále velmi silný (což je jeden z klíčových důvodů pro cenový růst). Inflační výhled v Německu je podobně jako ten český pozitivní. Inflace by se během roku měla ještě zvýšit, nicméně již ne tolik dramaticky (o několik desetin...

    celý článek »

    Sítě peer – to – peer

    Slovní spojení peer – to – peer v překladu znamená doslova rovný s rovným. V rámci komunikace z něj vyplývá, že jednotliví uživatelé jsou si rovni a vyměňují si informace přímo mezi sebou.

    celý článek »

    CZE: Rozpočet jen v mírném přebytku

    Pro celý letošní rok čekáme deficit státního rozpočtu zhruba 60 mld Kč.Ačkoliv pozice české ekonomiky v rámci cyklu zůstane silná, což se projeví ve vyšším daňovém inkasu, pro letošní rok se v porovnání s tím loňským na výdajové straně projeví vyšší...

    celý článek »

    CZE: Inflační tlaky na vzestupu

    Pro ČNB jsou tato data dalším signálem, že inflační tlaky v ČR jsou na vzestupu a že s exitem z kurzového závazku není třeba otálet. Pravděpodobnost, že to bude v dubnu, se tak ještě dále zvyšuje zvyšuje.

    celý článek »

    CZE: PMI indikuje vysokou expanzi průmyslu

    Včera byla zveřejněna data českého PMI za zpracovatelský průmysl. Jeho únorová hodnota dosáhla 57,6 bodů, když v lednu byla 55,7. Hodnoty nad 50 bodů signalizují expanzi, pod 50 bodů naopak pokles.

    celý článek »

    Ranní komentář: Snap jde na burzu

    Tématem tohoto týdne je také IPO technologické společnosti Snap. Výrobce aplikace na přeposílání fotografií podle vyjádření prodal 200 mil. akcií při upisovací ceně 17 USD. Celková tržní kapitalizace tak vyšplhá na 20 mld. USD.

    celý článek »

    Čtvrteční obchodní seance 2. 3. 2017

    Čtvrtek 2. 3. 2017 --------------------------------- USA: DJIA (+1,46 %), S&P500 (+1,37 %) a NASDAQ (+1,35 %). Evropa: DAX (+1,97 %), CAC40 (+2,10 %), FTSE 100 (+1,64 %). Čína: Hang Seng (+0,39 %), Shanghai Comp. (-0,52 %), CSI 300 (-0,66 %).

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky

    Zakladatel společnosti Evercore Founder Roger Altman na CNBC ve vztahu k posledním inflačním číslům uvedl, že je nelze ignorovat. Inflace měřená indexem výdajů na osobní spotřebu se podle něj bude nyní pohybovat kolem 3 %, což nedává moc velkou pravděpodobnost scénáři, v němž by sazby klesaly už v polovině roku.

    celý článek »