• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Březen 2017

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Americké akcie ztrácely i druhý den v týdnu

    Akciové trhy v zámoří klesaly druhý den v řadě, když se indexu S&P 500 vzdálila historická maxima už o více než jedno procento hodnoty. Pravděpodobnost zvýšení úrokových sazeb na březnovém zasedání Fedu je vysoká a investoři se začinají připravo...

    celý článek »

    Americké akcie ztrácely i druhý den v týdnu

    Akciové trhy v zámoří klesaly druhý den v řadě, když se indexu S&P 500 vzdálila historická maxima už o více než jedno procento hodnoty. Pravděpodobnost zvýšení úrokových sazeb na březnovém zasedání Fedu je vysoká a investoři se začinají připravovat na utaženější monetární politiku.

    celý článek »

    ČS nemovitostní fond plánuje expanzi do Polska a Maďarska

    ČS nemovitostní fond, který spravuje investiční společnost REICO České spořitelny, slaví v březnu desáté výročí svého založení. Za tu dobu investovali klienti do největšího a nejstaršího podílového nemovitostního fondu na českém trhu již 13,7 mld. Kč.

    celý článek »

    Dluhový batoh amerických domácností: 12,6 bilionu dolarů

    Zadlužování světa, jednotlivých států, potažmo domácností a lidí nebere konce a rekordním tempem narůstá. Svět se topí ve stále se zvětšujícím oceánu dluhů. Toto tempo bohužel nemůže přinést nic dobrého, což nám ukázala poslední velká finanční krize.

    celý článek »

    OECD: Svět už musí z pasti ven

    Světová ekonomika je v pasti. Je to past nízkého růstu, a důvěra spotřebitelů ani extatické finanční trhy ji z ní vytáhnout nedokážou, uvedla OECD. Organizace nadále odhaduje, že globální ekonomika poroste letos o 3,3 procenta a v příštím roce o zhruba...

    celý článek »

    OECD: Svět už musí z pasti ven

    Světová ekonomika je v pasti. Je to past nízkého růstu, a důvěra spotřebitelů ani extatické finanční trhy ji z ní vytáhnout nedokážou, uvedla OECD. Organizace nadále odhaduje, že globální ekonomika poroste letos o 3,3 procenta a v příštím roce o zhruba 3,6 procenta.

    celý článek »

    Long signál na akcie Alibaba

    Investiční newsletter Breakout Trader od LYNX přináší každý týden 5 investičních analýz. Jedná se o analýzu čtyř světových akcií a jednoho ETF. Analýzy obsahují konkrétní úrovně vstupu i výstupu (stop-loss i cílové ceny).

    celý článek »

    Kde se nejlépe podniká ženám?

    Ženy mají vůbec nejlepší prostředí pro podnikání na Novém Zélandě, v Kanadě a ve Spojených státech, zjistila studie společnosti Mastercard o podnikání žen v různých zemích ( Index of Women Entrepreneurs ).

    celý článek »

    ETF s fixním výnosem se nemusí vždy chovat jako dluhopis

    ETF s fixními výnosy se nemusí vždy chovat jako dluhopisy. Stále více investorů přijalo v posledních letech ETF jako nástroj pro dosažení pozic s pevnými výnosy. Ale při použití ETF na straně dluhopisového portfolia musíme provést některé důležité úpravy.

    celý článek »

    OECD vidí mnohá rizika pro globální ekonomický výhled

    Analytici OECD vyjadřují obavy nad tím, že růst globální ekonomiky nemusí být dostatečně silný, aby ustál narůstající rizika z nárůstu protekcionismu a budování obchodních bariér ve světě, případně prasknutí akciové bubliny nebo zvýšení měnové volatility.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 07.03.2017

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 6.3.Změna7.3. Americký dolar USD 1 25.5060 +0.16%25.5470...

    celý článek »

    ČEZ, a. s.: Oznámení o výplatě úrokového výnosu

    ČEZ, a. s. (IČ 45274649) ČEZ, a. s. – Oznámení o výplatě úrokového výnosu ČEZ, a. s. oznamuje, že ke stanovenému dni 8. března 2017 uhradí pravidelný pololetní úrokový výnos z emise dluhopisů: Celková nominální hodnota emise: JPY 8 000 000 000 Splatnost: 8.

    celý článek »

    Čínský MF naznačil prostor pro růst vládního dluhu

    Čínský ministr financí Xiao Jie uvedl, že země má stále ještě prostor pro růst svého zadlužení, což by mohlo znamenat, že vláda má ještě prostor pro růst svých výdajů.Podle Xiaoa bude otázka navýšení vládního dluhu závislá především na schopnosti...

    celý článek »

    Výprodej Snapu srazil akcie o 12%

    Po dvouciferných růstech ceny akcií zažila společnost Snap návrat k realitě. Včera vyšlo v zámoří hned několik doporučení „Prodat“, což poslalo dolů cenu akcií o 12%. Na nákupní horečku kolem akcií Snapu upozorňoval už několikrát kolega Honza Šumbera.

    celý článek »

    ČR: Příspěvky k růstu HDP

    Včerejší den byl na ekonomická data či události docela chudý, tak bych využil prostor a vrátil se ještě krátce k pátečním datům HDP za 2016. V tabulce (zdroj CSU) jsou příspěvky k meziročnímu růstu HDP.

    celý článek »

    Spekulace na mimořádnou dividendu u Poste Italiane

    Šéf Poste Italiane Francesco Caio uvedl v italském senátu, že společnost vyplatí za loňský rok na dividendě 80 % čistého zisku. To odpovídá výplatnímu poměru před rokem. Italská média spekulují o tom, že vláda možná nebude chtít prodat zbývající 30%...

    celý článek »

    Erste: Fitch zlepšila hodnocení na A-

    Agentura Fitch zlepšila hodnocení Erste Group na stupeň “A-“ (z “BBB+”) se stabilním výhledem. Fitch jako důvod tohoto kroku uvádí zlepšení rizikového profilu banky a lepší provozní podmínky v regionu střední a východní Evropy.

    celý článek »

    ETP | Pozor na emitenta ETN

    ETN přináší možnou ztrátu kvůli problémům s podkladovým emitentem. Jednou z variací ETF jsou ETN (Exchange-traded note), dluhový nástroj, jehož výnosy jsou spojeny s výkonem konkrétního benchmarku.

    celý článek »

    Rozbřesk: Rostoucí inflace činí hru na “měnové války” nejen pro ČNB méně atraktivní

    Inflace ve střední Evropě roste. Tento týden se o tom budeme moci přesvědčit jak u nás, tak v Maďarsku, ale i v Polsku. V České republice a v Maďarsku budou zveřejněna inflační data za únor, která posunou inflaci dále nad v 2 % a polští centrální bankéři budou pro změnu projednávat novou prognózu, která bude muset reflektovat v podstatě totéž.

    celý článek »

    Video: Bitcoin se po delší době výrazněji rozhýbal

    Dlouhodobý trend ve vývoji hodnoty bitcoinu je nadále růstový, za posledními výraznými poklesy je potřeba vidět dění v Číně. Nejen na tom se shodli hosté ...Další investiční videa naleznete na stránce video.kurzy.czZdroj: Youtube, kanál uživatele...

    celý článek »

    Akciová Asie ignorovala vývoj v USA, většina trhů rostla

    Úterní seance druhého březnového týden roku 2017 přinesla většině akciových trhů v Asii zisky. Region tak nenásledoval vývoj v USA, kde podle komentářů analytiků investoři ztrácejí trpělivost s prezidentem Donaldem Trumpem a údajně rostou obavy z jeho schopností naplnit své ekonomické sliby a plány.

    celý článek »

    Úterní obchodní seance 7. 3. 2017

    Úterý 7. 3. 2017 --------------------------------- USA: DJIA (-0,24 %), S&P500 (-0,33 %) a NASDAQ (-0,37 %). Evropa: DAX (-0,57 %), CAC40 (-0,46 %), FTSE 100 (-0,33 %). Čína: Hang Seng (+0,30 %), Shanghai Comp. (+0,26 %), CSI 300 (+0,22 %).

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »