• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,235 ↑
    CZK / CNY 3,276 ↑
    CZK / DKK 3,382 ↑
    CZK / EUR 25,230 ↑
    CZK / CAD 17,170 ↑
    CZK / PLN 5,801 ↑
    CZK / CHF 26,023 ↑
    CZK / USD 23,714 ↑
    CZK / GBP 29,540 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Březen 2017

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Wall Street Closing Bell & výhled na 9. 3. 17

    Z pohledu vývoje indexů se středa příliš nelišila od předchozích dní ani vývojem, který byl lehce negativní, ani zobchodovanými objemy, které nadále zůstávají pod svým průměrem.V úvodu dne byl zveřejněn výsledek změny zaměstnanosti, který výsledkem 298...

    celý článek »

    Kam nyní tečou peníze

    Peníze stále tečou do amerických akcií, ale ani pevně úročená aktiva na tom nejsou zle. Jedna z největších bublin historie a lekce, které si z ní odnést Dlouhodobý horizont je považován za všelék, který pomůže investorům překonat…

    celý článek »

    Stock Spirits – nenápadný dividendový fantom

    Pražská burza dnes přešlapovala na místě. Dobrou výkonnost rakouských titulů vyvážil pokles akcií ČEZ a Komerční banky. Své výsledky hospodaření za druhé pololetí loňského roku dnes představila likérka Stock Spirits.

    celý článek »

    Technická analýza: Dolar nadále nezadržitelně posiluje

    Dolar potvrzuje svojí sílu díky jestřábím prohlášením od představitelů Fedu. Úrokový hike na jeho dalším plánovaném zasedání příští týden je již prakticky jistý a spolu se silnými čísly z trhu práce v USA (dnešní report ADP) hraje dolaru nadále do karet.

    celý článek »

    Co to znamená investovat do GE

    Výhody a nevýhody velkých konglomerátů jsou už minimálně desetiletí předmětem diskusí akademiků i praktiků. Mezi pozitiva bývá zařazováno nižší celkové riziko, úspory z rozsahu, sdílení talentů, technologií, finančních zdrojů a podobně.

    celý článek »

    Co to znamená investovat do GE

    Výhody a nevýhody velkých konglomerátů jsou už minimálně desetiletí předmětem diskusí akademiků i praktiků. Mezi pozitiva bývá zařazováno nižší celkové riziko, úspory z rozsahu, sdílení talentů, technologií, finančních zdrojů a podobně.

    celý článek »

    Kdo pomáhá dolaru?

    USA po delší době řídí rally dolaru. Ne že by měl Donald Trump tak docela jasno, jestli je silný dolar dobrý pro Ameriku (Američané mohou levněji nakupovat v zahraničí, ale na druhou stranu také dráže prodávají v zahraničí, vyberte si sami), ale jeho...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 08.03.2017

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 7.3.Změna8.3. Americký dolar USD 1 25.5470 +0.32%25.6310...

    celý článek »

    Spatří světlo světa autogigant VW-FCA Group? Možné to je…

    Konsolidace světového automobilového průmyslu nabírá otáčky. Jen několik dní po oznámení akvizice značky Opel koncernem PSA se totiž vznáší diskuzemi, aktuálně nejen na ženevském autosalonu, možná nová výzva oboru – totiž, zda německý automobilový gigant Volkswagen Grop AG nabídne skupině FCA Group, tedy Fiat Chrysler Automobiles NV, převzetí.

    celý článek »

    Je únorový obchodní deficit Číny rizikem?

    Čína se dlouhodobě chce, resp. musí přeorientovat více na domácí poptávku. Zvolení Trumpa a příklon USA a dalších zemí k protekcionizmu odklon od závislosti na exportu urychlí. Únorový rapidní růst importu v dolarovém vyjádření byl způsoben zejména...

    celý článek »

    Je Fortuna na nákup?

    Zákazníci sázkových společností celosvětově migrují z kamenných poboček do online a mobilních kanálů, kde je konkurence silnější a marže nižší. Tento jev je typický i pro řadu jiných odvětví, například retail obchody a pod.

    celý článek »

    O2: 4. operátor na Slovensku tlačí ceny dolů

    Čtvrtý mobilní operátor na Slovensku (4ka) oznámil úpravy svého ceníku. Ceny jsou pod úrovní ostatních operátorů, mezi něž patří i O2 ČR. Nicméně, čtvrtý operátor nemá tak vysokou míru pokrytí sítí 4G.

    celý článek »

    ČR: Nezaměstnanost na ústupu

    Zlepšování situace na českém trhu práce pokračovalo i v únoru, kdy míra nezaměstnanosti poklesla na 5,1 %. Přitom ještě před rokem byla o 1,2 procentního bodu vyšší, což znamená, že za posledních 12 měsíců našlo práci dalších téměř 87 tisíc lidí.

    celý článek »

    Výsledky Stock Spirits - divi a zisk nad odhady

    Tržby Stock Spirits meziročně klesly o 6,2 % na 145 mil. EUR a mírně zaostaly za konsensuálním očekáváním. Upravený provozní zisk EBITDA vyšplhal na 33,6 mil. EUR, což představuje meziroční pokles o 22 %. Číslo je nicméně lehce nad odhady.

    celý článek »

    Vyloví si ECB rybník už v červnu 2018?

    Analytici investičního gigantu PIMCO zveřejnili své čerstvé propočty objemu aktiv, které ještě může ECB nakoupit, aniž by porušila limity, které si sama stanovila (zejména limit na podíl, který má ECB na celkovém objemu dluhopisů vydaných vládou dané...

    celý článek »

    Vídeňská iniciativa a unie kapitálových trhů

    Včera oznámila Vídeňská iniciativa, že založila pracovní skupinu pro unii kapitálových trhů. Tato unie je už dva roky starý nápad bruselských institucí, že by se měl podpořit rozvoj kapitálových trhů v Evropě po vzoru USA, a to včetně snížení překážek...

    celý článek »

    Trump přislíbil snížení cen léků v USA

    Americký prezident Donald Trump včera prostřednictvím zprávy na Twitteru nepotěšil výrobce léčiv, protože krátkou informací přislíbil snížení cen léků. Tato informace se nijak nevymyká dřívější rétorice, která zazněla již v předvolební kampani.

    celý článek »

    Středeční obchodní seance 8. 3. 2017

    Středa 8. 3. 2017 --------------------------------- USA: DJIA (-0,14 %), S&P500 (-0,29 %) a NASDAQ (-0,26 %). Evropa: DAX (+0,06 %), CAC40 (-0,35 %), FTSE 100 (-0,15 %). Čína: Hang Seng (+0,30 %), Shanghai Comp. (-0,12 %), CSI 300 (-0,19 %).

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí