• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Březen 2017

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Wall Street Closing Bell & výhled na 3. 4. 17

    Konec týdne byl zároveň koncem dalšího ziskového čtvrtletí a indexy končily s mírnými ztrátami a zobchodované objemy byly podprůměrné.Nejslabším sektorem dnes byly opět finance, které odepsaly dvě desetiny procenta.

    celý článek »

    Koruna končí týden zpět u 27,00

    Včerejší oslabení české měny, které přišlo po jednání ČNB, mělo dohru ještě dnes ráno, ale pak už se kurz vracel ke stále ještě platnému limitu 27,00 za euro.

    celý článek »

    Penta hýbe Fortunou

    Česká burza dnes při průměrné obchodní aktivitě mírně klesala v souladu se zahraničními indexy. Z velkých titulů ji táhly dolů akcie ČEZ (-0,68%) a Komerční banky (-0,72%), nejvíce klesaly akcie Stock Spirits (-1,27%).

    celý článek »

    Souhrn 31.3. - 1Q končí lehkým poklesem, euro oslabilo kvůli makrům, koruna si vzala zpět včerejší oslabení, ropa vyčkává, BCPP lehce v červeném, Fortuna dělá psí kusy

    Pražská burza zakončila 13. týden při lehce podprůměrné likviditě lehkým poklesem. Evropské trhy dnes věnovaly pozornost především relativně slabším makroekonomickým zprávám z EU a Německa, dalším informacím kolem Brexitu a v neposlední řadě také...

    celý článek »

    Týden na měnách: Konec stabilní koruny

    • Končí tvrdý, ale i měkký kurzový závazek ČNB • Koruna po měsících stagnace výrazně oslabila • Na euro dolehly zprávy o ECB Za tento týden si jednoznačně nejvíc pozornosti zaslouží dění na české měně.

    celý článek »

    Americkým akciím stačí k růstu málo

    Americké akcie pokračují v růstu a index SP500 se pomalu blíží ke svým historickým maximům. Ve čtvrtek se obchodoval při úrovni 2 370 USD, přičemž rekordy byly zaznamenány kolem 2 400 USD.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 31.03.2017

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 30.3.Změna31.3. Americký dolar USD 1 25.1590 +0.48%25.2820...

    celý článek »

    V Dole Paskov se dnes přestalo dobývat černé uhlí

    V Dole Paskov na Frýdecko-Místecku se dnes přestalo dobývat černé uhlí. Z dolu společnosti OKD, která je v úpadku, ráno vyfárala poslední směna. Vytěžené uhlí putovalo do úpravny, na dole začíná útlum. Důl Paskov, který se v posledních dvou letech..

    celý článek »

    Eurozóna - tempo růstu cen v březnu ochablo

    Index spotřebitelských cen v eurozóně v březnu tohoto roku podle předběžných údajů a odhadů Eurostatu meziročně zpomalil svůj růst na 1,5% oproti únorovým 2%.Ceny potravin včetně alkoholu a tabáku by měly v březnu růst o 0,7% oproti 0,9% z února a oproti.

    celý článek »

    Inflace v eurozóně se rychle vrací pod cíl ECB

    Inflace v eurozóně nečekaně prudce poklesla zpátky pod cíl ECB z 2 % na 1,5 %. To není pro ECB nijak příznivá zpráva zvlášť proto, že poklesla i jádrová inflace očištěná o ceny potravin a energií, která odráží sílu domácích inflačních tlaků.

    celý článek »

    Samsung odhalil nový model S8

    Autor: Jakub Venský Společnost Samsung Electronics Co. si je velmi dobře vědoma důležitosti představení svého nového produktu, a proto kromě ujištění, že daný přístroj nebude žádným způsobem zdraví závadný, vsází také na nový design a funkce.

    celý článek »

    ČEZ sníží akciový podíl v MOLu na desetinu

    ČEZ vykoupí 98,8 procenta vyměnitelných dluhopisů energetické společnosti MOL. Souvisí to s nabídkou emise garantovaných vyměnitelných dluhopisů maďarské firmy v celkové výši 470,2 milionů eur, kterou energetika uzavřela ve čtvrtek po trhu.

    celý článek »

    ČEZ sníží akciový podíl v MOLu na desetinu

    ČEZ vykoupí 98,8 procenta vyměnitelných dluhopisů energetické společnosti MOL. Souvisí to s nabídkou emise garantovaných vyměnitelných dluhopisů maďarské firmy v celkové výši 470,2 milionů eur, kterou energetika uzavřela ve čtvrtek po trhu.

    celý článek »

    Jak se nakupovalo zlato v roce 2016

    Rok 2016 byl pokud jde o zlato opět rekordní. Investiční poptávka dosáhla nejvyšší úrovně od roku 2012, roční příliv do ETF byl nejsilnější od roku 2009 a celosvětová poptávka po zlatých slitcích a mincích byla víceméně stabilní.

    celý článek »

    Německo - maloobchod v únoru meziročně poklesl

    Dnes ráno byly zveřejněny maloobchodní tržby za únor. Meziročně došlo k poklesu o 2,1%, nicméně vliv má nižší počet dnů, během nichž byly otevřeny obchody. Meziměsíčně po očištění o kalendářní vlivy a sezónnost rostly tržby v únoru 2017 o 1,8%.

    celý článek »

    Německo - inflace překvapivě zpomalila tempo růstu

    Předběžný odhad inflace v Německu indikuje, že meziroční růst cen výrazně zpomalil z 2,2% na 1,6%. A to je hodně. Hlavním důvodem je korekce cen potravin (včetně efektu vypadnutí základny) a pokles cen pohonných hmot kvůli nižší ceně ropy.

    celý článek »

    CZK po zasedání ČNB oslabila = vyměkli první spekulanti?

    Na včerejším zasedání ponechala ČNB úrokové sazby beze změny a ponechala také kurzový závazek. Co je nejdůležitější, došlo k potvrzení tvrdého závazku (exit nebude dříve než v dubnu), ale součástí komunikace ČNB již nově není měkká část závazku (bankovní.

    celý článek »

    O2: Divi navržena na 21 Kč na akcii

    Představenstvo společnosti včera schválilo návrh managementu na výplatu dividendy za rok 2016 v celkové výši 21 Kč na akcii. Z této částky je 17 Kč dividenda ze zisku a 4 Kč rozdělení části emisního ážia.

    celý článek »

    Čtvrtletní sektorové účty - 4. čtvrtletí 2016

    Reálné příjmy domácností vzrostly v roce 2016 o 3,1 % a reálná spotřeba na obyvatele meziročně vzrostla o 2,7 %. Důchody ze zisků náležící zahraničním vlastníkům korporací dosáhly v tomto roce 8,4 % HDP. Nefinanční podniky: ziskovost ve 4. čtvrtletí.

    celý článek »

    Páteční obchodní seance 31. 3. 2017

    Pátek 31. 3. 2017 --------------------------------- USA: DJIA (+0,33 %), S&P500 (+0,29 %) a NASDAQ (+0,28 %). Evropa: DAX (+0,44 %), CAC40 (+0,41 %), FTSE 100 (-0,06 %). Čína: Hang Seng (-0,72 %), Shanghai Comp. (+0,09 %), CSI 300 (+0,31 %).

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí