• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Duben 2017

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Wall Street Closing Bell & výhled na 7. 4. 17

    Ani čtvrtek nepřinesl větší posun indexů a ty končily den lehce v zelném.Úvod dne se nesl v mírně pozitivním duchu po lepších výsledcích počtů žádostí v nezaměstnanosti a trhy se držely v ziscích v průběhu celého dne.

    celý článek »

    2bilionový experiment ČNB skončil. Co bude dál s korunou?

    Po více než dvanácti stech dnech skončila Česká národní banka s oslabováním české koruny. O konci intervenčního režimu a o dalším předpokládaném vývoji ve světě svobodné koruny si přišli do studia Investičního webu povídat hlavní ekonom České spořitelny..

    celý článek »

    ČNB otočila kormidlem

    Kurzový závazek je minulostí. Koruna na páru s eurem posiluje a kurz se posouvá na úroveň 26,6. Pro následující dny vyhlížíme pokračující kolísání měnového páru. Výraznějšímu posílení bude bránit případný odliv spekulativního kapitálu a popřípadě také...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 06.04.2017

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 5.4.Změna6.4. Americký dolar USD 1 25.3700 -1.15%25.0760...

    celý článek »

    Jan Bureš: Přišlo období volatilní koruny

    Česká národní banka ukončila intervenční režim a přestává bránit úroveň 27,00 EUR/CZK. Obchodování s korunou bylo bezprostředně po vypnutí intervencí volatilní, ale koruna si postupně připsala zisky.

    celý článek »

    Tisková konference ČNB

    Mimořádná tisková konference ČNB po mimořádném zasedání bankovní rady k ukončení kurzového závazku ČNB – 6. 4. 2017 a prohlášení bankovní rady .

    celý článek »

    Koruna je volná. Co se s ní stane?

    ČNB dle očekávání dnes oznámila konec intervencí ve prospěch České koruny. Guvernér Jiří Rusnok odpoledne sdělí podrobnosti na tiskové konferenci. Analytici očekávají kolísání kursu koruny vůči euru. Dražší elektronika, potraviny i dovolené a...

    celý článek »

    Ukončení kurzového závazku

    Bankovní rada České národní banky na svém mimořádném zasedání dne 6. 4. 2017 rozhodla ukončit používání kurzu koruny jako dalšího nástroje uvolňování měnových podmínek.

    celý článek »

    Koruna po exitu

    Shrnutí- Stav české ekonomiky je konzistentní s kurzem koruny kolem 24 CZK/EUR.- Spekulace na posílení měny, především pak masivní příliv kapitálu v posledních měsících, nicméně změnily pravidla hry.

    celý článek »

    Průmysl lehce zpomaluje, žádná revoluce se ale nekoná

    Český průmysl v únoru lehce šlápl na brzdu. Po očištění o počet pracovních dní reálně meziročně rostl o 2,7 % oproti lednovým 10,3 %. Nic špatného se ale v páteři české ekonomiky neděje a naše vyhlídky pro rok 2017 zůstávají “rozumně” optimistické (rů...

    celý článek »

    Průmysl lehce zpomaluje, žádná revoluce se ale nekoná

    Český průmysl v únoru lehce šlápl na brzdu. Po očištění o počet pracovních dní reálně meziročně rostl o 2,7 % oproti lednovým 10,3 %. Nic špatného se ale v páteři české ekonomiky neděje a naše vyhlídky pro rok 2017 zůstávají “rozumně” optimistické (růst HDP 2,3 %).

    celý článek »

    Letem světem Amerikou

    V úterý rezignoval šéf richmondského Fedu Jeffrey Lacker. Učinil tak v návaznosti na přes 4 roky starý „incident“ z října 2012, kdy v telefonickém rozhovoru jednal v rozporu s komunikačními politikami Fedu(externí komunikace a ochrana FOMC informací).

    celý článek »

    ČNB by dnes mohla ukončit závazek

    Česká národní banka má dnes v 11 hodin zasedání, na kterém by mohla ukončit svůj měnový závazek. V dvouletém období očekáváme posílení koruny ze současných 27 na 25 Kč za euro. S ohledem na společnosti na pražské burze je toto navýšení již součástí naší..

    celý článek »

    Jsou akcie předražené?

    Cena akcií je příliš vysoko. Tvrdí to alespoň někteří členové Fedu, jak jsme se dozvěděli z minutes březnového zasedání. Přesněji řečeno zaznělo, že určité ukazatele valuace, například poměr ceny k zisku, vzrostly nad historické normy.

    celý článek »

    Písemná zpráva FEDu trhy zklamala

    Akciové trhy včera po zveřejnění písemné zprávy amerického FEDu z posledního zasedání reagovaly negativně na zmínky o tom, že členové bankovní rady plánují začít snižovat obrovskou rozvahu, která se skládá zejména z amerických vládních dluhopisů, jejichž.

    celý článek »

    Rozbřesk: Přinese dnešek konec intervencí ČNB?

    Přinese dnešek konec intervencí? Dnes se bankovní rada ČNB uvidí poprvé od uplynutí tvrdého závazku na koruně vůči euru. Nejedná se sice o klasické měnově-politické zasedání, guvernér Rusnok ale jasně řekl, že se z běžného jednání může stát mimořádné ...

    celý článek »

    Rozbřesk: Přinese dnešek konec intervencí ČNB?

    Přinese dnešek konec intervencí? Dnes se bankovní rada ČNB uvidí poprvé od uplynutí tvrdého závazku na koruně vůči euru. Nejedná se sice o klasické měnově-politické zasedání, guvernér Rusnok ale jasně řekl, že se z běžného jednání může stát mimořádné měnově-politické zasedání velice jednoduše.

    celý článek »

    Stavebnictví - únor 2017

    Stavební produkce v únoru 2017 po očištění o vliv počtu pracovních dnů reálně meziročně klesla o 5,6 %, bez očištění se snížila o 7,0 %. Stavební úřady vydaly meziročně o 3,8 % stavebních povolení více a orientační hodnota těchto povolení vzrostla o.

    celý článek »

    Průmysl - únor 2017

    Průmyslová produkce v únoru po očištění o vliv počtu pracovních dnů reálně meziročně vzrostla o 6,7 %, bez očištění byla vyšší o 2,7 %. Po vyloučení sezónních vlivů byla meziměsíčně vyšší o 0,7 %. Hodnota nových zakázek se meziročně zvýšila o 7,3 %..

    celý článek »

    Zahraniční obchod - únor 2017

    Podle předběžných údajů skončila v únoru bilance zahraničního obchodu se zbožím v běžných cenách přebytkem 17,9 mld. Kč, který byl meziročně o 2,0 mld. Kč nižší. Celkovou bilanci v národním pojetí1) nepříznivě ovlivnilo především meziroční...

    celý článek »

    Bazény: jaro je ideální čas pro přípravu bazénu

    Sluníčko již začíná hřát. Nebude to trvat dlouho a bazény v zahradách ožijí. Bude se napouštět i dezinfikovat voda, zkoušet její teplota a potom si s chutí zaplaveme! Využívání bazénu, plavání i blbnutí s dětmi je nejoblíbenější sport i relaxace mnoha...

    celý článek »

    Čtvrteční obchodní seance 6. 4. 2017

    Čtvrtek 6. 4. 2017 --------------------------------- USA: DJIA (-0,20 %), S&P500 (-0,31 %) a NASDAQ (-0,58 %). Evropa: DAX (-0,53 %), CAC40 (-0,18 %), FTSE 100 (+0,13 %). Čína: Hang Seng (-0,43 %), Shanghai Comp. (+0,35 %), CSI 300 (+0,25 %).

    celý článek »

    Trumpův dar Číně

    Protekcionistické pohrůžky amerického prezidenta Donalda Trumpa vůči Číně vyvolaly značné obavy. Pokud splní své sliby, kupříkladu oficiálně označí Čínu za manipulátora měny nebo zavede vyšší dovozní cla, krátkodobé důsledky – včetně obchodní války – by mohly být vážné.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024

    Velikonoční svátky pozmění obchodní hodiny světových akciových trhů. Patria.cz přináší svým uživatelům v rámci kompletního zpravodajského servisu přehled o tom, které dny jsou na kterých světových akciových trzích obchodní, či které burzy zůstanou naopak zavřené.

    celý článek »

    Putin: Rusko nezaútočí na Pobaltí, Polsko či Česko. Jde jen o strašení lidí

    Za "naprostý nesmysl" označil ruský prezident Vladimir Putin varování, že Rusko by mohlo zaútočit na Polsko, Pobaltí nebo Česko. Při středečním setkání s ruskými vojenskými piloty, o kterém v noci na dnešek informoval Kreml, Putin prohlásil, že NATO se snaží zastrašovat obyvatele s cílem udržet jejich podporu pro další pomoc Ukrajině, proti které Rusko už více než dva roky vede válku.

    celý článek »

    Snížení amerických úroků? Stále není kam spěchat

    Projev s názvem "There’s Still No Rush". Christopher Waller jím navázal na jeden ze svých předchozích komentářů, který pomohl formovat tržní výhled sazeb v letošním roce. Hlavní poselství včerejšího projevu v Ekonomickém klubu je, že se snižováním saze...

    celý článek »

    Graf dne - USDCAD (28.03.2024)

    USDCAD je jedním z měnových párů, které mohou dnes odpoledne zaznamenat zvýšenou volatilitu. Důvodem jsou údaje, které budou zveřejněny ze Spojených států a Kanady. Dnes ve 13:30 bude zveřejněna konečná zpráva o americkém HDP za 4. čtvrtletí 2023

    celý článek »

    JTPEG: Emise dluhopisů JTPEG F.CZ 7,25/30

    Společnost JTPEG Financing CZ I, a.s. dneškem vydává dluhopisy JTPEG F.CZ 7,25/30. Dluhopisy mají nominál 10 tis. Kč, budou vydány v předpokládaném objemu 1 mld. Kč a ponesou kupón ve výši 7,25 %, který bude vyplácen pololetně.

    celý článek »

    Německý index DAX40 tvoří nová maxima

    Německému indexu DAX 40 se v roce 2024 zatím mimořádně daří, když si připsal více než 10 % a ve středu dosáhl historického maxima 18 510 bodů. Pokračující pozitivní trend zatím nevykazuje žádné trhliny, ale vzhledem k tomu, že cena zaznamenala 10.

    celý článek »

    Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024

    Velikonoční svátky pozmění obchodní hodiny světových akciových trhů. Patria.cz přináší svým uživatelům v rámci kompletního zpravodajského servisu přehled o tom, které dny jsou na kterých světových akciových trzích obchodní, či které burzy zůstanou naop...

    celý článek »

    S&P500 uzavřelo na nových rekordech

    Akciové indexy včera posilovaly, S&P500 uzavřelo na nových maximech, hlavně díky silnému závěru obchodování, výraznější zprávy se pro to ale neobjevily. Ve večerních hodinách vyšly informace z projevu člena FOMC Wallera, jež je považován za jestřába, že&h

    celý článek »

    Obce Královéhradecka - 2024

    Vybrané údaje o obcích kraje řazené abecedně včetně územních číselníků. Územní srovnání za okresy, správní obvody obcí s rozšířenou působností a velikostní skupiny obcí. Vybrané údaje jsou publikovány v delší časové řadě.

    celý článek »

    Nezaměstnanost v Ústeckém kraji v období 2005–2023

    V Ústeckém kraji byla ve sledovaném období nejvyšší nezaměstnanost žen v ČR, k nejvyšším mezi kraji patřily i hodnoty nezaměstnanosti mužů. Mezi uchazeči stále převládají osoby bez vzdělání nebo se základním vzděláním. V posledních letech je na...

    celý článek »