• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,246 ↑
    CZK / CNY 3,269 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,202 ↑
    CZK / PLN 5,841 ↑
    CZK / CHF 26,030 ↑
    CZK / USD 23,663 ↑
    CZK / GBP 29,501 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Duben 2017

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Wall Street Closing Bell & výhled na 11. 4. 17

    V úterý hlavní indexy ztrácely. Index SPX odevzdal přibližně dvě desetiny procenta a technologický Nasdaq pak ještě o desetinu více.Trhy v druhé polovině dne korigovaly úvodní ztráty, ale i tak končily v červeném.

    celý článek »

    Dnes pod taktovkou Monety, zítra KB

    Pražská burza si dnes vedla dobře i ve srovnání sesvojí regionální konkurencí. Obchodní seance senesla ve znamení zvýšené investorské aktivity,zejména to platí pro Monetu Money Bank.Dnes se naposledy obchodovaly akcie Monetys právem na dividendu.

    celý článek »

    Střet nejen o Sýrii. Moskva podporuje Taliban, tvrdí USA

    Trumpova administrativa toho nyní z bezpečnostního hlediska musí hodně řešit. Severní Korea pokračuje ve vývoji jaderných zbraní a raket, čemuž chce Bílý dům učinit přítrž, zatímco americký útok na syrskou leteckou základnu vyvolal nejnovější diplomati...

    celý článek »

    Pražská burza skončila den +0,42 %

    Objem obchodů s akciemi na pražské burze za dnešní den je 1,199 mld. Kč. Průměrný denní objem obchodů za poslední rok je 0,658 mld. Kč. PX zakončilo +0,42 % na 992,95 b. Objem obchodů pro titul KB přesáhl 0,297 mld. Kč, +1,88 % (978 Kč).

    celý článek »

    Zámořské akciové trhy v úvodu nepatrně ztrácí

    Začátek dnešní seance na zámořských parketech se nese v duchu kosmetických poklesů. Široký reprezentant tamního trhu S&P 500 odepisuje 0,1 % na 2 354 bodů, zatímco technologický NASDAQ 100 se obchoduje bez výraznějšího pohybu na 5 421 bodech.

    celý článek »

    Osvětlujeme jídelní stůl

    Každý večer si dáváte záležet na tom, aby jídlo na společné večeři nejen dokonale chutnalo, ale také tak vypadalo. Ne nadarmo se říká, že lidé jí očima. Zrakový a čichový vjem je to první, co strávníka při příchodu ke stolu zaujme.

    celý článek »

    Střet nejen o Sýrii? Moskva podporuje Taliban, tvrdí USA

    Trumpova administrativa toho nyní z bezpečnostního hlediska musí hodně řešit. Severní Korea pokračuje ve vývoji jaderných zbraní a raket, čemuž chce Bílý dům učinit přítrž, zatímco americký útok na syrskou leteckou základnu vyvolal nejnovější diplomatickou roztržku mezi Washingtonem a Moskvou.

    celý článek »

    Apple nebo Qualcomm? Bitva o patenty pokračuje

    Dva giganti technologického trhu – společnosti Qualcomm Inc. a Apple Inc. - rozehráli další kolo v právní bitvě ohledně oceňování technologických patentů a zneužívání monopolního postavení při tvorbě cenové politiky na ochranu patentů a technologií, které souvisejí s výrobou chytrých mobilních telefonů.

    celý článek »

    Apple nebo Qualcomm? Bitva o patenty pokračuje

    Dva giganti technologického trhu – společnosti Qualcomm Inc. a Apple Inc. - rozehráli další kolo v právní bitvě ohledně oceňování technologických patentů a zneužívání monopolního postavení při tvorbě cenové politiky na ochranu patentů a technologií, kt...

    celý článek »

    Trump "řeší" Severní Koreu

    Trump na Twitteru: Severní Korea si říká o problém. Pokud se Čína rozhodne pomoci, bude to skvělé. Pokud ne, vyřešíme tento problém samostatně14:07 Trump údajně vysvětlil čínskému prezidentovi, že podmínky obchodní dohody s USA budou výrazně lepší, pokud.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 11.04.2017

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 10.4.Změna11.4. Americký dolar USD 1 25.0820 +0.11%25.1120...

    celý článek »

    Ropa roste kvůli geopolitickému napětí v Sýrii

    Autor: Adam Beran V pondělí 10 dubna ceny ropy výrazně vzrostly. Ceny rostou v důsledku geopolitického napětí mezi mocnostmi ohledně války v Sýrii. Další podpůrnou zprávou pro ropu bylo oznámení o opětovném uzavření libyjského ropného pole Šarara.

    celý článek »

    Kukuřice zamířila výše z týdenního minima

    Posílení o 7,5 centů na 367 centů za bušl si v průběhu včerejší obchodní seance na burze CBOT připsal nejaktivnější futures kontrakt na kukuřici. Jednalo se o reakci na zprávy o možném zpoždění ve výsevu kukuřice ve Spojených státech z důvodu dešťů,...

    celý článek »

    ČNB po prvním kole vede nad spekulanty 1:0

    Česká koruna se v prvních dnech volného obchodování relativně rychle pokusila otestovat trpělivost centrálních bankéřů i spekulantů snahou atakovat první výraznější technickou hranici 26,50 CZK za EUR, neúspěšně Za několika včerejšími rychlými, prudkými..

    celý článek »

    Volkswagen investuje do čínského start-upu!

    Autor: Jakub Venský Společnost Mobvoi Inc., jenž je star-up založený na umělé inteligenci a byl v minulosti podporován i Googlem, nyní obdrží investici 180 milionů dolarů od Volkswagenu AG, aby si zajistil své místo v aplikaci těchto technologií do...

    celý článek »

    Inflace a ČNB - čekání na kroky ECB

    Včera vyšla data české inflace za březen. Meziměsíčně došlo ke stagnaci cenové hladiny (0,0% m/m). Meziroční inflace se mírně zvýšila z únorových 2,5% na 2,6%. V naší krátkodobé prognóza jsme čekali mírný meziměsíční pokles (-0,1% m/m).

    celý článek »

    OKD předalo soudu návrh restrukturalizace

    Podle agenturních zpráv dnes vedení OKD předalo Krajskému soudu v Ostravě návrh na reorganizační plán firmy. Reorganizační plán, který čítá cca 2200 stran textu budou schvalovat věřitelé a soud.

    celý článek »

    Jak shodit kila a oslabit korunu

    Společnost PRESCO GROUP, a.s., vydává pod novou obchodní značkou PRESCO BOOKS knihu Miroslava Singera: Jak shodit kila a oslabit korunu. Kniha přišla na svět během jeho „postguvernérské velké dovolené“, kterou využil jako příležitost k rekapitulaci...

    celý článek »

    Těžba a marže OMV v 1Q17 rostly

    Průměrná denní těžba OMV v prvním kvartále dosáhla 335 tis. barelů. To je nárůst jak na čtvrtletní (6,3 %), tak na meziroční (7,4 %) bázi. Vzrostly také rafinační marže (5,42 USD/b, 6,7 % r/r) a petrochemická marže (385 EUR/t, 2,9 % r/r).

    celý článek »

    Moneta dnes naposledy s nárokem na vysokou divi

    Dnes se naposledy obchodují akcie Moneta Money Bank s nárokem na dividendu 9,8 Kč (11% hrubý dividendový výnos). Dividendu musí následně schválit valná hromada, která se koná 24. dubna. Předpokládaný termín výplaty dividendy je pak 26. června.

    celý článek »

    Rozbřesk: Trhy začínají hrát francouzskou předvolební kartu

    Čtrnáct dní do voleb a trhy začaly hrát francouzskou kartu. S tím, jak se blíží první kolo prezidentských voleb, si totiž nelze nevšimnout toho, kterak roste riziková prémie u francouzského vládního dluhu a výborně performují tradiční bezpečné evropské přístavy jako je německý Bund či švýcarský frank.

    celý článek »

    Atakuje dnes Moneta 90 Kč za akcii?

    Pražská burza v pondělí rostla. Vzhůru mířily ČEZ, KB či Moneta, u které je dnes poslední den obchodování s nárokem na dividendu a která dnes dost možná atakuje hladinu 90 Kč, říká makléř Patria Finance Tomáš Uher.

    celý článek »

    Úterní obchodní seance 11. 4. 2017

    Úterý 11. 4. 2017 --------------------------------- USA: DJIA (+0,01 %), S&P500 (+0,07 %) a NASDAQ (+0,05 %). Evropa: DAX (-0,20 %), CAC40 (-0,54 %), FTSE 100 (-0,01 %). Čína: Hang Seng (-0,88 %), Shanghai Comp. (-0,26 %), CSI 300 (-0,67 %).

    celý článek »

    Vývoz služeb je podle MMF novou cestou k prosperitě

    Služby zajišťují polovinu celosvětových příjmů a na zaměstnanosti se podílí ze sedmdesáti procent. Stávají se také důležitou součástí mezinárodního obchodu. Služby se na světovém vývozu podle jedné z nejnovějších studií Mezinárodního měnového fondu..

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky

    Zakladatel společnosti Evercore Founder Roger Altman na CNBC ve vztahu k posledním inflačním číslům uvedl, že je nelze ignorovat. Inflace měřená indexem výdajů na osobní spotřebu se podle něj bude nyní pohybovat kolem 3 %, což nedává moc velkou pravděpodobnost scénáři, v němž by sazby klesaly už v polovině roku.

    celý článek »

    Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?

    Česká koruna v posledních dnech jako by byla trochu odolnější vůči vyšším americkým výnosům a silnějšímu dolaru. Od začátku roku trhy výrazně přehodnotily svůj pohled na politiku amerického Fedu - slušný výkon trhu práce a relativně vysoká jádrová inflace vedly k výraznému oddálení a snížení sázek na pokles amerických sazeb v tomto roce.

    celý článek »

    Koho nejvíc bolí vyšší výnosová křivka?

    Americké výnosy během letošního roku rostou podél celé výnosové křivky. Dvouletý výnos vzrostl o zhruba 63 bodů, desetiletý o bezmála 67. Rostou i reálné výnosy měřené protiinflačními dluhopisy. Výnos pětiletého instrumentu vzrostl o 40 bodů, u desetil...

    celý článek »

    Procházka (ČNB): trh nás čte správně

    Za téměř nulovou označil člen bankovní rady ČNB Jan Procházka v rozhovoru pro Bloomberg pravděpodobnost, že by chtěl urychlit nynější proces snižování úrokových sazeb, který ČNB zahájila loni v prosinci a který měl zatím tempo 0,25 pb – 0,50 pb – 0,50 pb.

    celý článek »

    Válečné nepokoje ke konci týdne - Makrokalendář

    Futures ukazují na prudce nižší otevření seance na starém kontinentu a Wall Street Izrael podnikl odvetný úder na íránský raketový útok Na dnešek nejsou naplánovány žádné pro trh relevantní makročísla Očekává se, že poslední obchodní seance na Starém k...

    celý článek »

    Migrační dohoda EU, kterou Česko podepsalo bez zajištění trvalé výjimky, představuje potenciálně výraznou zátěž pro české veřejné finance. Ročně může jít o nemalé desítky miliard korun

    Migrační dohoda EU, k níž se Česko loni připojilo a nyní opět plní média, může mít nečekaně výrazný dopad na peněženky daňových poplatníků v ČR. Česko se totiž zavázalo, že v případě silných nebo rychlých migračních toků, se bude podílet na přijetí buď&he

    celý článek »

    Ranní shrnutí (19.04.2024)

    Včerejší seanci na Wall Street charakterizoval negativní sentiment, a to i přes počáteční zisky způsobené lepší výkonností benchmarků ze starého kontinentu. Toto chování se dnes odráží na asijských a tichomořských trzích. Nikkei klesl o více než 2,4 %,...

    celý článek »

    Pomozme předčasně narozeným dětem dostat se do cíle

    První květnová neděle je dnem rodičů předčasně narozených dětí. U této příležitosti se uskuteční už tradiční charitativní Běh a procházka pro MIMINKA DO DLANĚ České republiky, kterou letos počtvrté pořádá nezisková organizace Nedoklubko. Každý

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 19.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 18.4.Změna19.4. Americký dolar USD 1 23.6630 +0.18%23.7070...

    celý článek »

    Netflix po většinu času teď konsoliduje

    Akcie společnosti Netflix po většinu dubna konsolidovaly poté, co na začátku měsíce dosáhly více než dvouletého maxima 636,82. Směrem dolů se akcie dostaly pod svůj 20denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA), ale zdá se, že dostatečnou podporu poskytuje&hel

    celý článek »

    Mráz trápí ovocnáře a zemědělce. (video)

    Mráz trápí ovocnáře a zemědělce. V Česku se výrazně ochladilo, platí to i pro níže položené lokality. Meteorologové varují před mrazem, který může ohrozit kvetoucí ovocné stromy, vinnou révu i zeleninu. A nižší teploty mají podle...

    celý článek »

    Zklidnění na devizových trzích (Komentář)

    Po předchozích volatilních týdnech byl tento ve znamení zklidnění situace na globálním devizovém trhu. Dolar si v podstatě držel vůči euru relativně silné úrovně v blízkosti hladiny 1,06 USD/EUR. Pomáhá mu jak postavení měny bezpečného přístavu v době ...

    celý článek »

    Ropa vymazala zisky přes noc (BREAKING)

    Ceny ropy přes noc vzrostly o více než 4 % v reakci na izraelský odvetný úder na Írán. Útok byl odvetou za masivní raketovou a bezpilotní palbu, kterou Írán minulý týden spustil na Izrael. Takové výměny prsa za oko značně zvýšily riziko

    celý článek »

    COCOA vyskočilo o 5 % po údajích v Severní Americe

    COCOA zahájilo dnešní obchodování s býčí cenovou mezerou a nyní se obchoduje o více než 5 % výše. Údaje o mletí kakaa v Severní Americe za Q1 2024 byly zveřejněny včera po uzavření futures trhu. Data ukázala, že broušení za 1. čtvrtletí v Severní

    celý článek »