• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Květen 2017

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Wall Street Closing Bell & výhled na 8. 5. 17

    Závěr týdne se nesl v mírně pozitivním duchu a hlavní indexy rostly přibližně o čtvrt procenta.Pozitivní náladu podpořily v úvodu dne dobré výsledky makrodat. Přírůstek pracovních míst mimo zemědělství překonal očekávání a celková nezaměstnanost klesla k.

    celý článek »

    Týden na měnách: Koruna politiku neřeší

    Začněme tentokrát doma. Pohyby kurzu koruny stále nejsou výrazné a česká měna končí týden jen lehce silnější. Během posledních dní odolávala vlivu politických otřesů na domácí scéně, ale jednání ČNB s ní pohnulo a přineslo jí přechodné ztráty.

    celý článek »

    Sell in May and Go Away? (5.5.2017)

    Americké akcie dosahují od začátku května do konce října historicky výrazně horší výkonnosti než ve zbytku roku. Pro letošní ani žádný jiný konkrétní rok to ale vůbec nic neznamená.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 05.05.2017

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 4.5.Změna5.5. Americký dolar USD 1 24.4990 -0.26%24.4330...

    celý článek »

    TSLA: Teslu žene přehnaný optimismus

    Autor: Jakub Venský Správce hedgových fondů David Einhorn v rozhovoru uvedl, že dle jeho názoru je očekávaný vývoj akcií Tesla inc. založený na výhledu expandujících prodejů elektromobilů až příliš optimistický.

    celý článek »

    ČNB ve starých dobrých kolejích

    Od prvního měnově politického zasedání bankovní rady po opuštění kurzového režimu se v podstatě nic moc neočekávalo a ČNB v tomto směru ani nezklamala. Na programu byla nová prognóza, která lehce vylepšila výhled české ekonomiky pro letošní rok a...

    celý článek »

    Možné ekonomické dopady vládní krize

    Na aktuální diskuzi o demisi vlády nebo jejího předsedy kurz koruny v minulých dnech v podstatě nijak nereagoval. To ale neznamená, že případná demise nebude mít na českou ekonomiku nepříznivé dopady.

    celý článek »

    ČNB nadále tají svou prognózu kurzu

    Když už jsme u včerejšího měnověpolitického jednání: pokud je podkladem pro rozhodování bankovní rady ČNB nová Zpráva o inflaci (což byl tento případ), pak na následné tiskové konference je vždy zvykem zveřejnit základní parametry nové prognózy, která je.

    celý článek »

    KB v konferenčním hovoru mírn snížila úvěrový výhled

    Komerční banka v rámci konferenčního hovoru po včerejších výsledcích mírně snížila výhled na vývoj úvěrů a úrokových výnosů v tomto roce. Management nyní očekává růst úvěrového portfolia středním až vyšším jednociferným tempem (mig-to-high single digit)..

    celý článek »

    DOWER-D: Močálem černým kol bílých skal!

    Čeští politici dělají všechno, aby se na ně ve světě nezapomnělo. Naštěstí nemá jejich chování na tuzemský akciový trh až tak velký vliv. Zato globální trhy v příštích dnech ovlivní hned několik událostí . Druhé kolo voleb francouzského prezidenta.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Graf dne - USDJPY (29.03.2024)

    Menové páry spojené s japonským jenom môžu v najbližšom období zaznamenať nárast volatility. Japonský minister financií Suzuki zdôraznil, že pohyby na menovom trhu sú prehnané a majú čisto špekulatívny charakter. Okrem toho nevylúčil potrebu ďalších in...

    celý článek »

    Ranní shrnutí (29.03.2024)

    Trhy pomalu zahajují sváteční víkend, což znamená, že některé trhy budou dnes zavřené. Nikkei uzavřel seanci v plusu 0,5 %, zatímco USDJPY se obchoduje na úrovni 151,4 a na mezidenní bázi je beze změny. Japonský ministr financí Suzuki zdůraznil, že poh...

    celý článek »

    Finanční polštář zajistí ten nejkvalitnější spánek

    Mimořádný výdaj je tím, co může klidný rodinný život rozhodit i na několik měsíců. To v případě, že nemáte vytvořenou finanční rezervu na nečekané výdaje. Poradíme vám, jak ji tvořit, jaká by měla být její výše a v jaké podobě byste ji měli mít uloženou.

    celý článek »