• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,207 ↑
    CZK / CNY 3,274 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,228 ↑
    CZK / PLN 5,839 ↑
    CZK / CHF 26,084 ↑
    CZK / USD 23,707 ↑
    CZK / GBP 29,516 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Květen 2017

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Wall Street ztratila téměř dvě procenta, pod tlakem banky

    Americké akciové trhy uzavřely dnešní obchodní den v záporných hodnotách, kdy indexy odepsaly téměř dvě procenta. S&P 500 si připsal největší ztrátu od září minulého roku, konkrétně 1,8 %, přičemž nervozitu investorů způsobil rozrůstající se skand...

    celý článek »

    Wall Street ztratila téměř dvě procenta, pod tlakem banky

    Americké akciové trhy uzavřely dnešní obchodní den v záporných hodnotách, kdy indexy odepsaly téměř dvě procenta. S&P 500 si připsal největší ztrátu od září minulého roku, konkrétně 1,8 %, přičemž nervozitu investorů způsobil rozrůstající se skandál prezidentu Trumpa související s odvoláním šéfa FBI.

    celý článek »

    Wall Street Closing Bell & výhled na 18. 5. 17

    Středa přinesla na trh výrazný pohyb indexů. Dow Jones ztrácel přibližně 1,7 %, Nasdaq pak více než 2,5 % a trhy tak zažily svůj nejhorší letošní den.Trhy výrazným poklesem už zahajovaly a své ztráty v průběhu dne dále prohloubily.

    celý článek »

    Exotické jazyky - část první

    Nejčastěji vyučovaným jazykem je v České republice bezesporu angličtina s němčinou, ale čeští studenti projevují zájem o učení se i exotičtějším jazykům , jakými jsou například čínština, japonština nebo arabština.

    celý článek »

    Donald dal, Donald vzal... Povolební zisky dolaru jsou pryč

    Skandál prezidenta Trumpa finanční trhy zprvu ovlivňoval okrajově, ale během dneška už byl jeho dopad znát hodně citelně. Kontroverzní odvolání šéfa FBI a možné vyzrazení tajných informací Rusku přebila možnost, že chtěl prezident zasahovat do procesu vyšetřování.

    celý článek »

    Vnitro chce podporu pro Oracle. Zaplatí 2,7 miliardy

    Podporu technického i softwarového vybavení od firmy Oracle, které používají veřejní zadavatelé, poptává Ministerstvo vnitra ČR. Uzavře rámcovou smlouvu s pěti dodavateli až na 2,7 miliardy korun. vyplývá to z údajů uvedených v Národním...

    celý článek »

    Akciové trhy - Špatný den pro akcie

    Propadu nebyla ušetřena ani pražská burza, která dnes odmazala své včerejší zisky. Nejvyšší objem byl patrný opět na akciích ČEZ, ty však tentokrát ztrácely a uzavřely obchodování pod technickou rezistencí na úrovni 443 Kč.

    celý článek »

    Souhrn 17.5. - svět se zalekl Trumpovy krize, opatrnější investoři realizují zisky, ropa v plusu díky zásobám a produkci v USA, BCPP pod tlakemˇkorekce ČEZu, dividendové tituly jinak v kurzu

    Pražská dnes při mírně nadprůměrné likviditě podlehla obecně negativnímu vývoji na zahraničních trzích a výrazněji korigovala svůj předchozí několikadenní růst. Evropské trhy původně pouze lehce ztrácely, ale později nabraly minusy výraznější podobu.

    celý článek »

    Co brání dolaru v prudkém posilování?

    Co v současné době brání dolaru v ještě větším posílení? Ekonomika Spojených států se nachází ve stavu plné zaměstnanosti, centrální banka stále více utahuje svou monetární politiku, v eurozóně a Japonsku ale naopak pokračuje kvantitativní uvolňování.

    celý článek »

    Co brání dolaru v prudkém posilování?

    Co v současné době brání dolaru v ještě větším posílení? Ekonomika Spojených států se nachází ve stavu plné zaměstnanosti, centrální banka stále více utahuje svou monetární politiku, v eurozóně a Japonsku ale naopak pokračuje kvantitativní uvolňování.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 17.05.2017

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 16.5.Změna17.5. Americký dolar USD 1 23.8880 -0.46%23.7780...

    celý článek »

    Novinky a tipy pro práci v MICROSOFT OFFICE 2016

    Microsoft Word a PowerPoint 2016 Spoluvytváření - práce na dokumentu současně s ostatními bez ohledu na to, jaké používáte zařízení. Zjednodušené sdílení - jednoduše klikněte na pásu karet na tlačítko Sdílet a snadno tak sdílejte přímo z dokumentů Office.

    celý článek »

    IEA: Omezení produkce ropy do března 2018 nemusí stačit

    Mezinárodní energetická agentura (IEA) včera zveřejnila svou zprávu z trhu s ropou za květen. Základní sdělení je, že omezení produkce ze strany OPECu a spol. přináší své plody. V prvním kvartále jako celku sice ještě nebyly příliš viditelné vinou..

    celý článek »

    Dluhopisový trh ČR: čeká nás propad cen?

    Během dubna došlo k výraznému poklesu sklonu české výnosové křivky. Ten byl způsobený jak růstem výnosů na krátkém konci, tak - byť mírnějším - poklesem výnosů na dlouhém konci. Růst výnosů na krátkém konci byl evidentně důsledkem ukončení intervenčního..

    celý článek »

    V sobotu se bude volit zastupitelstvo deseti obcí

    17. května 2017 V sobotu 20. května se konají nové volby do zastupitelstev deseti obcí. Volební místnosti se otevřou v obcích Čachrov na Klatovsku, Dobrovíz na Praze-západ, Horní Blatná na Karlovarsku, Josefov na Sokolovsku, Kly na Mělnicku, Košátky.

    celý článek »

    Long signál na akcie Facebook

    Investiční newsletter Breakout Trader od LYNX přináší každý týden 5 investičních analýz. Jedná se o analýzu čtyř světových akcií a jednoho ETF. Analýzy obsahují konkrétní úrovně vstupu i výstupu (stop-loss i cílové ceny).

    celý článek »

    Co byste měli vědět o ETN?

    ETN přináší možnou ztrátu kvůli problémům s podkladovým emitente m. Jednou z variací ETF jsou ETN (Exchange-traded note), dluhový nástroj, jehož výnosy jsou spojeny s výkonem konkrétního benchmarku.

    celý článek »

    Plány Evropské komise pro jednotný digitální trh

    Evropská komise vyzývá k urychlenému přijetí klíčových návrhů a mapuje úkoly pro další pokrok v budování jednotného digitálního trhu. Komise pod vedením Jean-Claude Junckera vydala přezkum, v němž se ohlíží za dosavadním pokrokem v budování...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Výrobci papíru se snaží o udržitelnost

    Na cestě k dosažení co největší trvalé udržitelnosti je velká část pozornosti v oblasti výroby papíru zaměřena na praktikování takových metod managementu, které zabraňují odlesňování a snižují plýtvání veškerými zdroji. I největší výrobci papíru

    celý článek »

    Požár autobusu na Frýdecko-Místecku.(video)

    Požár autobusu na Frýdecko-Místecku. Škodu za dva miliony korun způsobil v pátek odpoledne požár autobusu poháněného stlačeným zemním plynem (CNG) v Dolních Tošanovicích na Frýdecko-Místecku. Čtyři lidé, kteří v autobuse jeli, jej včas...

    celý článek »