• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,405 ↑
    CZK / CNY 3,284 ↑
    CZK / DKK 3,395 ↑
    CZK / EUR 25,325 ↑
    CZK / CAD 17,296 ↑
    CZK / PLN 5,898 ↑
    CZK / CHF 26,043 ↑
    CZK / USD 23,768 ↑
    CZK / GBP 29,660 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červen 2017

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Wall Street zavřela na červené nule

    Hlavní americké trhy dnes předvedly pohyb stranou a při neaktivitě evropských trhů zavřely na červené nule. Na pořadu dne dnes nebyla žádná makrodata, která by mohla trhy pohnout.

    celý článek »

    Wall Street zavřela na červené nule

    Hlavní americké trhy dnes předvedly pohyb stranou a při neaktivitě evropských trhů zavřely na červené nule. Na pořadu dne dnes nebyla žádná makrodata, která by mohla trhy pohnout.

    celý článek »

    Wall Street Closing Bell & výhled na 6. 6. 17

    V úvodu týdne hlavní indexy lehce ztrácely. Výsledky indexů PMI mírně zaostaly za očekáváním, vliv na rozhodování FEDu o úrokových sazbách v příštím týdnu by patrně mít neměly. Údajná vazba Kataru na teroristické organizace a následné přerušen...

    celý článek »

    Jak si vybrat dobrého prezidenta

    Podívejme se dnes nejdříve na to, co podle aktuálního výzkumu nejvíce znervózňuje mezinárodní investory. Jak ukazuje následující obrázek, na prvním místě jsou geopolitické tenze, na druhém vysoké valuace amerických akcií a na třetím politická situace v...

    celý článek »

    Jak si vybrat dobrého prezidenta

    Podívejme se dnes nejdříve na to, co podle aktuálního výzkumu nejvíce znervózňuje mezinárodní investory. Jak ukazuje následující obrázek, na prvním místě jsou geopolitické tenze, na druhém vysoké valuace amerických akcií a na třetím politická situace ve Washingtonu a americká vláda.

    celý článek »

    Zlato může letos stoupnout i na čtyřletá maxima. Fed ale nesmí zlobit

    Cena zlata se vyhoupla nejvýše za posledních šest týdnů, a další růst by ji letos mohl dostat i na čtyřletá maxima. Americká centrální banka po slabších datech z domácího trhu práce totiž pravděpodobně nezrychlí tempo zvyšování výpůjčních nákladů, přepokládají analytici z poradenské společnosti Metals Focus.

    celý článek »

    Akciové trhy - Unipetrol a Fortuna taháky dne

    Technické problémy dnes zmrazily obchodování na pražské burze až do 12 hodin. To spolu s kombinací státních svátků napříč téměř celou Evropou vyústilo ve velmi omezenou investorskou aktivitu. Zaujaly tak dvě menší společnosti: Unipetrol a Fortuna.

    celý článek »

    Cenami ropy cvičí Katar a obavy o rozsah těžby

    Ceny ropy na světových trzích dnes ztratily počáteční zisky a klesly o více než jedno procento. Ropný trh se začal obávat, že roztržka několika předních arabských zemí s Katarem by mohla podkopat nedávno uzavřenou globální dohodu o omezení těžby.

    celý článek »

    PPF v roce 2016 vydělala 29 miliard korun

    Investiční skupina PPF vlastněná Petrem Kellnerem oznámila, že za loňský rok vykázala čistý zisk na úrovni 29 miliard korun, což odpovídá meziročním zlepšení o 300%.Celkový objem vlastněných aktiv se zvýšil o 25% na 27 mld. EUR = 712 mld. Kč.

    celý článek »

    Kryptoměny – bublina, či zrození nového fenoménu?

    Strmě rostoucí ceny akcií nabádají nejednoho investora k úvahám, že akciový trh je spekulativní bublina. Vedle akciového trhu se však v posledních měsících rozvíjí mnohem divočejší trh, kterými jsou digitální měny, takzvané kryptoměny.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 05.06.2017

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 2.6.Změna5.6. Americký dolar USD 1 23.5010 -0.42%23.4010...

    celý článek »

    Akciové trhy atakují nová a nová maxima!

    Autor: Jakub Švábenský Po oslabení amerického dolaru došlo k nárůstu státních rezerv společně se zlatem, když vyšla zpráva s údaji o pracovních místech, která nabídla smíšené signály o síle amerického trhu práce, zatímco se americké akcie dostali na...

    celý článek »

    Zisk Agrofertu loni poklesl o 9,6% na 7,79 mld. Kč

    Agrofert Andreje Babiše v loňském roce vykázal pokles čistého konsolidovaného zisku o 9,6% na 7,79 mld. Kč. Konsolidované tržby celého koncernu klesly o 6,4% na 155,3 mld. Kč.Zhoršení výsledků je podle sdělení společnosti především způsobeno zhoršením...

    celý článek »

    Burza: Dočasné pozastavení obchodování

    Z technických důvodů je dočasně pozastaveno obchodování v systému Xetra pražské burzy. Podle sdělení tiskového mluvčí BCPP řeší problémy s napojewním k systému. Od rána neproběhly ještě žádné obchody.

    celý článek »

    Vyplatí se střídat pojišťovny?

    Jednodušše odpovědět nelze, protože to záleží na okolnostech. Jako většinou. Začněme autopojištěním. Jste-li delší dobu u jedné pojišťovny a jezdíte-li bez nehod, skoro jistě změnou pojištění ušetříte.

    celý článek »

    Evropa mírně ztrácí, nedaří se komoditním titulům

    Evropské akciové trhy na počátku nového týdne mírně ztrácí, když se za nižší aktivity pohybují několik desetin pod pátečním závěrem. Důvodem pro sníženou aktivitu investorů je svátek, díky kterému zůstávají uzavřeny burzy v Německu, Rakousku nebo Švýcarsku.

    celý článek »

    Ropa reaguje na roztržku na blízkém východě

    Dnes si dobře vede ropa. Důvodem je roztržka na Blízkém východě. Ta se týká rozhodnutí Saudské Arábie, Spojených arabských emirátů, Bahrajnu a Egypta zrušit diplomatické styky s Katarem. Důvodem mají být vazby země na teroristické organizace. Jan Šumbera

    celý článek »

    Tragédie v Londýně britské volby neodloží

    Do světového dění o víkendu opět bohužel promluvily teroristické útoky. Jakkoliv je to druhořadé, půjde pro finanční trhy přirozeně o negativní aspekt. Britská premiérka Mayová v návaznosti na londýnské útoky zostřila rétoriku směrem k Islámskému státu a.

    celý článek »

    Český trh práce je pořádně vyluxovaný

    ECB se nedávno pozastavila nad skutečností, že mzdy v eurozóně rostou pomaleji, než by odpovídalo poklesu nezaměstnanosti pozorovanému tamtéž v poslední době. Jako možný důvod uvedla, že vedle lidí vyhovujících definici nezaměstnanosti se na trhu práce...

    celý článek »

    Tlak na mzdy mírně roste

    Růst mezd v české ekonomice zrychluje, nicméně nejde o žádné drama. V průměru se v prvním čtvrtletí průměrná mzda, kterou většina lidí nikdy neviděla, zvýšila meziročně o 5,3 %, což v reálném vyjádření znamená nárůst kupní síly o 2,8 %.

    celý článek »

    Tlak na mzdy mírně roste

    Růst mezd v české ekonomice zrychluje, nicméně nejde o žádné drama. V průměru se v prvním čtvrtletí průměrná mzda, kterou většina lidí nikdy neviděla, zvýšila meziročně o 5,3 %, což v reálném vyjádření znamená nárůst kupní síly o 2,8 %.

    celý článek »

    Unipetrol: PKN Orlen údajně zvažuje odkup minorit

    Podle agentury Bloomberg, která se odvolává na polský Puls Biznesu, zvažuje PKN Orlen vykoupení minoritních podílů. PKN Orlen je mateřská společnost Unipetrolu a kontroluje 63 %. Samozřejmě že bude záležet na nabídnuté ceně, ale očekáváme, že by trh měl..

    celý článek »

    Rozbřesk: ČNB nemusí nikam pospíchat

    V pátek statistický úřad potvrdil, že česká ekonomika byla v úvodu roku ve velmi dobré kondici. HDP i po zpřesnění skutečně vzrostl o téměř tři procenta a zasloužila se o to spotřeba domácností spolu s exportem na jedné straně a zpracovatelský předevší...

    celý článek »

    Rozbřesk: ČNB nemusí nikam pospíchat

    V pátek statistický úřad potvrdil, že česká ekonomika byla v úvodu roku ve velmi dobré kondici. HDP i po zpřesnění skutečně vzrostl o téměř tři procenta a zasloužila se o to spotřeba domácností spolu s exportem na jedné straně a zpracovatelský především automobilový průmysl na straně druhé.

    celý článek »

    ČR - mzdy v 1Q17 rostly meziročně o 5,3%

    V 1. čtvrtletí 2017 vzrostla průměrná hrubá měsíční nominální mzda na přepočtené počty zaměstnanců v národním hospodářství proti stejnému období předchozího roku o 5,3 %, reálně se zvýšila o 2,8 %. Medián mezd činil 23 704 Kč. V 1. čtvrtletí 2017..

    celý článek »

    ETF – revolúcia v investovaní na trhoch

    Autor: Silvia Holá Podľa majiteľov amerických investičných spoločností trh zažíva revolučné zmeny, vďaka ktorým viac ziskov z investícií do akcií patrí bežným investorom a nie spoločnostiam z Wall Street.

    celý článek »

    Pondělní obchodní seance 5. 6. 2017

    Pondělí 5. 6. 2017 --------------------------------- USA: DJIA (+0,29 %), S&P500 (+0,37 %) a NASDAQ (+0,94 %). Evropa: DAX (+1,25 %), CAC40 (+0,47 %), FTSE 100 (+0,05 %). Čína: Hang Seng (-0,28 %), Shanghai Comp. (-0,54 %), CSI 300 (-0,52 %).

    celý článek »

    Brexit může být pro britské zdravotnictví pohromou

    Odchod Velké Británie může vyjít Národní zdravotní službu až na miliardu liber. Další škody mají vzniknout také ostrovnímu farmabyznysu. Za britské penzisty-expaty, kteří dnes žijí mimo Velkou Británii platí Národní zdravotní služba zhruba půl...

    celý článek »

    Lze valnou hromadu české akciové společnosti konat v zahraničí?

    Podle zákona o obchodních korporacích se místo, datum a hodina konání valné hromady stanoví tak, aby nepřiměřeně neomezovaly právo akcionáře se jí zúčastnit. Vyhovělo by těmto požadavkům zákona i místo konání valné hromady mimo území České republiky? A pokud ano, za jakých podmínek?

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí