• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Červenec 2017

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Má zlato nakročeno k dalšímu poklesu?

    Má zlato nakročeno k dalšímu poklesu? Podle technické analýzy ano. Dalších 200 % ve hře: Budou akcie do roku 2026 na trojnásobku hodnoty? Po dlouhém býčím trendu na akciovém trhu se zdá být obrat sentimentu v nejbližší době nevyhnutelný. Ale...

    celý článek »

    Wall Street Closing Bell & výhled na 14. 7. 17

    Ve čtvrtek se trhy opět zklidnily a hlavní indexy se za mírně podprůměrných objemů posunuly lehce výše.dařilo se bankovnímu sektoru, který si připsal pět desetin procenta a to před zítřejším zveřejňováním kvartálních výsledků hospodaření několik velkých..

    celý článek »

    Summary: Delta Air Lines poprvé po dvou letech zvýšila tržby

    Delta Air Lines (DIP) Souhrn: Výbornou zprávou je růst tržeb, jenž se po dvou letech dostává z červených čísel do kladných hodnot. Rostoucí nákladové položky nicméně nepouštějí čistý zisk na akcii nad tržní konsensus a zabraňují tak aerolince naplno těžit z rostoucích cen letenek.

    celý článek »

    Do svidaniya. Uber předává klíčky od dalšího velkého trhu

    Uber Technologies je známý agresivitou, se kterou vstupuje na nové trhy a bojuje s konkurencí. Někde už ho ale dokázali zkrotit. Naposledy v Rusku. Ve Spojených státech zůstává kalifornská společnost lídrem na poli alternativní taxislužby, jinde se ale potýká se skandály, které si už vybraly jednu hodně hlasitou oběť – odchod Travise Kalanicka s funkce generálního ředitele.

    celý článek »

    TA: Ropa WTI roste díky úbytku zásob

    Cena ropy WTI za posledních 14 dní zaznamenala poměrně turbulentní vývoj. První červencový týden vyrostla až přes 47 USD za barel a následující týden její cena díky přezásobení poklesla přes 7 % pod hladinu 44 USD za barel.

    celý článek »

    Komerční banka, a.s.: Oznámení o zvolení nového člena představenstva a předsedy představenstva Komerční banky, a.s.

    Komerční banka, a.s. IČO: 453 17 054 Povinně uveřejňovaná informace Komerční banka, a. s., se sídlem Praha 1, Na Příkopě 33, č.p. 969, PSČ 114 07, IČ 45317054, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1360, oznamuje, že, vzhledem k uplynutí funkčního období předsedy představenstva pana Albert Le Dirac’h dne 2.

    celý článek »

    Budou se přes léto v ČR zvyšovat úrokové sazby?

    ČNB dosavadní nezvyšování sazeb obhajuje kromě posilující koruny po ukončení kurzového závazku například tím, že než začne zvyšovat sazby, tak chce mít jistotu, že domácí inflační tlaky budou schopny převážit případné protiinflační tlaky ze zahraničí.

    celý článek »

    Kdo frustruje ropné šejky?

    Světový trh s ropou je vychýlený už moc dlouho. Každý měsíc se objeví něco, co důvěru v brzké narovnání nahlodává, a naděje mezi investory pozvolna slábne, říká také Mezinárodní energetická agentura (IEA).

    celý článek »

    WSJ: ECB v září oznámí snížení QE

    Podle WSJ ECB pravděpodobně v září oznámí, že v příštím roce dojde k postupnému omezování programu nákupu aktiv. Analytici jsou nicméně zatím poměrně rozděleni v názorech, jestli půjde jen o jednorázovou redukci a nebo o definitivní ukončení celého...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 13.07.2017

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 12.7.Změna13.7. Americký dolar USD 1 22.8040 +0.32%22.8780...

    celý článek »

    Aktualizace výhledu pro 2017: Akcie a dluhopisy? Témata, ne sektory. A dividendy

    Rok 2017 se přelomil do své druhé poloviny. S jakými očekávání a investičními sázkami analytici Patrie hledí do druhé půlky letošního roku? Co očekáváme v oblasti ekonomiky, měnové politiky a politiky? Co na měnových trzích včetně koruny? Co u akcií, dluhopisů a komodit? Rozebrali jsme výkonnost tipů analytiků Patria Finance, výhled pro ekonomiku, politiku, měnovou politiku a měny jako takové.

    celý článek »

    Evropa pokračuje v růstu, Metro +5 %

    V zelených číslech zahájily dnešní obchodní den evropské akciové trhy, které tak navazují na obdobný vývoj na Wall Street. Pozitivní nálada pramení z posledního vystoupení Janet Yellenové, která se nechala slyšet, že Fed nebude spěchat s utahováním měnové politiky.

    celý článek »

    Ukazuje Bank of Canada cestu ECB i ČNB?

    Bank of Canada včera poprvé po sedmi letech zvýšila úroky a je první zemí z klubu G7, která se přidala ke Spojeným státům a utahuje měnovou politiku. V posledních týdnech navíc překvapivě nasadil jestřábí tón i šéf ECB Mario Draghi. V důsledku toho.

    celý článek »

    Transferové ceny: jeden ze zdrojů naší chudoby?

    Klub rozvinutých zemí OECD v pondělí zveřejnil nejnovější verzi svých „Transfer Pricing Guidelines for Multinational Enterprises and Tax Administrations“. Jedná se o příručku, která dává národním daňovým orgánům (a jejich „protivníkům“ v daňových...

    celý článek »

    Kanada: Po USA druhá země zvyšující úrokové sazby

    Včera se rozhodla kanadská centrální banka zvýšit své úrokové sazby. V pozadí je prognóza růstu kanadské ekonomiky pod 2 %, což banka vnímá jako růst nad potenciálem (připomeňme, že v ČR se nynější prognózy pro další roky pohybují zhruba o procentní bod..

    celý článek »

    Brexit už nejspíš začal Brity brzdit

    V květnu 2017 se průmyslová produkce v eurozóně meziročně zvýšila o velmi slušná 4 %. Šlo o výsledek větších či menších růstů ve všech hlavních složkách (spotřební zboží dlouhodobé spotřeby atd.).

    celý článek »

    Americká smršť holubičího nadšení

    Poklidné, skoro až letargické obchodování včera vystřídala smršť nadšení. Index S&P 500 přidal přes sedm desetin procenta, Nasdaq dokonce hranici procenta překonal. Ještě lépe si přitom vedla Evropa.

    celý článek »

    Rozbřesk: Ukazuje Bank of Canada cestu ECB i ČNB?

    Bank of Canada včera poprvé po sedmi letech zvýšila úroky a je první zemí z klubu G7, která se přidala ke Spojeným státům a utahuje měnovou politiku. V posledních týdnech navíc překvapivě nasadil jestřábí tón i šéf ECB Mario Draghi.

    celý článek »

    Rozbřesk: Ukazuje Bank of Canada cestu ECB i ČNB?

    Bank of Canada včera poprvé po sedmi letech zvýšila úroky a je první zemí z klubu G7, která se přidala ke Spojeným státům a utahuje měnovou politiku. V posledních týdnech navíc překvapivě nasadil jestřábí tón i šéf ECB Mario Draghi.

    celý článek »

    CME: TCS snížil svůj podíl z 12,6 na 9,8%

    TCS snížil svůj podíl v mediální skupině CME z 12,6 % na 9,8 %. TCS představuje důležitého aktivistického investor a , který vytváří tlak na majoritního vlastníka CME v podobě Time Warner, aby férově jednal s minoritami.

    celý článek »

    Čtvrteční obchodní seance 13. 7. 2017

    Čtvrtek 13. 7. 2017 --------------------------------- USA: DJIA (+0,57 %), S&P500 (+0,73 %) a NASDAQ (+1,10 %). Evropa: DAX (+1,52 %), CAC40 (+1,59 %), FTSE 100 (+1,19 %). Čína: Hang Seng (+0,94 %), Shanghai Comp. (+0,35 %), CSI 300 (+0,45 %).

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Graf dne - USDJPY (29.03.2024)

    Menové páry spojené s japonským jenom môžu v najbližšom období zaznamenať nárast volatility. Japonský minister financií Suzuki zdôraznil, že pohyby na menovom trhu sú prehnané a majú čisto špekulatívny charakter. Okrem toho nevylúčil potrebu ďalších in...

    celý článek »

    Ranní shrnutí (29.03.2024)

    Trhy pomalu zahajují sváteční víkend, což znamená, že některé trhy budou dnes zavřené. Nikkei uzavřel seanci v plusu 0,5 %, zatímco USDJPY se obchoduje na úrovni 151,4 a na mezidenní bázi je beze změny. Japonský ministr financí Suzuki zdůraznil, že poh...

    celý článek »

    Finanční polštář zajistí ten nejkvalitnější spánek

    Mimořádný výdaj je tím, co může klidný rodinný život rozhodit i na několik měsíců. To v případě, že nemáte vytvořenou finanční rezervu na nečekané výdaje. Poradíme vám, jak ji tvořit, jaká by měla být její výše a v jaké podobě byste ji měli mít uloženou.

    celý článek »