• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,207 ↑
    CZK / CNY 3,274 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,228 ↑
    CZK / PLN 5,839 ↑
    CZK / CHF 26,084 ↑
    CZK / USD 23,707 ↑
    CZK / GBP 29,516 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červenec 2017

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Wall Street Closing Bell & výhled na 18. 7. 17

    První obchodní seanci nového týdne zavíraly americké indexy prakticky beze změny. Cena ropy WTI odepsala 0,56 centů (-1,20 %) k ceně 45,98 USD. Měnový pár EUR/USD drží hladinu 1,1481, když euro v odpoledních hodinách dohnalo dopolední ztráty.

    celý článek »

    Eurodolar to dnes těsně nedotáhl na 1,15

    Dnešek začala slušná data z Číny, která ale nedokázala nastolit pozitivní náladu na hlavních trzích. Následné potvrzení předběžných inflačních čísel z eurozóny bylo neutrální a příliš nepotěšil pokles newyorského indexu průmyslové aktivity.

    celý článek »

    Akciové trhy - Nezastavitelný Philip Morris

    Úvod týdne na pražské burze nabídl mdlé obchodování, když aktivita nikterak nevybočila ze šedi posledních dnů. Nejlépe si vedla společnost Philip Morris. Kromě atraktivního dividendového prospektu může společnosti přihrávat přízeň investorů přesun části..

    celý článek »

    Hodnotové nebo růstové akcie?

    Rozdělení akcií na hodnotové a růstové je jednou z nejstarších klasifikací akciových tříd vůbec. Hodnotové akcie, takzvané „Value stocks“, jsou charakteristické nízkou cenou v porovnání s hlavními fundamentálními veličinami společností, jako je zisk (P/E), dividendy, účetní hodnota společnosti a podobně.

    celý článek »

    Hodnotové nebo růstové akcie?

    Rozdělení akcií na hodnotové a růstové je jednou z nejstarších klasifikací akciových tříd vůbec. Hodnotové akcie, takzvané „Value stocks“, jsou charakteristické nízkou cenou v porovnání s hlavními fundamentálními veličinami společností, jako je zisk (P...

    celý článek »

    Fundamental bond ETF

    Fundamental bond ETF mohou vyřešit problém s určováním váhového zastoupení, které vzniká u fondů s fixním příjmem. Zatímco drtivá většina ETF s fixními příjmy jsou si navzájem podobné ve způsobu stanovování váhového zastoupení, objevují se na trhu...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 17.07.2017

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 14.7.Změna17.7. Americký dolar USD 1 22.8420 -0.35%22.7620...

    celý článek »

    Bude zisková párty pokračovat i ve druhém čtvrtletí?

    Nečekejte, že by se zisková párty z prvního čtvrtletí opakovala i v tom druhém, varuje v komentáři pro Bloomberg Gadfly Stephen Gandel. Během prvních tří měsíců tohoto roku se čisté zisky společností z indexu S&P 500 zvedly o 14 % a došlo k tomu poté, co řadu předchozích čtvrtletí přinášely spíše zklamání.

    celý článek »

    ČR - běžný účet v květnu v mírném schodku

    Bilance běžného účtu skončila v květnu schodkem 2,9 mld. Kč, když přebytek bilance zboží a služeb (30,9 mld. Kč) byl převážen schodkem bilance prvotních a druhotných důchodů. Za prvních 5 měsíců letošního roku dosáhl přebytek běžného účtu 106 mld.

    celý článek »

    Šlápne FED na brzdu? Pravděpodobnost stoupá

    Šéf dallaského FEDu Robert Kaplan řekl v pátek, že americká centrální banka by mohla již od září začít snižovat svou bilance. K tomu by mohlo docházet postupně a předvídatelně. Ohledně dalšího růstu úrokových sazeb je ale pro větší trpělivost, konkrétně..

    celý článek »

    Stock Spirits koupí 25% v destilérce irské whiskey

    Stock Spirits Group oznámil, že koupí 25% v Quintessential Brands Ireland Whiskey za 18,3 mil. EUR. Úvodní platba bude ve výši 15 mil. EUR, zbývající část bude záviset na výkonnostních podmínkách a bude případně splácena v pětileté periodě.

    celý článek »

    Pondělní obchodní seance 17. 7. 2017

    Pondělí 17. 7. 2017 --------------------------------- USA: DJIA (+0,39 %), S&P500 (+0,47 %) a NASDAQ (+0,61 %). Evropa: DAX (-0,08 %), CAC40 (+0,00 %), FTSE 100 (-0,47 %). Čína: Hang Seng (+0,51 %), Shanghai Comp. (-0,89 %), CSI 300 (-0,55 %).

    celý článek »

    Nejdražší značky světa (2016 vs. 2017)

    Jestli máte rádi žebříčky, tenhle jste už asi viděli. jak se za poslední rok změnily hodnoty jednotlivých nejdražších značek (brandů) na světě? Samá známá jména. Největší nominální růsty si připsaly si mimochodem připsaly Facebook, Tencent, Amazon a...

    celý článek »

    Jak uchránit rozvíjející se trhy před Trumpy

    Je snadné soucítit s Mexikem, když jej teď americký prezident Donald Trump proměnil v politickou pinatu. Pokud Trump prosadí svou, severní hranice Mexika dostane „velkou, nádhernou zeď“ a podmínky Severoamerické dohody o volném obchodu (NAFTA), která má pro mexické hospodářství zásadní význam, budou upraveny tak, aby vyhověly agendě „Ameriky na prvním místě“.

    celý článek »

    Aktuální změny zákona o léčivech

    Český trh s léčivy bude v na konci roku ovlivněn významnými změnami. Novela zákona o léčivech, která vstupuje v platnost po částech, obsahuje totiž několik významných ustanovení účinných od prosince 2017, která mohou značně ovlivnit tržní prostředí České republiky.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Výrobci papíru se snaží o udržitelnost

    Na cestě k dosažení co největší trvalé udržitelnosti je velká část pozornosti v oblasti výroby papíru zaměřena na praktikování takových metod managementu, které zabraňují odlesňování a snižují plýtvání veškerými zdroji. I největší výrobci papíru

    celý článek »

    Požár autobusu na Frýdecko-Místecku.(video)

    Požár autobusu na Frýdecko-Místecku. Škodu za dva miliony korun způsobil v pátek odpoledne požár autobusu poháněného stlačeným zemním plynem (CNG) v Dolních Tošanovicích na Frýdecko-Místecku. Čtyři lidé, kteří v autobuse jeli, jej včas...

    celý článek »