• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Srpen 2017

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Trump dnes připravil Wall Street o většinu zisků; ropě se nedařilo

    Americké trhy uprostřed týdne rostly jen zanedbatelným tempem. Rozruch do dnešního jinak klidného obchodování přinesl pouze americký prezident Donald Trump, který se rozhodl rozpustit jeden ze svých poradních výborů poté, co z něj odešlo několik CEO v návaznosti na rozporuplné komentáře Trumpa ohledně rasisticky motivovaného útoku v Charlottesville.

    celý článek »

    Wall Street Closing Bell & výhled na 17. 8. 17

    Ani ve středu nepředvedly trhy výraznější posun a končily jen s lehkými zisky.Tématem dne bylo rozpuštění Trumpových poradních výborů poté, co je opustilo několik jejich členů v reakci na Trumpovy reakce na demonstrace v Charlottesville.

    celý článek »

    Velký bankovní experiment

    Uchopit fundament bank je složité. Poslední finanční krize ukázala, že o něm často nemá jasný přehled jejich vedení, natož pak investoři. Já nejsem žádnou výjimkou, ale přesto bych se tomuto sektoru chtěl po delším čase krátce věnovat.

    celý článek »

    Chorvatsko má problémy s turisty, hrozí totální kolaps!

    Za 6 let stoupl počet turistů, kteří navštíví Chorvatsko, o polovinu. Odborníci ale varují, že země není na další takový nárůst připravena. Pokud se nic nezmění, chorvatskému pobřeží hrozí kolapsy elektrické sítě a kanalizace. Dostat se do letovisk bud...

    celý článek »

    Kolik stojí, aby Google zůstal u Applu?

    Kolik musí Google platit za to, aby byl jeho stejnojmenný internetový vyhledávač v iPhonech a iPadech nastavený už ve chvíli, kdy přístroje od Applu teprve míří k zákazníkům? Před třemi lety to byla zhruba miliarda dolarů.

    celý článek »

    FX | Hledání obchodní výhody podle významné ceny!

    Autor: Bc. Jan Kolář V minulém článku jsme si řekli něco o myšlení v pravděpodobnostech, především o tvrdé a nemilosrdné pravdě, že každý obchod má nejistý výsledek. Většině lidí se pouze po vyřčení slova „nejistota“ zvýší tep a cítí se pod tlakem,...

    celý článek »

    Kolik stojí, aby Google zůstal u Applu?

    Kolik musí Google platit za to, aby byl jeho stejnojmenný internetový vyhledávač v iPhonech a iPadech nastavený už ve chvíli, kdy přístroje od Applu teprve míří k zákazníkům? Před třemi lety to byla zhruba miliarda dolarů.

    celý článek »

    Eurozóna - HDP ve 2Q17 rostl o 0,6%

    Eurozóna a také celá EU ve 2Q tohoto roku podle prvních předběžných odhadů zaznamenala mezikvartální růst HDP o 0,6% oproti 0,5% v 1Q v obou zónách. V meziročním srovnání pak HDP ve 2Q v eurozóně rostl o 2,2% oproti 1,9% v 1Q17 respektive o 2,3% v rámci..

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 16.08.2017

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 15.8.Změna16.8. Americký dolar USD 1 22.2600 -0.07%22.2430...

    celý článek »

    ČEZ, a.s.: Oznámení o výplatě úrokového výnosu

    ČEZ, a.s. (IČ 45274649) ČEZ, a. s. – Oznámení o výplatě úrokového výnosu ČEZ, a. s. oznamuje, že ke stanovenému dni 17. srpna 2017 uhradí pravidelný pololetní úrokový výnos z emise dluhopisů: Celková nominální hodnota emise: JPY 11.

    celý článek »

    HDP v ČR a Evropě, zápis Fedu

    Dnes bude zveřejněn zápis z červencového zasedání Fedu. Ten by měl ukázat, zda se v americké centrální bance diskutovalo snižování její bilance, či zda bylo o načasování tohoto kroku dokonce již rozhodnuto.

    celý článek »

    Akciové trhy přešlapují na místě

    Hlavní události Dnes bez podstatných firemních zpráv Evropské akcie by měly dnešní seanci zahájit smíšeně. Dnes budou trhy sledovat především zápis z posledního zasedání americké centrální banky.

    celý článek »

    Česká ekonomika v Q2 letěla tryskem vpřed

    Český statistický úřad dnes zveřejnil první odhad růstu HDP, který překonal naši předpověď ve výši 1,3 % q/q ještě o další procentní bod (2,3 % q/q). Meziroční tempo akcelerovalo na 4,5 %. Strukturu růstu ještě neznáme, bude zveřejněna 1. září.

    celý článek »

    Ceny v zemědělství si drží dvouciferné tempo

    Ceny průmyslových výrobců v červenci pokračovaly ve zpomalování své dynamiky. Za tímto vývojem stál především pokles cen ropy. V nadcházejících měsících však očekáváme, že ceny v průmyslu začnou opět růst.

    celý článek »

    Evropa třetí den roste, Fiat Chrysler +4 %

    Evropské akciové trhy zahájily dnešní obchodní den v kladném teritoriu, když se aktuálně pohybují téměř procento nad včerejším závěrem. Pozornost investorů zamíří na makrodata v podobě čísel týkající růstu HDP v eurozóně a večer pak zápis z posledního jednání amerického Fedu.

    celý článek »

    Evropa třetí den roste, Fiat Chrysler +4 %

    Evropské akciové trhy zahájily dnešní obchodní den v kladném teritoriu, když se aktuálně pohybují téměř procento nad včerejším závěrem. Pozornost investorů zamíří na makrodata v podobě čísel týkající růstu HDP v eurozóně a večer pak zápis z posledního...

    celý článek »

    Katar snížil podíl v Credit Suisse

    Suverénní fond Qatar Investment Authority oznámil, že snížil svůj podíl na hlasovacích právech v Credit Suisse z 5,01 na 4,94%. Celkový podíl v bance včetně konvertibilních dluhopisů se snížil ze 17,98 na 15,91%.Banka v červnu navýšila kapitál o 4,1 mld.

    celý článek »

    Long signál na akcie PetMed Express (PETS)

    Investiční newsletter Breakout Trader od LYNX přináší každý týden 5 investičních analýz. Jedná se o analýzu čtyř světových akcií a jednoho ETF. Analýzy obsahují konkrétní úrovně vstupu i výstupu (stop-loss i cílové ceny).

    celý článek »

    Německý HDP tažen silnou domácí poptávkou

    Mezičtvrtletní růst HDP dosáhl ve druhém čtvrtletí v Německu 0,6 %. Meziročně dosáhl růst HDP jen 0,8 %, ale tento vliv byl způsoben kalendářními vlivy. Po očištění o kalendářní vlivy dosáhl meziroční růst 2,1 %.

    celý článek »

    Nvidia | Budoucnost grafiky nejen v počítačích

    Autor: Kamil Hussein Softwarová společnost Nvidia (NVDA) je jednou z nejprogresivnějších firem ve svém odvětví. Díky angažovanosti nejen v odvětví počítačů, ale i v automatizaci, robotizaci a spolupráci s automobilkami je jejich potenciál mnohem větší,...

    celý článek »

    Česká ekonomika nabrala téměř neskutečné tempo

    Podle bleskového odhadu statistického úřadu se české ekonomice ve druhém čtvrtletí neskutečně dařilo. Po výborném prvním čtvrtletí přišlo na řadu druhé, kdy HDP vzrostl oproti úvodu roku o 2,3 %, což v meziročním srovnání znamenalo zvýšení růstu na 4,5 %.

    celý článek »

    Vývoj na devizovém trhu – ranní zprávy 16.8.2017

    Klíčové události • ČR: Premiér ČR B. Sobotka navrhuje od začátku roku 2018 zvýšit minimální mzdu na 12 200 Kč ze současných 11 000 Kč. • Německo: Hrubý domácí produkt ve 2. čtvrtletí vzrostl o 0,6 % mezičtvrtletně a o 2,1 % meziročně. • USA: Maloobchod...

    celý článek »

    Zisk Maersku za 2Q17 výrazně zklamal

    Marsk reportoval dnes ráno výsledky za 2Q17. Tržby 9,6 mld. USD (oček. 9,6 mld. USD) jsou v souladu s odhady a EBITDA 2,06 mld. USD (oček. 1,99 mld. USD) dokonce očekávání mírně překonala. Ale provozní i č. zisk za trhem hluboko zaostaly. Č.

    celý článek »

    Wall Street 15.8. - zelená nula, výsledky firem

    Zámořské trhy se po pondělní rallye pohybovaly blízko nuly, když několikrát během dne vystřídaly záporné a kladné teritorium. Index S&P500 nakonec odepsal 0,05 %. Zde výrazně zklamaly výsledky společnosti Advance Auto Parts (-20.34 %, 87.

    celý článek »

    Česká měna zažila další poměrně poklidný den

    Česká měna zažila další poměrně poklidný den, když její kurz fluktuoval v úzkém pásmu kolem 26,15 EUR/CZK. Slova o překoupenosti koruny od člena bankovní rady ČNB sice korunu nechala netečnou, ale jeho druhý komentář o tom, že vývoj kurzu koruny „je.

    celý článek »

    Barel Brentu se stále prodává zhruba za 51 USD

    Data amerického petrolejářského průmyslu včera ukázala další razantní pokles zásob surové ropy v USA v minulém týdnu (o 9,2 miliónu barelů). Dopad na cenu ropy byl však minimální a barel Brentu se tak stále prodává zhruba za 51 USD.

    celý článek »

    Středeční obchodní seance 16. 8. 2017

    Středa 16. 8. 2017 --------------------------------- USA: DJIA (+0,02 %), S&P500 (-0,05 %) a NASDAQ (-0,11 %). Evropa: DAX (+0,10 %), CAC40 (+0,36 %), FTSE 100 (+0,41 %). Čína: Hang Seng (+0,63 %), Shanghai Comp. (-0,20 %), CSI 300 (-0,21 %).

    celý článek »

    Kolaps Agrokoru děsí Chorvatsko

    Agrokor měl v Chorvatsku na potravinářském trhu téměř monopolní postavení. Dnes se topí v dluzích a hrozí mu definitivní kolaps. Chorvatská idyla se může rychle změnit. V krásných letních dnech jsou pobřežní hotelové resorty s plážemi plné turistů, ale...

    celý článek »

    ČR - HDP ve 2Q rostl o vysokých 4,5% r/r

    Podle předběžného odhadu vzrostl hrubý domácí produkt ve 2. čtvrtletí mezičtvrtletně o 2,3 % a meziročně o 4,5 %. České ekonomice se ve 2. čtvrtletí dařilo. Hrubý domácí produkt (HDP) očištěný o cenové vlivy a sezónnost [1] byl podle předběžného odhadu.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »

    GER: Také IFO naznačuje zlepšení

    Příznivá zpráva přišla také včera z Německa. Nálada mezi německými firmami se znovu zlepšila, a to jak ohledně současné situace, tak i jejich očekávání. To je v souladu s dalšími makro daty z poslední doby, které naznačují, že německá ekonomika by mohla&h

    celý článek »

    CZE: Nálada se zlepšila

    Včera vydal ČSÚ dubnové hodnoty nálady v české ekonomice. Ty se dají brát příznivě, když potvrzují postupné zlepšení ekonomického vývoje v ČR. Nálada mezi domácnostmi dále stoupla a nyní je již nad svým dlouhodobým průměrem.

    celý článek »

    OPAP: Dnes se koná valná hromada akcionářů

    Společnost dnes pořádá valnou hromadu akcionářů. Kromě jiných standardních bodů budou akcionáři schvalovat dividendu za rok 2023 v celkové výši 1,85 EUR (11,1% hrubý div. výnos). Z toho 1 euro již bylo vyplaceno v rámci mezitímní dividendy, 0,6 EUR (3,6%&

    celý článek »

    Meta: Výsledky byly dobré, výhled zklamal

    Společnost Meta reportovala výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 36,5 mld. USD (+27,3 % r/r), a překonaly tak odhad o 240 mil. USD. Členská základna aktivních denních uživatelů se zvedla o 7 % r/r na 3,24 mld.

    celý článek »

    Výhled Meta poslal futures prudce dolů

    Akciové indexy ve středu ve velké většině oslabovaly, v USA dokázaly v řádných obchodních hodinách taktak udržet marginálně kladnou úroveň, v poobchodní fázi ale prudce oslabily (Nasdaq o 1,3%) po výsledcích Meta , jež byly za minulý kvartál nad odhady&he

    celý článek »

    Ropa s kontraktem BRENT se zastavila na trendové čáře

    Futures kontrakty na ropu BRENT od prosincového dna na úrovni 72,73 neustále rostou a 12. dubna dosáhly nového půlročního maxima 91,57. Přestože cena zažila ústup ze svých maxim, podařilo se jí najít oporu u 50denního jednoduchého klouzavého průměru&helli

    celý článek »

    Graf dne - USDJPY (25.04.2024)

    Japonský jen je dnes opět jednou z nejslabších měn mezi zeměmi G10 a den před rozhodnutím japonské centrální banky (BOJ) klesl na rekordně nízké úrovně. V době zveřejnění článku ztrácí JPY 0,3-0,4 %, a to i přes klidný začátek dne na forexovém trhu

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 25.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 24.4.Změna25.4. Americký dolar USD 1 23.6160 -0.61%23.4700...

    celý článek »

    Jak se provádí odhad ceny nemovitosti?

    Plánujete žádat o hypotéku? Nebo prodáváte či kupujete nemovitost, případně vás čeká dědické řízení? V těchto případech se pravděpodobně neobejdete bez odhadu ceny nemovitosti. Jak odhad probíhá, jaké faktory mají vliv na odhadní cenu a jaká jsou...

    celý článek »

    Překvapí americká zpráva o HDP trhy?

    Dnes ve 13:30 BST budou zveřejněny předběžné údaje o HDP z USA za 1. čtvrtletí 2024. Konsenzus ukazuje na průměrný anualizovaný růst 2,6 % ve srovnání s konečnými 3,4 % v předchozím čtvrtletí. Přestože se očekává pokles dynamiky růstu

    celý článek »