• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Srpen 2017

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    ČEZ - je 50 dost?

    Sophiina volba ČEZ. Český elektrárenský koncern s majoritním podílem státu řeší extrémně těžké dilema. Investovat do chytrých sítí, obnovitelných zdrojů, energetických řešení, nebo stavět další jaderný blok či bloky? Nebo je možné obojí?

    celý článek »

    Wall Street Closing Bell & výhled na 18. 8. 17

    Ve čtvrtek se trhům opět nedařilo a index S&P 500 ztrácel procento a tři desetiny, technologický Nasdaq odepisoval procento a sedm desetin.Dnešní negativní nálada postihla všechny sektory, přičemž nejvíce dopadla na sektor technologií, který ztrácel...

    celý článek »

    Největší palírna peněz na světě

    Automobilky to nemají jednoduché. V jejich odvětví panuje ostrá konkurence, která tlačí dolů marže a zisky. Jde o takovou nestabilní rovnováhu: Tento stav trvá už řadu let a nezdá se, že by změna k lepšímu byla za rohem.

    celý článek »

    Největší palírna peněz na světě

    Automobilky to nemají jednoduché. V jejich odvětví panuje ostrá konkurence, která tlačí dolů marže a zisky. Jde o takovou nestabilní rovnováhu: Tento stav trvá už řadu let a nezdá se, že by změna k lepšímu byla za rohem.

    celý článek »

    Zuckerberg na hrad?

    Šéf Facebooku Mark Zuckerberg a jeho žena Priscilla Chanová si prý najali bývalého poradce prezidenta Baracka Obamy a stratéga volební kampaně Hillary Clintonové Joela Benensona.

    celý článek »

    Nový trend 21. století: Naučte se upcyklovat!

    Přejete si, aby váš dům, zahrada nebo třeba balkón vypadaly o něco originálněji? Narůstá vám hromada věcí, které už nepotřebujete, tak, že vás to začíná obtěžovat? V takovém případě vyzkoušejte upcyklaci – dokonalý způsob, jak proměnit staré, „zbytečné“..

    celý článek »

    Zuckerberg na hrad?

    Šéf Facebooku Mark Zuckerberg a jeho žena Priscilla Chanová si prý najali bývalého poradce prezidenta Baracka Obamy a stratéga volební kampaně Hillary Clintonové Joela Benensona.

    celý článek »

    Technická analýza: Pomůže někdo cenám ropy nahoru?

    Ropa se nachází v lehce schizofrenní situaci. Zásoby surové ropy sice klesají druhý týden v řadě, ale to cena černého zlata taky. Důvod můžeme hledat v prohlášení Mezinárodní energetické agentury, která přes současný pokles zásob ropy naznačila, že trh i tak může být v příštím roce opět v přebytku.

    celý článek »

    Minutes ECB naznačují obavy z přestřelení eura

    Dnes byl zveřejněn zápis z posledního jednán bankovní rady ECB tzv. Minutes. Tento zápis ukázal obavu členů bankovní rady z možného přílišného posílení eura, jež by mohlo být reakcí na ekonomické oživení na starém kontinentu.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 17.08.2017

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 16.8.Změna17.8. Americký dolar USD 1 22.2430 -0.01%22.2400...

    celý článek »

    Ve 22 z 36 zemí věří více Putinovi než Trumpovi

    Podle průzkumu Pew Research Center respondenti ve 22 z 36 sledovaných zemí věří více ruskému prezidentovi Putinovi než americkému Trumpovi v otázkách zahraniční politiky. Větší důvěře se ruský prezident v tomto ohledu těší hlavním US spojencům jako jsou..

    celý článek »

    Cena zlata klesá následkem severokorejského dění

    • Uvolnění napětí v Severní Koreji snížilo rizikové prémie u zlata a dalších bezpečných komodit• Zlato reaguje na klesající jen (JPY), stoupající akcie a výnosy• Tento vývoj vedl fondy k tomu, že snižují býčí sázky• Zlato (spot gold) našlo podporu na...

    celý článek »

    Nehoda v zahraničí? Problém za problémem

    Manželé Caletkovi bourali ve Velké Británii a nejenže se s policií nedokázali domluvit, ale stíhaly je i další problémy. Havarijní služba, která nepřijela, poplatky za odstavné parkoviště a nakonec ještě zkrácené pojistné plnění od pojišťovny.

    celý článek »

    Jaderná krize a akcie

    Atomové harašení mezi Washingtonem a Pchjongjangem v minulém týdnu vyděsilo investory napříč kontinenty a způsobilo výrazné propady na globálních akciových trzích. Investoři v obavách z vyhrocení konfliktu přesouvali část svých portfolií do bezpečných...

    celý článek »

    Dolar se otřepává z Trumpa a Fedu. Koruna se nevzdává 26 k euru

    Posiluje americký dolar k euru, posiluje česká koruna k euru a trojku doplňuje logické oslabování české koruny k americkému dolaru. Kartami na měnových trzích zamíchal především zápis z posledního jednání měnového výboru Fedu a rozpad dvou poradních týmů amerického prezidenta Trumpa.

    celý článek »

    Šejkové z Perského zálivu zavedou 5procentní DPH

    Ropné velmoci z Perského zálivu se v posledních 2 letech potýkají s nepříjemným poklesem příjmů kvůli nepříznivému vývoji tržních cen ropy. Jejich pokles snižuje nepříjemně příjmy státních pokladen a šejkové se nyní snaží výpadek příjmů nahradit z jiných.

    celý článek »

    Stylové kování je i to kované a s patinou

    Trápí vás, že většina interiérového vybavení se postupem času opotřebovává a přichází o svůj krásný vzhled i funkčnost? Tak vězte, že toto rozhodně neplatí o kování z naturální mosazi, které s přibývajícími lety získává na kráse a stárne s grácií! Ptáte..

    celý článek »

    Vývoj na devizovém trhu – ranní zprávy 17.8.2017

    Klíčové události • ČR: Index cen výrobců v červenci -0,2 % m/m a +1,1 % r/r. Hrubý domácí produkt ve 2. kvartále +2,3 % k/k a +4,5 % r/r. • Polsko: Hrubý domácí produkt ve 2. kvartále +1,1 % k/k a +3,9 % r/r. • Eurozóna: Hrubý domácí produkt ve 2. kv...

    celý článek »

    Velký bankovní experiment

    Uchopit fundament bank je složité. Poslední finanční krize ukázala, že o něm často nemá jasný přehled jejich vedení, natož pak investoři. Já nejsem žádnou výjimkou, ale přesto bych se tomuto sektoru chtěl po delším čase krátce věnovat.

    celý článek »

    17.08.2017 V sobotu se volí ve třech obcích

    17. srpna 2017 Na sobotu jsou vyhlášeny volby do tří obecních zastupitelstev. K volebním urnám půjdou občané obcí Líský na Kladensku, Zádub-Závišín na Chebsku a Siřejovice na Litoměřicku. Volit se bude od 7 do 22 hodin. Po...

    celý článek »

    Výsledky Wirecard za 2Q nad odhady trhu

    Wirecard dnes vykázal za 2. kvartál roku tržby ve výši 340,6 mil. EUR (+41,1 % r/r), nad odhady 318,8 mil. EUR, a zisk EBITDA vzrostl na 95,2 mil. EUR (+35,3 % r/r), nad odhadem trhu 92,6 mil. EUR.

    celý článek »

    Trump včera připravil Wall Street o většinu zisků

    Americké trhy uprostřed týdne rostly jen zanedbatelným tempem. Rozruch do včerejšího jinak klidného obchodování přinesl pouze americký prezident Donald Trump, který se rozhodl rozpustit jeden ze svých poradních výborů poté, co z něj odešlo několik...

    celý článek »

    Trhy vyhlížejí na dnešní zápis ze zasedání ECB

    Zápis z posledního jednání Fedu sice ukázal rýsující se shodu na zahájení procesu snižování bilance, nicméně opatrnější výhled některých členů FOMC na další růst sazeb (z důvodu nízké inflace - v červnu 1,5 %) nakonec dolar nepotěšil.

    celý článek »

    Čtvrteční obchodní seance 17. 8. 2017

    Čtvrtek 17. 8. 2017 --------------------------------- USA: DJIA (+0,21 %), S&P500 (+0,14 %) a NASDAQ (+0,19 %). Evropa: DAX (+0,71 %), CAC40 (+0,71 %), FTSE 100 (+0,67 %). Čína: Hang Seng (-0,22 %), Shanghai Comp. (+0,44 %), CSI 300 (+0,36 %).

    celý článek »

    OPEC ve třetím čtvrtletí 2017? Buď, anebo!

    Praha, 15. srpna 2017 - Hedgeové fondy a obchodníci s ropou za sebou mají obtížné druhé čtvrtletí roku. Dohoda mezi zeměmi OPEC a mimo OPEC o snížení produkce totiž nijak nepřispěla k očekávanému zvýšení cen.

    celý článek »

    HDP nepolevuje, ekonomika šlape

    Český statistický úřad ve středu informoval o růstu hrubého domácího produktu ve druhém čtvrtletí roku 2017. Ekonomika pokračuje v růstu. Svižný růst se očekával, ale ve skutečnosti bylo zvýšení mnohem silnější.

    celý článek »

    Jsou platby kartou opravdu zadarmo?

    Za platbu debetní či kreditní kartou zpravidla neplatí držitelé karet transakční poplatky. To je standard. Poplatky z platebních transakcí hradí vlastní bance příjemci karet a plateb, tedy poskytovatelé zboží a služeb.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »

    GER: Také IFO naznačuje zlepšení

    Příznivá zpráva přišla také včera z Německa. Nálada mezi německými firmami se znovu zlepšila, a to jak ohledně současné situace, tak i jejich očekávání. To je v souladu s dalšími makro daty z poslední doby, které naznačují, že německá ekonomika by mohla&h

    celý článek »

    CZE: Nálada se zlepšila

    Včera vydal ČSÚ dubnové hodnoty nálady v české ekonomice. Ty se dají brát příznivě, když potvrzují postupné zlepšení ekonomického vývoje v ČR. Nálada mezi domácnostmi dále stoupla a nyní je již nad svým dlouhodobým průměrem.

    celý článek »

    OPAP: Dnes se koná valná hromada akcionářů

    Společnost dnes pořádá valnou hromadu akcionářů. Kromě jiných standardních bodů budou akcionáři schvalovat dividendu za rok 2023 v celkové výši 1,85 EUR (11,1% hrubý div. výnos). Z toho 1 euro již bylo vyplaceno v rámci mezitímní dividendy, 0,6 EUR (3,6%&

    celý článek »

    Meta: Výsledky byly dobré, výhled zklamal

    Společnost Meta reportovala výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 36,5 mld. USD (+27,3 % r/r), a překonaly tak odhad o 240 mil. USD. Členská základna aktivních denních uživatelů se zvedla o 7 % r/r na 3,24 mld.

    celý článek »

    Výhled Meta poslal futures prudce dolů

    Akciové indexy ve středu ve velké většině oslabovaly, v USA dokázaly v řádných obchodních hodinách taktak udržet marginálně kladnou úroveň, v poobchodní fázi ale prudce oslabily (Nasdaq o 1,3%) po výsledcích Meta , jež byly za minulý kvartál nad odhady&he

    celý článek »

    Ropa s kontraktem BRENT se zastavila na trendové čáře

    Futures kontrakty na ropu BRENT od prosincového dna na úrovni 72,73 neustále rostou a 12. dubna dosáhly nového půlročního maxima 91,57. Přestože cena zažila ústup ze svých maxim, podařilo se jí najít oporu u 50denního jednoduchého klouzavého průměru&helli

    celý článek »

    Graf dne - USDJPY (25.04.2024)

    Japonský jen je dnes opět jednou z nejslabších měn mezi zeměmi G10 a den před rozhodnutím japonské centrální banky (BOJ) klesl na rekordně nízké úrovně. V době zveřejnění článku ztrácí JPY 0,3-0,4 %, a to i přes klidný začátek dne na forexovém trhu

    celý článek »