• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Říjen 2017

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Wall Street Closing Bell & výhled na 5. 10. 17

    Indexy se v závěru středečního obchodování pohybovaly blízko nuly poté, co v druhé polovině dne korigovaly mírné zisky z úvodu obchodního dne. Dnes doléhaly na trhy poklesy finančního a technologického sektoru.

    celý článek »

    Jaká je ideální esence světla v bytě?

    Čtyři tisíce hodin ročně si doma „svítíme“ přírodním světlem, z toho dva tisíce hodin velmi intenzivním. Není to jen obloha, nebo odraz z okolních budov, které světlu vcházejícímu do bytu přidává na intenzitě, ale také přímé slunce.

    celý článek »

    Saudi zvedli ceny ropy pro Asii

    Saúdskoarabská státní ropná společnosti Saudi Arabian Oil Co., zkráceně také Aramco, oznámila, že navýšila cenu listopadových dodávek na asijský trh. Zvýšení cen pro asijské trhy přichází již třetí měsíc v řadě.

    celý článek »

    Jak založit neziskovku?

    Chcete si založit neziskovou organizaci? Máte chuť praštit s prací v byznysu, protože vás to tam už nebaví, a jít dělat něco, co pomůže druhým? Nebo nabízíte službu, chcete ji co nejvíc zpřístupnit lidem a nezisková organizace se vám zdá jako nejlepší...

    celý článek »

    Refinancování hypotéky: na co se připravit

    O problematice refinancování se v posledních měsících mluví stále častěji. Co dělat, když vás trápí vysoké splátky, jak se vyznat v nabídkách hypotečních bank a na co všechno nezapomenout, rozhodnete-li se stávávající hypotéku refinancovat?

    celý článek »

    Infra-sauna pro zdravé tělo

    Kvalitní odpočinek prospívá lidskému zdraví. Příjemné relaxování se dá zažít v domácím wellness s infra-saunou. Nechte se inspirovat zajímavými tipy odborníků z Hornbachu, které se týkají fungování a správného používání infra-sauny.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 04.10.2017

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 3.10.Změna4.10. Americký dolar USD 1 22.0650 -0.43%21.9700...

    celý článek »

    Bitcoin ETF - Jaká je realita?

    Autor: Zuzana Janková Bitcoin se může stát nejžhavějším finančním aktivem roku 2017, ale mnoho investorů má překvapivě problémy se k bitcoinu či jiným krypto měnám dostat. Pro ty investory, kteří nejsou schopni nebo nechtějí proniknout do neznámého svět..

    celý článek »

    Průmyslové ceny v eurozóně na vzestupu

    Podle včerejšího oznámení Eurostatu činil srpnový růst cen průmyslových výrobců v eurozóně 0,3 % meziměsíčně a 2,5 % meziročně. Jedná se o zřetelné zrychlení proti červencovým hodnotám (0,0 %, resp.

    celý článek »

    Spoléhat se na Libor je podle BoE riskantní

    Včera byl na stránkách Bank of England zveřejněn materiál, který mj. konstatuje, že pro finanční systém jsou hodnoty Liboru nadále klíčové (odvozuje se od něho ocenění finančních nástrojů v hodnotě kolem 350 bilionů dolarů) a že z tohoto spoléhání se na..

    celý článek »

    Delta Airlines zveřejnila vybrané ukazatele za 3Q17

    Delta Air Lines (6,62 %, 51,25 USD) zveřejnila vybrané provozní ukazatele za 3Q17. Provozní marže by měla být v intervalu 15,5-16,5 % (předchozí 16,5-17,5 %). Snížení odhadů o 1 procentní bod (odpovídá cca 120 mil. USD) jde na vrub hurikánu Irma.

    celý článek »

    3 akciové tipy z pražské burzy

    Analytik Miroslav Frayer z Komerční banky prošel kurzový lístek pražské burzy a vybral po jednom doporučení kupovat, prodávat a držet. . 2000 vs. 2017 jako hezká akciová rýmovačka? Celý finanční svět se shoduje, že internetová bublina před rokem 2000...

    celý článek »

    Vývoj na devizovém trhu – ranní zprávy 4.10.2017

    Klíčové události • ČR: Růst hrubého domácího produktu ve 2. čtvrtletí byl potvrzen na 2,5 % mezičtvrtletně a 4,7 % meziročně. Ministr financí I. Pilný očekává, že schodek státního rozpočtu bude letos činit 20 mld. korun, po zahrnutí přílivu peněz z EU ...

    celý článek »

    Středeční obchodní seance 4. 10. 2017

    Středa 4. 10. 2017 --------------------------------- USA: DJIA (+0,37 %), S&P500 (+0,22 %) a NASDAQ (+0,23 %). Evropa: DAX (+0,58 %), CAC40 (+0,32 %), FTSE 100 (+0,39 %). Čína: Hang Seng (+0,66 %). Japonsko: Nikkei 225 (+0,06, %).

    celý článek »

    Trápí politiky důchody, nebo je to jinak?

    Televize Prima v neděli před obědem zahájila sérii předvolebních Partií. Moderátor Hauptvogel v úvodu oznámil, že na základě tří průzkumů veřejného mínění bylo vytipováváno devět politických stran, jejichž třem představitelům bude v následujících třech...

    celý článek »

    Stane se z nás globální lithiová velmoc?

    Podle některých průzkumů má Česká republika nejbohatší ložiska lithia v celé EU. Tento kov se používá při výrobě baterií pro řadu zařízení včetně elektromobilů (viz „Elektromobilita a obnovitelné zdroje povedou k prudkému růstu poptávky po bateriích.

    celý článek »

    Stane se z nás globální lithiová velmoc?

    Podle některých průzkumů má Česká republika nejbohatší ložiska lithia v celé EU. Tento kov se používá při výrobě baterií pro řadu zařízení včetně elektromobilů (viz „Elektromobilita a obnovitelné zdroje povedou k prudkému růstu poptávky po bateriích.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Graf dne - USDJPY (29.03.2024)

    Menové páry spojené s japonským jenom môžu v najbližšom období zaznamenať nárast volatility. Japonský minister financií Suzuki zdôraznil, že pohyby na menovom trhu sú prehnané a majú čisto špekulatívny charakter. Okrem toho nevylúčil potrebu ďalších in...

    celý článek »

    Ranní shrnutí (29.03.2024)

    Trhy pomalu zahajují sváteční víkend, což znamená, že některé trhy budou dnes zavřené. Nikkei uzavřel seanci v plusu 0,5 %, zatímco USDJPY se obchoduje na úrovni 151,4 a na mezidenní bázi je beze změny. Japonský ministr financí Suzuki zdůraznil, že poh...

    celý článek »

    Finanční polštář zajistí ten nejkvalitnější spánek

    Mimořádný výdaj je tím, co může klidný rodinný život rozhodit i na několik měsíců. To v případě, že nemáte vytvořenou finanční rezervu na nečekané výdaje. Poradíme vám, jak ji tvořit, jaká by měla být její výše a v jaké podobě byste ji měli mít uloženou.

    celý článek »