• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Říjen 2017

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Další pozitivní seance za oceánem

    Všechny tři hlavní americké indexy se dnes obchodovaly poblíž nuly, od které se začaly pomalu odpoutávat v posledních hodinách obchodování. I když dnešní den končí v zeleném teritoriu, tak nikterak výrazně.

    celý článek »

    Wall Street Closing Bell & výhled na 12. 10. 17

    Středeční obchodování posunulo hlavní indexy opět mírně vzhůru. Hlavní událostí dne bylo zveřejnění zápisu ze zasedání výboru FEDu. Ze zápisu je zřejmé, že probíhala širší debata o nízké inflaci a o tom, zda faktory, které ji způsobují, jsou dočasné,...

    celý článek »

    Další pozitivní seance za oceánem

    Všechny tři hlavní americké indexy se dnes obchodovaly poblíž nuly, od které se začaly pomalu odpoutávat v posledních hodinách obchodování. I když dnešní den končí v zeleném teritoriu, tak nikterak výrazně.

    celý článek »

    Studujte MBA a zvyšte svoji hodnotu na trhu práce

    Praha, 11. října 2017 - Máte vystudovanou vysokou školu, ale rádi byste se vzdělávali dál? Chcete se dostat výš v kariérním žebříčku? Nebo si prostě jen rozšířit obzory, nenechat zakrnět mozkové buňky a posunout se dál? Pak je tu pro vás studium MBA.

    celý článek »

    Jak matkám samoživitelkám pomoci na trh práce?

    Praha, 11. října 2017 – Kdo chce, ten si práci najde. A může si dokonce vybírat. Podobné věty zaznívají v souvislosti s rekordně nízkou nezaměstnaností poměrně často. Jenže moderní doba zároveň vyžaduje rychle reagovat a dojet, kam je třeba, být...

    celý článek »

    VIX – odkrytí záhady nízké volatility a skrytá hrozba

    Index VIX je obecně považován za nejlepší měřítko očekávané volatility na akciových trzích. Rostoucí hodnota VIX indikuje očekávání zvýšení volatility na indexu S&P 500 a klesající hodnota VIX naopak indikuje očekávání snížení volatility tohoto indexu, a.

    celý článek »

    Manipulují centrální banky s cenou zlata?

    O tomto tématu jsme psali již vícekrát a kloníme se k názoru, že zlato, podobně jako úrokové sazby, ale i kurzy měn i akcií se stále více dostávají do područí politických struktur mimo volný a svobodný trh a stále více jsou ovlivňovány politickou...

    celý článek »

    Jak by vypadalo nezávislé Katalánsko?

    Autor: Christopher Dembik, vedoucí oddělení makroekonomické strategie Saxo Bank v Paříži Katalánsko je s HDP 18,8 % nad průměrem země nejbohatším regionem Španělska Už nyní má řadu atributů úspěšného nezávislého státu Dominují služby, avšak velmi důlež...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 11.10.2017

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 10.10.Změna11.10. Americký dolar USD 1 21.9600 -0.37%21.8780...

    celý článek »

    Wüstenrot hypoteční banka a.s.: Oznámení o zahájení výplaty úrokových výnosů

    Wüstenrot – hypoteční banka a.s. (IČ 267 47 154) Povinně zveřejňovaná informace Wüstenrot hypoteční banka a.s. IČ 26747154, se sídlem Na hřebenech II 1718/8, Nusle, 140 00 Praha 4 oznamuje zahájení výplaty úrokového výnosu a zveřejňuje další podrobnosti u těchto cenných papírů: U hypotečních zástavních listů WHB 2,84/17 ISIN CZ0002002686, podrobnosti ZDE; U hypotečních zástavních listů WHB 3,36/18 ISIN CZ0002002702, podrobnosti ZDE; U hypotečních zástavních listů WHB 3,98/19 ISIN CZ0002002728, podrobnosti ZDE; U hypotečních zástavních listů WHB 4,30/20 ISIN CZ0002002736, podrobnosti ZDE.

    celý článek »

    Nejlepší defenzivní akcie na světě

    Pokud se čtenář/investor nechá zlákat na různá doporučení pro akcie, které by jej měly zaštítit proti tržním propadům, většinou zjistí, že jsou mu doporučovány nějaké velké společnosti z defenzivních odvětví.

    celý článek »

    Nejlepší defenzivní akcie na světě

    Pokud se čtenář/investor nechá zlákat na různá doporučení pro akcie, které by jej měly zaštítit proti tržním propadům, většinou zjistí, že jsou mu doporučovány nějaké velké společnosti z defenzivních odvětví.

    celý článek »

    Erasmus+ programme in Ostrava, Czech Republic

    Leila Ghafoori, Polish student of Czech Language in Poland, was out other trainee through Erasmus+ Programme. She spent her summer of 2017 in Ostrava, at our headquarter. Before she left for Poland, she responded to a couple of our questions.

    celý článek »

    Pakt NAFTA: Nahradí Británie zlobivé USA?

    Zdlouhavá vyjednávání o budoucnosti paktu NAFTA eskalovala v posledních měsících roztržkou mezi Kanadou a USA. Přestože dohoda z roku 1994 o volném obchodu na severoamerickém kontinentu byla v minulosti pozitivně vnímána jak demokraty, tak republikány,...

    celý článek »

    Pakt NAFTA: Nahradí Británie zlobivé USA?

    Zdlouhavá vyjednávání o budoucnosti paktu NAFTA eskalovala v posledních měsících roztržkou mezi Kanadou a USA. Přestože dohoda z roku 1994 o volném obchodu na severoamerickém kontinentu byla v minulosti pozitivně vnímána jak demokraty, tak republikány, prezident Trump od počátku zdůrazňoval její přehodnocení jako jeden z nejdůležitějších bodů svého programu.

    celý článek »

    Bitcoin v Rusku nežádoucí?

    Nejprve Čína, nyní Rusko chystá omezení pro kryptoměnu bitcoin. Ruská centrální banka považuje kryptoměny za rizikové a chystá se zablokovat stránky, které je nabízejí. Rusko nejdříve kryptoměny považovalo za nelegální, protože tyto měny nejsou vydávány..

    celý článek »

    Praha Chodov: mega nákupní centrum s 300 obchody

    Právě dnes se otevírá nová část nákupního centra Chodov a bude nabízet zboží na celkově téměř 100 tisících metrech čtverečních. Stane se největším obchodním centrem v Česku, protože s 300 obchody překoná i Forum Nová Karolina v Ostravě.

    celý článek »

    Greenpeace: Stát získá kvůli nařízení jen zlomek ceny lithia

    Stát kvůli nízkým těžebním poplatkům získá jen 0,66 procenta tržní ceny lithia, varuje ekologická organizace Greenpeace. Je to kvůli vládnímu nařízení z loňského roku, podle kterého se úhrada stanovuje z čistého kovu, nikoliv ze sloučeniny uhličitanu lithného, jenž se běžně obchoduje na světových trzích, řekl dnes vedoucí energetické kampaně Greenpeace Jan Rovenský.

    celý článek »

    Long signál na akcie Newmont Mining

    Investiční newsletter Breakout Trader od LYNX přináší každý týden 5 investičních analýz. Jedná se o analýzu čtyř světových akcií a jednoho ETF. Analýzy obsahují konkrétní úrovně vstupu i výstupu (stop-loss i cílové ceny).

    celý článek »

    Dnes naposled: obchodování Pegasu s právem na dividendu

    Dnes (11. října 2017) se budou akcie společnosti Pegas Nonwovens naposledy obchodovat s právem na dividendu ze zisku minulého roku. Na valné hromadě schválili akcionáři dividendu 1,3 EUR (33,7 Kč), což odpovídá hrubému výnosu 3,7 %. Výplata začíná 26.

    celý článek »

    Vývoj na devizovém trhu – ranní zprávy 11.10.2017

    Klíčové události • Německo: V zahraničním obchodu hodnota vývozu vzrostla o 3,1 % m/m a hodnota dovozu o 1,2 % r/r s přebytkem obchodní bilance ve výši 20 mld. eur. • USA: Index optimismu NFIB mezi malými podniky v září poklesl na hodnotu 103 ze srpnov...

    celý článek »

    Středeční obchodní seance 11. 10. 2017

    Středa 11. 10. 2017 --------------------------------- USA: DJIA (+0,31 %), S&P500 (+0,23 %) a NASDAQ (+0,11 %). Evropa: DAX (-0,21 %), CAC40 (-0,04 %), FTSE 100 (+0,40 %). Čína: Hang Seng (+0,06 %), Shanghai Comp. (+0,15 %), CSI 300 (+0,26 %).

    celý článek »

    Budoucnost městské dopravy tkví v různorodosti

    Autoři nové publikace hovoří o tom, jak technologie přinesou revoluci ve způsobu, kterým budeme cestovat po městě. Doprava bude založena na konektivitě, různorodosti a inteligenci. Telekomunikační „ekosystémy“ urazily dlouhou cestu od drátového vedení ...

    celý článek »

    Migrace: Jaké plány mají po volbách politické strany?

    Migrace je jedno z nejzásadnějších témat pro letošní volby. Přestože migrační vlna Českou republiku v podstatě minula, téma uprchlíků ve společnosti stále vzbuzuje emoce. Na rozdíl od jiných témat se většina politických stran v postojích shoduje. Klíčo...

    celý článek »

    Blended learning - what is it?

    Blended learning is the latest and most effective method of learning languages. The term “blended learning” is not usually translated into Czech. It is also referred to as b-learning. A Czech equivalent would be combined learning, or mixed learning.

    celý článek »

    Senátní bitva o „psa“

    Právní elektronický systém pro podnikatele – tzv. „PES“ dnes bude projednáván v Senátu. Velmi reálně mu hrozí, že nebude schválen, jelikož jej senátní výbory zamítly. Novelu zákona o hospodářské a agrární komoře by museli projednat noví poslanci. Hospo...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí