• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,207 ↑
    CZK / CNY 3,274 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,228 ↑
    CZK / PLN 5,839 ↑
    CZK / CHF 26,084 ↑
    CZK / USD 23,707 ↑
    CZK / GBP 29,516 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Říjen 2017

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Den ve znamení technologií

    Dnešní obchodování v USA se neslo v silně pozitivním duchu. Hlavní americké indexy se opět dostávají na nová historická maxima, tentokrát díky technologickému sektoru, a to navzdory posilujícimu dolaru.

    celý článek »

    Wall Street Closing Bell & výhled na 30. 10. 17

    Závěr týdne byl, po mírné nervozitě v jeho průběhu, opět růstový. Trhy byly taženy výše hlavně velkými technologickými společnostmi, které reportovaly kvartální výsledky. Růst technologických gigantů jako Alphabet (+5 %), Microsoft (+7 %) Amazon (+13 %)..

    celý článek »

    Jak se v kuchyni cítí lilek?

    Fosfor, vápník, hořčík, železo či mangan… ne nebojte, nejsme v chemické laboratoři… ale pouze ukazujeme, jakým silákem je v kuchyni známá zelenina lilek. A stejnou sílu a energii dodává jeho lila fialkový odstín i novému dekoru pro rok 2017 na nábytku.

    celý článek »

    Pražská blízko rekordů, dolů ji táhla Erste

    Pražská burza dnes doháněla včerejší ztráty, dopoledne se pohybovala na úrovních historických maxim. Z těchto pozic sice následně lehce ustoupila, i tak index PX podruhé v tomto týdnu uzavřel nad hranicí 1060 bodů a to na 1062,28.

    celý článek »

    Týden technicky: Vítězem týdenního klání je americký dolar

    Týden plný událostí, ovlivňujících měnový trh, vyvrcholil zasedáním Evropské centrální banky. Ta oznámila prodloužení programu kvantitativního uvolňování, které bude pokračovat i po letošním prosinci, avšak s omezeným rozsahu, a to 30 miliard EUR po dobu dalších devíti měsíců.

    celý článek »

    Jak si správně objednat tlumočení?

    Objednat si tlumočení není tak jednoduché, jak se může zdát. Následující článek Vám může více objasnit tuto problematiku, abyste se vyhnuli nedorozumění, a abyste věděli, co po Vás překladatelská agentura bude požadovat za vstupní informace.

    celý článek »

    Vývoj na devizovém trhu ve 43. týdnu (23.-27.10.2017)

    Klíčové události a ukazatele CZ - Důvěra v domácí ekonomiku v říjnu mírně vzrostla na hodnotu 99,3 bodu DE - Index podnikatelského klimatu Ifo v říjnu vzrostl na 116,7 bodu EZ - ECB od ledna 2018 sníží objem nakupovaných cenných papírů na 30 mld.

    celý článek »

    US - HDP ve 3Q rostl o 3%. Čekalo se jen 2,5%

    Podle prvních předběžných odhadů americký HDP ve 2Q akceleroval na 3% oproti 3,1% ve 2Q a oproti trhem očekávanému zpomalení na 2,5%.Trh počítal s větším negativním vlivem letošní mimořádně silné hurikánové sezony, ale škody z ní nakonec vynahradil růst..

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 27.10.2017

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 26.10.Změna27.10. Americký dolar USD 1 21.7790 +1.55%22.1170...

    celý článek »

    Němci rekordně ukládají peníze do zlata

    Němci v uplynulých deseti letech na nic nečekali a nakupovali zlato. Zvýšený zájem o drahý kov podněcuje také rozšiřování nabídky různých produktů, které umožňují ukládání peněz zlata. Bill Gross: Jak peníze ohrožují reálnou ekonomiku

    celý článek »

    VW roste, stále ji však brzdí dieselgate

    Automobilka Volkswagen zvýšila svou cílovou marži za letošní rok po ohlášení výsledků za třetí čtvrtletí překonávajících předpoklady. Výsledky však byly výrazně ovlivněny náklady souvisejícími s kauzou dieselgate, zisk společnosti meziročně klesl téměř...

    celý článek »

    Koruna ČNB evidentně netrápí

    Koruna se včera opět podívala pod hranici 25,60 EUR/CZK, ale příliš dlouho tam nevydržela. Na jedné straně ji mohla potěšit ECB svolná tisknout eura do úmoru, tedy přesněji – minimálně do září příštího roku, na druhou stranu se mohou nové...

    celý článek »

    Cena ropy je nejvýše od konce září

    Cena ropy Brent v posledních dvou týdnech rostla o necelá čtyři procenta a dostala se na nejvyšší úrovně od září. Oproti jeho konci, kdy trh vykazoval nejvyšší známky napětí od poloviny roku 2014, se však zdá situace na fyzickém trhu s ropou o poznání klidnější.

    celý článek »

    Nejvíce ocenění na Effie 2017 získala kampaň SZIF

    Ve středu 25. října proběhl slavnostní galavečer v kině Lucerna, na němž se udělovaly ceny za nejefektivnější reklamu roku – Effie Awards Czech Republic 2017. Skvělého úspěchu dosáhla kampaň Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF) nazvaná...

    celý článek »

    Nová čínská ekonomika: Lepší fungování kapitálových trhů, řešení zadluženosti a omlazení státních firem

    Devatenáctý sjezd čínských komunistů je historií. Jak se ale projeví nová ekonomicko-politická doktrína čínského vedení nejen v tamní ekonomice, ale i v globálním měřítku? Na národním kongresu čínský prezident Xi ohlásil nové iniciativy, které mají podle ekonomů pomoci Číně upevnit, ale hlavně zlepšit, fungování a postavení tamní ekonomiky.

    celý článek »

    VW roste, stále ji však brzdí dieselgate

    Automobilka Volkswagen zvýšila svou cílovou marži za letošní rok po ohlášení výsledků za třetí čtvrtletí, překonávajících předpoklady. Výsledky však byly výrazně ovlivněny náklady souvisejícími s kauzou dieselgate, zisk společnosti meziročně klesl téměř o polovinu.

    celý článek »

    7 nejlepších dividendových akcií v USA

    UBS nechala algoritmus prosít koš dividendových titulů v USA. Jako kritéria byly zvoleny schopnost dané firmy překonávat průměr odvětví, kvalita její rozvahy, ziskovost a historie vyplácení dividend.

    celý článek »

    Británie jako daňový ráj?

    Evropská komis e včera oznámila, že zahájila hloubkový přezkum určitého druhu výjimky, který daňové úřady za Kanálem uplatňují v oblasti zdaňování velkých nadnárodních firem. Británie sice už dlouhá léta brání umělým únikům zdanitelného zisku do daňových.

    celý článek »

    Není QE jako QE

    ECB včera ústy prezidenta Draghiho oznámila, že její režim kvantitativního uvolňování bude pokračovat v roce 2018, a to přinejmenším do září 2018 ; měsíční nákupy budou nicméně od ledna 2018 poloviční oproti těm probíhajícím nyní (které činí měsíčně 60...

    celý článek »

    Výsledky Twitteru za 3Q smíšené, nadějný výhled

    Twitter včera představil čísla za 3Q17, která byla smíšená. Tržby dosáhly 590 (-4 % r/r) vs. oček. 587 mil. USD, ale čistá ztráta na akcii dosáhla -0,03 USD (-0,15 USD min. rok) vs. oček. +0,06 USD. Společnost měla ke konci kvartálu 330 mil.

    celý článek »

    Páteční obchodní seance 27. 10. 2017

    Pátek 27. 10. 2017 --------------------------------- USA: DJIA (+0,31 %), S&P500 (+0,13 %) a NASDAQ (-0,11 %). Evropa: DAX (+1,39 %), CAC40 (+1,50 %), FTSE 100 (+0,53 %). Čína: Hang Seng (+0,73 %), Shanghai Comp. (+0,26 %), CSI 300 (+0,48 %).

    celý článek »

    Vývoj na devizovém trhu – ranní zprávy 27.10.2017

    Klíčové události • ČR: Měnového jednání se 2. listopadu zúčastní všech 7 členů bankovní rady ČNB. • Německo: GfK index spotřebitelské nálady v listopadu poklesl z 10,8 b. na 10,7 b. • Eurozóna: ECB oznámila, že od začátku příštího roku sníží objem QE...

    celý článek »

    Ministerské kontroly výkonu samosprávy narazily

    V posledních měsících se úředníkům ministerstva vnitra, konkrétně Odboru dozoru a kontroly, několikrát stalo, že v kontrolovaných obcích či městech narazili na odmítnutí uskutečnění kontroly. Odmítnutí kontrolorů Ministerstva vnitra ČR při jejich ohláš...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Výrobci papíru se snaží o udržitelnost

    Na cestě k dosažení co největší trvalé udržitelnosti je velká část pozornosti v oblasti výroby papíru zaměřena na praktikování takových metod managementu, které zabraňují odlesňování a snižují plýtvání veškerými zdroji. I největší výrobci papíru

    celý článek »

    Požár autobusu na Frýdecko-Místecku.(video)

    Požár autobusu na Frýdecko-Místecku. Škodu za dva miliony korun způsobil v pátek odpoledne požár autobusu poháněného stlačeným zemním plynem (CNG) v Dolních Tošanovicích na Frýdecko-Místecku. Čtyři lidé, kteří v autobuse jeli, jej včas...

    celý článek »