• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,275 ↑
    CZK / CNY 3,267 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,276 ↑
    CZK / PLN 5,854 ↑
    CZK / CHF 25,977 ↑
    CZK / USD 23,672 ↑
    CZK / GBP 29,357 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Listopad 2017

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Nad Wall Street je nebe stále bez mráčků

    Zámořské akciové indexy se znovu držely na uzdě. Technologie vyvážily negativní náladu ve finančním sektoru. U bankovních titulů trh vyhodnocuje výsledky amerických voleb, které by mohly negativně ovlivnit další progres v případě Trumpovy pro-businesov...

    celý článek »

    Nad Wall Street je nebe stále bez mráčků

    Zámořské akciové indexy se znovu držely na uzdě. Technologie vyvážily negativní náladu ve finančním sektoru. U bankovních titulů trh vyhodnocuje výsledky amerických voleb, které by mohly negativně ovlivnit další progres v případě Trumpovy pro-businesové politiky.

    celý článek »

    Wall Street Closing Bell & výhled na 9. 11. 17

    Ve středu se indexy příliš neposunuly od včerejších hodnot, pouze Nasdaq si připsal tři desetiny procenta, když ho podržely velké technologické tituly. Nejlépe si však vedl se ziskem sedmi desetin procenta sektor spotřebního zboží.

    celý článek »

    Těžko ospravedlnitelná atraktivita amerických akcií

    Wall Street si našla nový důvod k pokračujícímu akciovému optimismu. Je jím koordinovaný globální růst. Oživení globální ekonomiky sice pomáhá akciím už celý letošní rok, ale nový impuls přinesly poslední projekce růstu od Mezinárodního měnového fondu.

    celý článek »

    Těžko ospravedlnitelná atraktivita amerických akcií

    Wall Street si našla nový důvod k pokračujícímu akciovému optimismu. Je jím koordinovaný globální růst. Oživení globální ekonomiky sice pomáhá akciím už celý letošní rok, ale nový impuls přinesly poslední projekce růstu od Mezinárodního měnového fondu.

    celý článek »

    EU - ETF mají před sebou zářnou budoucnost!

    Autor: Zuzana Janková Podle BlackRock, největšího správce aktiv na světě, existuje obrovská suma peněz určená pro evropské burzovně obchodované fondy. Objem aktiv v evropských ETF může prudce vzrůst, jakmile se v následujícím roce projeví směrnice MiFID..

    celý článek »

    Obliba spoření do zlata stále roste

    Poslední výsledky průzkumu „Barometr obliby spoření“ potvrdily, že spoření do zlata a stříbra je u Českých domácností stále populárnější. Dokonce jde o druhý nejoblíbenější spořicí produkt, který preferuje více než polovina dotázaných.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 08.11.2017

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 7.11.Změna8.11. Americký dolar USD 1 22.1320 -0.35%22.0530...

    celý článek »

    Hygge - užijte si pohodlí domova

    Hygge [výslovnost: hju:ge] je styl života, kdy se člověk cítí být šťastný a spokojený. Tento pocit se dá přenést i do interiéru. Víte, jak si zařídit bydlení, abyste se v něm cítili šťastně? Podstatou je obklopit se pohodlnými dekoracemi a vytvořit si...

    celý článek »

    EPH musí plnit cíle a snižovat emise

    Podle denního tisku nehrozí bezprostřední nebezpečí, že by se v Německu zavíraly uhelné elektrárny, které znečištují prostředí. Podle zelených, kteří pravděpodobně zasednou v nové vládě, je důležité, aby Německo ...

    celý článek »

    Nezaměstnanost za říjen 2017

    Míra nezaměstnanosti v české ekonomice v říjnu dále klesla, přičemž úroveň 3,6 % znamená historické minimum. Pokles míry nezaměstnanosti, stejně jako úroveň vykázaná za říjen není překvapivá: česká ekonomika jede na plné obrátky, zaměstnavatelé nabírají..

    celý článek »

    Evropská komise: V roce 2030 chceme o 30 % nižší emise u aut

    Nové osobní automobily a dodávky by v Evropské unii měly mít v roce 2030 o 30 procent nižší emise než v roce 2021. Součástí dnes zveřejněného návrhu Evropské komise, který má zajistit v EU "čistou mobilitu", jsou také pobídky, které by měly evropské výrobce automobilů posunout k větší výrobě bezuhlíkových či nízkouhlíkových aut, především elektromobilů.

    celý článek »

    Toto je 17 horkých akciových kandidátů na SHORT

    Americká banka Morgan Stanley nedávno vydala zprávu, ve které její analytici označili 17 akcií, které podle nich v příštích 12-18 měsících mohou přijít minimálně o polovinu hodnoty. Jde podle nich o dlouhodobě ohrožené tituly.

    celý článek »

    Fortuna: v očekávání dobrých výsledků

    Podle našeho názoru Fortuna oznámí za 3Q relativně dobré výsledky. Reportovaná čísla postupně odstraňují nejistotu a obavy, které investoři měli v souvislosti se zrušením dividend, novými akvizicemi a růstem zadlužení.

    celý článek »

    Amazon česky: těžká váha v segmentu e-shopů

    Amazon v češtině přiláká jistě mnohé zákazníky. České popisky dostaly řádově miliony položek a postupně se nabídka zboží rozšiřuje. Zákaznický servis v telefonické nebo e-mailové podobě v českém jazyce je také připravený.

    celý článek »

    Euro se vrací na 1,16. Libra zaostává kvůli obavám o ekonomiku

    Pro finanční trhy je dnešek dalším dnem v pořadí, kdy nejsou na programu zásadní zprávy, které by mohly ukazovat směr obchodování. Data o čínském zahraničním obchodě sice mohla teoreticky nějaký impuls přinést, ale vyšla smíšeně a od očekávání se na straně vývozu i dovozu odchýlila nevýrazně.

    celý článek »

    ČEZ po výsledcích za 3Q17

    Finanční ředitel ČEZ u Martin Novák uvedl po výsledcích za 3Q17, že společnost by měl naplno benefitovat z dnešních vyšší cen elektřiny po r. 2021, kdy ještě nemá ČEZ prodány velké objemy.

    celý článek »

    Moneta, očekávání čistého zisku 827 mil. Kč

    Moneta zveřejní dnes výsledky za 3Q 2017. Na úrovni čistého zisku očekáváme výsledek 827 mil. Kč (-9 % r/r). Očekáváme růst úvěrů nad úrovní trhu vyšším jednociferným tempem. Konkurence v segmentu spotřebitelských úvěrů a rostoucí podíl hypoték budou...

    celý článek »

    Komentář k včerejšímu devizovému trhu

    Vývoj koruny k euru byl v úterý klidný a kurz se držel těsně pod hranicí 25,6 CZK/EUR. Ostatní měny v regionu pokračovaly v relativně klidném vývoji bez větších změn. Dolar k euru pokračoval v úterý v pozvolném posilování, postupně se posunul z 1,16 na...

    celý článek »

    Nasdaq klesal, také zlato

    Americké akciové trhy ukončili včerajší deň v blízkosti rekordných hodnôt okrem technologického Nasdaqu, ktorý zaznamenal pokles 0,27 %. Trhu chýbala jasná správa a tak pohyb na akciách opäť tvorili hlavne kvartálne výsledky.

    celý článek »

    Komentář k akciovému trhu

    Úterní obchodní seance slibovala solidní aktivitu z důvodu zveřejnění výsledků hospodaření společnosti ČEZ (-0,6 %. 478 Kč) před otevřením trhu. Výsledky nepřinesly žádné výrazné překvapení, i když na první pohled mohly vypadat mírně slabší.

    celý článek »

    08.11.2017 Služby - 3. čtvrtletí 2017

    Kód: 180030-17 [1] Informace o produktu [2] Kód: 180030-17 Periodicita: Čtvrtletní Název produktu: Služby Poznámka: Přesný termín dle kalendáře RI. Data za 1Q: +2 dny. Anotace: Indexy tržeb v odvětví dopravy a skladování, informačních a...

    celý článek »

    08.11.2017 Cestovní ruch - 3. čtvrtletí 2017

    Kód: 020026-17 [1] Informace o produktu [2] Kód: 020026-17 Periodicita: Čtvrtletní Název produktu: Cestovní ruch Poznámka: Data za 1Q: +2 dny. Anotace: Návštěvnost v hromadných ubytovacích zařízeních v ČR podle kategorie zařízení, země hosta a...

    celý článek »

    Vývoj na devizovém trhu – ranní zprávy 8.11.2017

    Klíčové události • Eurozóna: Maloobchodní tržby v září vzrostly o 0,7 % m/m, respektive o 3,7 % r/r. • Německo: Průmyslová produkce v září poklesla o 1,6 % m/m a meziroční růst zpomalil na 3,6 %. Index nákupních manažerů PMI v maloobchodu v říjnu zpoma...

    celý článek »

    Středeční obchodní seance 8. 11. 2017

    Středa 8. 11. 2017 --------------------------------- USA: DJIA (+0,04 % ), S&P500 (-0,02 %) a NASDAQ (-0,27 %). Evropa: DAX (-0,07 %), CAC40 (-0,19 %), FTSE 100 (+0,03 %). Čína: Hang Seng (-0,09 %), Shanghai Comp. (+0,06 %), CSI 300 (-0,15 %).

    celý článek »

    Ve Francii roste obliba dřevěných výškových budov

    Proti změnám klimatu lze bojovat i architekturou. Zatímco dříve se věžáky neobešly bez masy betonu, dnes developeři objevují dřevo. Na kancelářské a obytné budovy z tohoto materiálu si rychle zvykají ve Francii. Beton si stavitelé po většinou minulého ...

    celý článek »

    Liftago je v zisku a mění vedení

    Česká mobilní aplikace, kterou pro objednání taxi využívá více než 220 000 pasažérů a 600 firemních zákazníků v Praze, Brně, Ostravě a Bratislavě, si v říjnu poprvé na domácím pražském trhu vydělala více peněz, než utratila. Juraj Atlas, zakladatel a d...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Komentář: Spotřebitelská nálada na vzestupu

    Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnný indikátor důvěry se meziměsíčně zvýšil o 2,8 bodu na hodnotu 97,0 (100 = dlouhodobý průměr), přičemž nálada se zlepšila jak na straně spotřebitelů, tak podnikatelů.

    celý článek »

    Půlení bitcoinu bylo úspěšné, ale co bude dál?

    Ilustrační obrázek | zdroj: CoinBank https://coinbank.cz/portal-o-kryptomenach Chvíli po sobotní půlnoci proběhlo v pořadí již čtvrté půlení odměny pro těžaře za jejich práci. Ti tak nově dostávají za ověření každého bloku již jen 3,125 bitcoinu.

    celý článek »

    Konec půstu – vstříc růstu (Ekonomické výhledy)

    Ekonomika začíná ožívat Po loňském poklesu o 0,2 % očekáváme letos růst HDP o 1,4 % a příští rok jeho zrychlení na 2,2 %. Motorem ekonomického oživení by měl být obnovený růst domácní poptávky, ať už spotřeby či investic. K vyšším útratám domácností by...

    celý článek »

    Spotřebitelská nálada na vzestupu (Komentář)

    Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnný indikátor důvěry se meziměsíčně zvýšil o 2,8 bodu na hodnotu 97,0 (100 = dlouhodobý průměr), přičemž nálada se zlepšila jak na straně spotřebitelů

    celý článek »

    Česko by mohlo zvládnout kýžené „měkké přistání“, říkají nejnovější čísla k důvěře v ekonomiku. Zkrocení inflace bez vyvolání růstu míry nezaměstnanosti je přitom vzácný jev

    Spotřebitelům v Česku se rychle vrací důvěra v ekonomiku. V dubnu je jejich nálada v tomto směru lepší, než odpovídá dlouhodobému průměru let 2003 až 2023; přitom lepší než dlouhodobě průměrnou náladu mají čeští spotřebitelé poprvé za celé období od&helli

    celý článek »

    PM ČR: PMI potvrdilo slabost domácího trhu i pro 1Q24

    Včera reportoval výsledky za 1. kvartál Philip Morris International (PMI), tedy mateřská společnost Philip Morris ČR (PM ČR). Tržby dosáhly 8,8 mld. USD (+9,7 % r/r) oproti očekávání 8,5 mld, na což měl vliv růst objemů prodaných bezdýmných produktů&helli

    celý článek »

    Ranní okénko - PMI data optimismus nedodala

    Za pár minut zveřejní Český statistický úřad výsledky dubnového konjunkturálního průzkumu . Od začátku roku pozorujeme vyšší důvěru spotřebitelů v českou ekonomiku, což je dáno především vývojem inflace.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (24.04.2024)

    Středeční seance na akciových trzích slibuje pozitivní vývoj. Po včerejších ziscích indexů na Wall Street dnes býčí trend rozšířily indexy z asijských trhů. Býčí trend na Wall Street včera dále podpořily slabé údaje o indexech PMI, které vyvolaly holub...

    celý článek »

    Akcie společnosti Tesla se prudce propadají ke dnu

    Akcie společnosti Tesla zahájily pondělní seanci poklesem a dostaly se na téměř 18měsíční minimum 138,84, než zakončily den s minimálním ziskem na 141,88. Investoři nyní bedlivě sledují, zda v blízké budoucnosti dojde k býčímu obratu, neboť důležitá&helli

    celý článek »

    Od Microsoftu se stále mnoho očekává

    Očekává se, že Microsoft vykáže výrazný 15% nárůst tržeb a zisku ve srovnání s loňským rokem, přičemž se spoléhá na svou schopnost zpeněžit výhodu prvenství v oblasti umělé inteligence, kterou má díky svému podílu v průkopnické společnosti Chat-GPT.

    celý článek »

    Do české ekonomiky se vrací dobrá nálada

    „Do české ekonomiky se pomalu vrací optimistická nálada. Svědčí o tom dubnový vývoj Indikátoru důvěry v českou ekonomiku, který sestavuje Český statistický úřad. Meziměsíčně se zvýšil o 2,8 bodu na hodnotu 97,0, přičemž rostla důvěra jak podnikatelů, tak&

    celý článek »

    USDCAD roste po datech z USA a Kanady (BREAKING)

    USDCAD dnes ve 13:30 BST zaznamenal skokový nárůst volatility po zveřejnění dat ze Spojených států a Kanady. Očekávalo se, že údaje o objednávkách zboží dlouhodobé spotřeby v USA za březen ukážou meziměsíční nárůsty hlavních a hlavních objednávek

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 24.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 23.4.Změna24.4. Americký dolar USD 1 23.6720 -0.23%23.6160...

    celý článek »

    Valmez chystá nový dům pro seniory

    Rozšířit nabídku nízkobariérového a bezbariérového bydlení pro své dříve narozené občany chce město Valašské Meziříčí. Zastupitelé proto nyní odsouhlasili přípravu architektonické soutěže na podobu nového bytového domu v ulici J. K. Tyla

    celý článek »

    Cena zemního plynu v Evropě po čtyřech měsících poklesu v březnu vzrostla kvůli geopolitickému vývoji ve východní Evropě a v polovině dubna se dostala opět nad 30 EUR/MWh - Globální ekonomický výhled duben 2024 - Ostatní komodity

    Cena zemního plynu v Evropě po čtyřech měsících poklesu v březnu vzrostla kvůli geopolitickému vývoji ve východní Evropě a v polovině dubna se dostala opět nad 30 EUR/MWh. Rusko podniklo nově útoky i na podzemní zásobníky plynu na Ukrajině.

    celý článek »

    Polská inflace v březnu dále výrazně zpomalila, centrální banka však zůstává opatrná a se snižováním sazeb vyčkává - Globální ekonomický výhled duben 2024 - Polsko

    Polská inflace v březnu dále výrazně zpomalila, centrální banka však zůstává opatrná a se snižováním sazeb vyčkává. Meziroční inflace v březnu opět silně klesla (z 2,8 % na 1,9 %) a nacházela se tak druhý měsíc v řadě uvnitř cílového pásma centrální&helli

    celý článek »

    Oživení čínského hospodářství v prvních měsících tohoto roku se projevilo v silných údajích o průmyslové produkci za leden a únor - Globální ekonomický výhled duben 2024 - Čína

    Oživení čínského hospodářství v prvních měsících tohoto roku se projevilo v silných údajích o průmyslové produkci za leden a únor. Expanze činila 7 % meziročně, více než 6,8 % v prosinci 2023 a o 2 p.b. více než zněla většina předpovědí analytiků.

    celý článek »

    Binancecoin se 7denním vzestupným trendu

    Token největší světové kryptoměnové burzy Binance, Binancecoin (BNB) v poslední době vykazuje neuvěřitelnou odolnost a v korekci si vede lépe než Ethereum a Bitcoin. Kryptoměna má za sebou 7 vzestupných relací

    celý článek »

    AUDUSD (24.04.2024) (Graf dne)

    Australský dolar je dnes nejvýkonnější měnou na širokém devizovém trhu na pozadí vyšší než očekávané inflace CPI. Inflace vzrostla v prvním čtvrtletí meziročně o 3,6 %, což je silnější než výsledek 3,4 %, který trh očekával

    celý článek »