• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,275 ↑
    CZK / CNY 3,267 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,276 ↑
    CZK / PLN 5,854 ↑
    CZK / CHF 25,977 ↑
    CZK / USD 23,672 ↑
    CZK / GBP 29,357 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Listopad 2017

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Na Wall Street převládl optimismus

    Americké akcie se po poklesu z konce minulého týdne znovu vyhouply do zelených čísel. Negativní nálada z Evropy se na začátku seance přenesla i za Atlantik, dlouho zde ale nevydržela.

    celý článek »

    Na Wall Street převládl optimismus

    Americké akcie se po poklesu z konce minulého týdne znovu vyhouply do zelených čísel. Negativní nálada z Evropy se na začátku seance přenesla i za Atlantik, dlouho zde ale nevydržela.

    celý článek »

    Wall Street Closing Bell & výhled na 14. 11. 17

    Nový týden zahájily hlavní indexy dalším lehkým růstem. Úvodní ztráty indexů, byly způsobeny přelitím negativní nálady z asijských a evropských trhů, byly záhy vymazány. Na úvodním poklesu se podepsaly i obavy investorů z dalšího vývoje návrhu daňové...

    celý článek »

    Čas pro skutečné keynesiánství

    V jedné dosti klíčové ekonomické oblasti se nacházíme v trochu schizofrenní situaci. Výnosy vládních obligací se v zemích považovaných za bezpečné pohybují na mimořádně nízkých úrovních a rozhodující příčinou je velká poptávka po těchto dluhopisech.

    celý článek »

    Čas pro skutečné keynesiánství

    V jedné dosti klíčové ekonomické oblasti se nacházíme v trochu schizofrenní situaci. Výnosy vládních obligací se v zemích považovaných za bezpečné pohybují na mimořádně nízkých úrovních a rozhodující příčinou je velká poptávka po těchto dluhopisech.

    celý článek »

    Sója lapena v čtyřtýdenním obchodním kanálu

    Nejaktivnější lednový futures kontrakt na sóju na burze CBOT uzavřel páteční obchodní seanci (3.11.) na úrovni 986,75 centů za bušl. O týden později pak stejný futures kontrakt uzavřel páteční obchodování na úrovni 987 centů za bušl.

    celý článek »

    Zisk německé Innogy za 9M klesl o 61% na 389 mil. EUR

    Německá energetická společnost Innogy za 9M letošního roku vykázala pokles čistého zisku meziročně o 61,4% na 389 mil. EUR = cca 9,9 mld. Kč. Společnosti odepsala 480 mil. EUR v britské dceřiné společnosti Npower, jež se potýká v poslední době s odlivem..

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 13.11.2017

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 10.11.Změna13.11. Americký dolar USD 1 21.9230 +0.02%21.9290...

    celý článek »

    MMF: Oživení Evropy je nakažlivé i pro zbytek světa

    Analytici MMF očekávají letošní růst HDP eurozóny na 2,4% oproti loňským 1,7%. Rozdílnost růstu jednotlivých zemí eurozóny bude letos nejmenší za poslední 2 dekády.Podle analytiků MMF růst uvnitř eurozóny profituje především z dlouhodobé bezprecedentní...

    celý článek »

    Co s politikou?

    Po tom, co aktuální volby dopadly tak, jak dopadly, se rojí spousta otázek a úvah, které vyprovokovaly mou potřebu pokusit se propojit jednotlivé body do nějakého ucelenějšího obrazu.

    celý článek »

    Evropě se start do nového týdne nepovedl, EDF odepisuje 9 procent

    Evropské akciové trhy se na počátku nového týdne pohybují mírně v záporu a postupně tak od úvodu navyšují své ztráty. Pozornost směřuje do Velké Británie, kde oslabuje libra, vůči koruně aktuálně o 0,7 % na 28,70 GBPCZK poté, co se objevily zprávy, že skupina poslanců usiluje o demisi premiérky Mayové.

    celý článek »

    Tesla ve čtvrtek představí lehký náklaďák

    Tesla oznámila, že tento čtvrtek oficiálně představí další model ze své nabídky a sice lehký nákladní vůz. Podle šéfa automobilky Elona Muska bude novinka doslova bombou, která nás všechny připraví o hlavu a přenese nás do jiné dimenze.

    celý článek »

    Libru tlačí dolů rostoucí nedůvěra v premiérku Mayovou

    Evropské obchodování na hlavních finančních trzích se do nového týdne rozjíždí docela opatrně. Sledujeme zvýšený zájem o dluhopisy, ale plošný pokles výnosů a vývoj na dalších trzích nenaznačují, že by to znamenalo obecný odklon investorů od rizika.

    celý článek »

    ETF mají svůj vlastní „Trump Bump“

    Autor: Zuzana Janková V roce 2017 se do amerických fondů dostalo téměř 400 miliard USD. Americké ETF jsou na vlně rekordního ročního přílivu finančních prostředků. Investoři do října letošního roku vložili do těchto alternativních fondů s velice nízkými..

    celý článek »

    Na podporu katalánských politiků vyšlo do ulic 750 000 lidí

    V ulicích Barcelony demonstrovalo tři čtvrtě milionu Katalánců. Požadovali ukončení trestního stíhání sesazených lídrů katalánské samosprávy. Španělská prokuratura je viní z toho, že uspořádáním říjnového referenda o nezávislosti porušili ústavu. Část ...

    celý článek »

    ČNB hází vidle do vidiny levných peněz pro MinFin

    Ministerstvo financí uvedlo, že v letošním roce by státní rozpočet mohl opět skončit s přebytkem. ČNB dokonce očekává, že vláda dosáhne přebytku i v následujících letech. V takových podmínkách by si MinFin přál, aby výnosy zůstaly záporné.

    celý článek »

    Listopad je Měsícem kvality v České republice

    Přes osmdesát zemí celého světa si letos v rámci akce Listopad – Měsíc kvality připomíná význam kvality jako klíčového prvku konkurenceschopnosti, udržitelného rozvoje i spokojeného života občanů. Již posedmnácté se k nim připojila i Česká republika.

    celý článek »

    Vývoj na devizovém trhu – ranní zprávy 13.11.2017

    Klíčové události • ČR: V zápise z posledního zasedání ČNB bylo uvedeno, že v bankovní radě panoval konsensus o tom, že adekvátní reakcí na současné inflační tlaky je zvýšení úrokových sazeb. Opakovaně zaznělo, že je žádoucí zvyšovat je postupně. Dále n...

    celý článek »

    Pondělní obchodní seance 13. 11. 2017

    Pondělí 13. 11. 2017 --------------------------------- USA: DJIA (-0,17 % ), S&P500 (-0,09 %) a NASDAQ (+0,01 %). Evropa: DAX (-0,42 %), CAC40 (-0,50 %), FTSE 100 (-0,68 %). Čína: Hang Seng (+0,30 %), Shanghai Comp. (+0,47 %), CSI 300 (+0,38 %).

    celý článek »

    Je bitcoin bezpečný?

    Bitcoin je nejznámější a nejrozšířenější kryptoměna na světě. Jednou z nejčastějších otázek týkajících se těchto měn obecně je jejich bezpečnost. Je tedy bitcoin bezpečný? Ano, ale jen do doby, než začne mít navrch lidský faktor, to jde pak bezpečnost do.

    celý článek »

    Každý druhý Čech má dluhy. Odborníci dnes pomohou zdarma

    Téměř polovina Čechů splácí úvěr, velký podíl dlužníků je navíc v nepříznivé finanční situaci. I letos se koná vzdělávací akce Den bez dluhů. Lidé, kteří se potýkají se splácením svých dluhů, se můžou na 35 kontaktních pracovištích Úřadu práce ČR po ce...

    celý článek »

    Zdravotnická zařízení v ohrožení hackerů

    Nemocnice a jejich vybavení, včetně zdravotnických přístrojů jsou vystaveny kyberbezpečnostním hrozbám. Stále více věcí je totiž propojeno počítačovými a internetovými sítěmi. Od malých neškodných chyb až po velmi nebezpečné viry, tomu všemu jsou vysta...

    celý článek »

    Program Privacy Shield oslavil jeden rok: Čím je a co přinesl?

    Předávání osobních údajů do států mimo EU není možné bez dalšího. Jeho podmínky se řídí články 25 a 26 Směrnice 95/46/EC a dle nové úpravy se bude řídit články 43-50 Nařízení (EU) 2016/679 („GDPR“). V každodenní praxi je pravděpodobně nejdiskutovanější...

    celý článek »

    Program Privacy Shield oslavil jeden rok: Čím je a co přinesl?

    Předávání osobních údajů do států mimo EU není možné bez dalšího. Jeho podmínky se řídí články 25 a 26 Směrnice 95/46/EC a dle nové úpravy se bude řídit články 43-50 Nařízení (EU) 2016/679 („GDPR“). V každodenní praxi je pravděpodobně nejdiskutovanějším tématem předávání osobních údajů uživatelů služeb informační společnosti do USA, které probíhá na základě rozhodnutí Komise o odpovídající ochraně. V současnosti je tímto rozhodnutím Prováděcí rozhodnutí Komise (EU) 2016/1250 ze dne 12. července 2016 o odpovídající úrovni ochrany poskytované štítem EU–USA na ochranu soukromí, jehož významu a dopadům je věnován tento článek.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Komentář: Spotřebitelská nálada na vzestupu

    Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnný indikátor důvěry se meziměsíčně zvýšil o 2,8 bodu na hodnotu 97,0 (100 = dlouhodobý průměr), přičemž nálada se zlepšila jak na straně spotřebitelů, tak podnikatelů.

    celý článek »

    Půlení bitcoinu bylo úspěšné, ale co bude dál?

    Ilustrační obrázek | zdroj: CoinBank https://coinbank.cz/portal-o-kryptomenach Chvíli po sobotní půlnoci proběhlo v pořadí již čtvrté půlení odměny pro těžaře za jejich práci. Ti tak nově dostávají za ověření každého bloku již jen 3,125 bitcoinu.

    celý článek »

    Konec půstu – vstříc růstu (Ekonomické výhledy)

    Ekonomika začíná ožívat Po loňském poklesu o 0,2 % očekáváme letos růst HDP o 1,4 % a příští rok jeho zrychlení na 2,2 %. Motorem ekonomického oživení by měl být obnovený růst domácní poptávky, ať už spotřeby či investic. K vyšším útratám domácností by...

    celý článek »

    Spotřebitelská nálada na vzestupu (Komentář)

    Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnný indikátor důvěry se meziměsíčně zvýšil o 2,8 bodu na hodnotu 97,0 (100 = dlouhodobý průměr), přičemž nálada se zlepšila jak na straně spotřebitelů

    celý článek »

    Česko by mohlo zvládnout kýžené „měkké přistání“, říkají nejnovější čísla k důvěře v ekonomiku. Zkrocení inflace bez vyvolání růstu míry nezaměstnanosti je přitom vzácný jev

    Spotřebitelům v Česku se rychle vrací důvěra v ekonomiku. V dubnu je jejich nálada v tomto směru lepší, než odpovídá dlouhodobému průměru let 2003 až 2023; přitom lepší než dlouhodobě průměrnou náladu mají čeští spotřebitelé poprvé za celé období od&helli

    celý článek »

    PM ČR: PMI potvrdilo slabost domácího trhu i pro 1Q24

    Včera reportoval výsledky za 1. kvartál Philip Morris International (PMI), tedy mateřská společnost Philip Morris ČR (PM ČR). Tržby dosáhly 8,8 mld. USD (+9,7 % r/r) oproti očekávání 8,5 mld, na což měl vliv růst objemů prodaných bezdýmných produktů&helli

    celý článek »

    Ranní okénko - PMI data optimismus nedodala

    Za pár minut zveřejní Český statistický úřad výsledky dubnového konjunkturálního průzkumu . Od začátku roku pozorujeme vyšší důvěru spotřebitelů v českou ekonomiku, což je dáno především vývojem inflace.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (24.04.2024)

    Středeční seance na akciových trzích slibuje pozitivní vývoj. Po včerejších ziscích indexů na Wall Street dnes býčí trend rozšířily indexy z asijských trhů. Býčí trend na Wall Street včera dále podpořily slabé údaje o indexech PMI, které vyvolaly holub...

    celý článek »

    Akcie společnosti Tesla se prudce propadají ke dnu

    Akcie společnosti Tesla zahájily pondělní seanci poklesem a dostaly se na téměř 18měsíční minimum 138,84, než zakončily den s minimálním ziskem na 141,88. Investoři nyní bedlivě sledují, zda v blízké budoucnosti dojde k býčímu obratu, neboť důležitá&helli

    celý článek »

    Od Microsoftu se stále mnoho očekává

    Očekává se, že Microsoft vykáže výrazný 15% nárůst tržeb a zisku ve srovnání s loňským rokem, přičemž se spoléhá na svou schopnost zpeněžit výhodu prvenství v oblasti umělé inteligence, kterou má díky svému podílu v průkopnické společnosti Chat-GPT.

    celý článek »

    Do české ekonomiky se vrací dobrá nálada

    „Do české ekonomiky se pomalu vrací optimistická nálada. Svědčí o tom dubnový vývoj Indikátoru důvěry v českou ekonomiku, který sestavuje Český statistický úřad. Meziměsíčně se zvýšil o 2,8 bodu na hodnotu 97,0, přičemž rostla důvěra jak podnikatelů, tak&

    celý článek »

    USDCAD roste po datech z USA a Kanady (BREAKING)

    USDCAD dnes ve 13:30 BST zaznamenal skokový nárůst volatility po zveřejnění dat ze Spojených států a Kanady. Očekávalo se, že údaje o objednávkách zboží dlouhodobé spotřeby v USA za březen ukážou meziměsíční nárůsty hlavních a hlavních objednávek

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 24.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 23.4.Změna24.4. Americký dolar USD 1 23.6720 -0.23%23.6160...

    celý článek »

    Valmez chystá nový dům pro seniory

    Rozšířit nabídku nízkobariérového a bezbariérového bydlení pro své dříve narozené občany chce město Valašské Meziříčí. Zastupitelé proto nyní odsouhlasili přípravu architektonické soutěže na podobu nového bytového domu v ulici J. K. Tyla

    celý článek »

    Cena zemního plynu v Evropě po čtyřech měsících poklesu v březnu vzrostla kvůli geopolitickému vývoji ve východní Evropě a v polovině dubna se dostala opět nad 30 EUR/MWh - Globální ekonomický výhled duben 2024 - Ostatní komodity

    Cena zemního plynu v Evropě po čtyřech měsících poklesu v březnu vzrostla kvůli geopolitickému vývoji ve východní Evropě a v polovině dubna se dostala opět nad 30 EUR/MWh. Rusko podniklo nově útoky i na podzemní zásobníky plynu na Ukrajině.

    celý článek »

    Polská inflace v březnu dále výrazně zpomalila, centrální banka však zůstává opatrná a se snižováním sazeb vyčkává - Globální ekonomický výhled duben 2024 - Polsko

    Polská inflace v březnu dále výrazně zpomalila, centrální banka však zůstává opatrná a se snižováním sazeb vyčkává. Meziroční inflace v březnu opět silně klesla (z 2,8 % na 1,9 %) a nacházela se tak druhý měsíc v řadě uvnitř cílového pásma centrální&helli

    celý článek »

    Oživení čínského hospodářství v prvních měsících tohoto roku se projevilo v silných údajích o průmyslové produkci za leden a únor - Globální ekonomický výhled duben 2024 - Čína

    Oživení čínského hospodářství v prvních měsících tohoto roku se projevilo v silných údajích o průmyslové produkci za leden a únor. Expanze činila 7 % meziročně, více než 6,8 % v prosinci 2023 a o 2 p.b. více než zněla většina předpovědí analytiků.

    celý článek »

    Binancecoin se 7denním vzestupným trendu

    Token největší světové kryptoměnové burzy Binance, Binancecoin (BNB) v poslední době vykazuje neuvěřitelnou odolnost a v korekci si vede lépe než Ethereum a Bitcoin. Kryptoměna má za sebou 7 vzestupných relací

    celý článek »

    AUDUSD (24.04.2024) (Graf dne)

    Australský dolar je dnes nejvýkonnější měnou na širokém devizovém trhu na pozadí vyšší než očekávané inflace CPI. Inflace vzrostla v prvním čtvrtletí meziročně o 3,6 %, což je silnější než výsledek 3,4 %, který trh očekával

    celý článek »