• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Listopad 2017

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Wall Street Closing Bell & výhled na 24. 11. 17

    Středeční obchodování proběhlo za slabších obchodů a jen s drobnými změnami indexů. Obchodní aktivita před zítřejším svátkem Dne díkůvzdání byla slabá. Makrodata také nepřinesla silnější impulzy vývoje.

    celý článek »

    Ženy v IT

    Je spousta zaměstnání, ve kterých si stejně dobře dovedeme představit jak muže, tak ženy. Všichni známe ženy lékařky, učitelky, manažerky, ženy v politice, a dokonce i kosmonautky, ale jak je to se ženami v IT? Dobývají ženy i svět výpočetní techniky? Co.

    celý článek »

    Rekordní den pro korunu (Komentář)

    Česká měna ve středu dosáhla na nová pointervenční maxima vůči euru i dolaru. Kurz CZK/EUR prorazil úroveň 25,50 a dnešní obchodování uzavírá na 25,47 CZK/EUR. Jedná se o nejsilnější denní hodnotu koruny od března 2013.

    celý článek »

    Volkswagen hodlá navýšit investice!

    Autor: Michal Kminiak Automobilový koncern Volkswagen (VOW3) plánuje v příštích pěti letech investovat do své hlavní automobilové značky až 22,8 mld. EUR (26,9 mld. USD). Většina této částky, přibližně 14 mld. EUR, bude investována v Německu.

    celý článek »

    Kde také probíhají "závody ve zbrojení"

    Na světovém trhu s klíčovými surovinami do elektroaut se schyluje k souboji. A Čína taktizuje. Jenom v letošním třetím čtvrtletí stouply světové prodeje elektrických vozidel, tedy vozů na bateriový pohon a plug-in hybridů, meziročně o 63 procent na nov...

    celý článek »

    Kde také probíhají "závody ve zbrojení"

    Na světovém trhu s klíčovými surovinami do elektroaut se schyluje k souboji. A Čína taktizuje. Jenom v letošním třetím čtvrtletí stouply světové prodeje elektrických vozidel, tedy vozů na bateriový pohon a plug-in hybridů, meziročně o 63 procent na nový rekord.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 22.11.2017

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 21.11.Změna22.11. Americký dolar USD 1 21.7910 -0.52%21.6770...

    celý článek »

    Jak jednat s Rusy?

    Minulý týden došlo k podivné události. Americký prezident Donald Trump se setkal s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. A zdálo se, že Trump uvěřil jedné zvláštní věci: Putin se domnívá, že Rusko nevyvíjelo žádné aktivity, které by mohly ovlivnit výs...

    celý článek »

    Jak jednat s Rusy?

    Minulý týden došlo k podivné události. Americký prezident Donald Trump se setkal s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. A zdálo se, že Trump uvěřil jedné zvláštní věci: Putin se domnívá, že Rusko nevyvíjelo žádné aktivity, které by mohly ovlivnit výsledek amerických prezidentských voleb.

    celý článek »

    Jak (ne)vyděláte na mánii kolem bitcoinu

    Bitcoin láme jeden rekord za druhým, ethereum mu šlape na paty a investoři jsou v pozoru. Ti, kteří na jednu z kryptokaret již vsadili, se obávají náhlé smrti, ale zároveň doufají v nanebevzetí.

    celý článek »

    Poslanci zvolili: imunitní výbor povede komunista

    Na mandátový výbor bude čekat práce již v následujících dnech. Bude se muset zabývat policejní žádostí o vydání předsedy a prvního místopředsedy ANO Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka k trestnímu stíhání kvůli dotaci na výstavbu farmy Čapí hnízdo.

    celý článek »

    7 nejoblíbenějších technických indikátorů

    Blížíme se ke konci našeho seriálu o technické analýze a proto je čas na určitou rekapitulaci.  V předchozích dílech jsem se [...] The post 7 nejoblíbenějších technických indikátorů appeared first on LYNX Czech Republic.

    celý článek »

    ČEZ ESCO vstupuje na slovenský trh bude spolupracovat s SPP

    Rok a třičtvrtě po uvedení značky ČEZ ESCO na český trh se firma zaměřená na úsporné energetické projekty rozrůstá na Slovensko. Firmy s náročnými energetickými provozy, města, obce a veřejné instituce – to jsou hlavní obchodní cíle slovenské části ČEZ...

    celý článek »

    Hypotéky rostou a zřejmě porostou i nadále

    Dá se předpokládat, že díky listopadovému zvýšení základních sazeb ČNB porostou i v dalších měsících. Meziročně v říjnu poklesl počet hypotéčních smluv o 817, loňský říjen zaznamenal sjednání 9 484 smluv.

    celý článek »

    Long signál na akcie Steel Dynamics

    Investiční newsletter Breakout Trader od LYNX přináší každý týden 5 investičních analýz. Jedná se o analýzu čtyř světových akcií a jednoho ETF. Analýzy obsahují konkrétní úrovně vstupu i výstupu (stop-loss i cílové ceny).

    celý článek »

    Prodej elektromobilů stále roste

    Trh s elektrifikovanou dopravou se rychle rozjíždí. Důvodem je dostupnější dobíjení, delší dojezd a nové modely. Elektroauta chtějí vyrábět i tradiční velké automobilky Jaguar Land Rover nebo Volvo Cars.

    celý článek »

    Středeční obchodní seance 22. 11. 2017

    Středa 22. 11. 2017 --------------------------------- USA: DJIA (+0,69 % ), S&P500 (+0,65 %) a NASDAQ (+1,06 %). Evropa: DAX (+0,83 %), CAC40 (+0,48 %), FTSE 100 (+0,30 %). Čína: Hang Seng (+0,67 %), Shanghai Comp. (+0,59 %), CSI 300 (+0,23 %).

    celý článek »

    Komentář ke včerejšímu devizovému trhu

    Koruna k euru se většinu dne obchodovala kolem 25,55 CZK/EUR, ale odpoledne postupně posílila na 4leté maximum 25,50 CZK/EUR. Koruna posilovala beze zpráv, v regionu podobně posiloval podobně i polský zloty (+0,3 % d/d), který se dostal na 4měsíční...

    celý článek »

    Rozbřesk: ČNB nic nebrání nasadit vyšší rychlost. Koruna na post-exitovém maximu

    ČNB zatím její prognóza vychází, minimálně u dvou nejsledovanějších ukazatelů, a sice u inflace a HDP. Do příštího letos už posledního zasedání bude mít bankovní rada k dispozici ještě podrobnosti o růstu ekonomiky ve třetím kvartále (zatím jde stále jen o oficiální bleskový odhad), bude vědět, o kolik vzrostly spotřebitelské ceny v listopadu, a především už budou známa čísla o vývoji mezd, kterým ČNB přikládá rovněž velký význam.

    celý článek »

    Komentář ke včerejšímu akciovému trhu

    Pražská burza Index PX: 1,051 bodů (-0.3% d/d); objem: 375 mil. Kč Praha nakonec neuhájila červenou nulu, zavřela slabší o -0,3 % a významně zaostávala za ostatními burzami v regionu, zejména těmi na západ od našich hranic.

    celý článek »

    Vývoj na devizovém trhu – ranní zprávy 22.11.2017

    Klíčové události • Maďarsko: Maďarská centrální banka ponechala na včerejším zasedání hlavní úrokovou sazbu beze změny na hodnotě 0,9 %. • USA: Index ekonomické aktivity z oblasti Chicaga v říjnu vzrostl na 0,65 bodu. Prodeje starších nemovitostí v říj...

    celý článek »

    Olympiáda Londýnu nepomohla, v něčem spíše uškodila

    Londýnská letní olympiáda v roce 2012 měla zvýšit blahobyt obyvatel britské metropole. Nová zpráva ale ukazuje, že pravdu měli spíše skeptici. V souvislosti s olympijskými hrami a jejich negativním dopadem na prosperitu pořádajícího města se dosud nejč...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024

    Velikonoční svátky pozmění obchodní hodiny světových akciových trhů. Patria.cz přináší svým uživatelům v rámci kompletního zpravodajského servisu přehled o tom, které dny jsou na kterých světových akciových trzích obchodní, či které burzy zůstanou naopak zavřené.

    celý článek »

    Putin: Rusko nezaútočí na Pobaltí, Polsko či Česko. Jde jen o strašení lidí

    Za "naprostý nesmysl" označil ruský prezident Vladimir Putin varování, že Rusko by mohlo zaútočit na Polsko, Pobaltí nebo Česko. Při středečním setkání s ruskými vojenskými piloty, o kterém v noci na dnešek informoval Kreml, Putin prohlásil, že NATO se snaží zastrašovat obyvatele s cílem udržet jejich podporu pro další pomoc Ukrajině, proti které Rusko už více než dva roky vede válku.

    celý článek »

    Snížení amerických úroků? Stále není kam spěchat

    Projev s názvem "There’s Still No Rush". Christopher Waller jím navázal na jeden ze svých předchozích komentářů, který pomohl formovat tržní výhled sazeb v letošním roce. Hlavní poselství včerejšího projevu v Ekonomickém klubu je, že se snižováním saze...

    celý článek »

    Graf dne - USDCAD (28.03.2024)

    USDCAD je jedním z měnových párů, které mohou dnes odpoledne zaznamenat zvýšenou volatilitu. Důvodem jsou údaje, které budou zveřejněny ze Spojených států a Kanady. Dnes ve 13:30 bude zveřejněna konečná zpráva o americkém HDP za 4. čtvrtletí 2023

    celý článek »

    JTPEG: Emise dluhopisů JTPEG F.CZ 7,25/30

    Společnost JTPEG Financing CZ I, a.s. dneškem vydává dluhopisy JTPEG F.CZ 7,25/30. Dluhopisy mají nominál 10 tis. Kč, budou vydány v předpokládaném objemu 1 mld. Kč a ponesou kupón ve výši 7,25 %, který bude vyplácen pololetně.

    celý článek »

    Německý index DAX40 tvoří nová maxima

    Německému indexu DAX 40 se v roce 2024 zatím mimořádně daří, když si připsal více než 10 % a ve středu dosáhl historického maxima 18 510 bodů. Pokračující pozitivní trend zatím nevykazuje žádné trhliny, ale vzhledem k tomu, že cena zaznamenala 10.

    celý článek »

    Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024

    Velikonoční svátky pozmění obchodní hodiny světových akciových trhů. Patria.cz přináší svým uživatelům v rámci kompletního zpravodajského servisu přehled o tom, které dny jsou na kterých světových akciových trzích obchodní, či které burzy zůstanou naop...

    celý článek »

    S&P500 uzavřelo na nových rekordech

    Akciové indexy včera posilovaly, S&P500 uzavřelo na nových maximech, hlavně díky silnému závěru obchodování, výraznější zprávy se pro to ale neobjevily. Ve večerních hodinách vyšly informace z projevu člena FOMC Wallera, jež je považován za jestřába, že&h

    celý článek »

    Obce Královéhradecka - 2024

    Vybrané údaje o obcích kraje řazené abecedně včetně územních číselníků. Územní srovnání za okresy, správní obvody obcí s rozšířenou působností a velikostní skupiny obcí. Vybrané údaje jsou publikovány v delší časové řadě.

    celý článek »

    Nezaměstnanost v Ústeckém kraji v období 2005–2023

    V Ústeckém kraji byla ve sledovaném období nejvyšší nezaměstnanost žen v ČR, k nejvyšším mezi kraji patřily i hodnoty nezaměstnanosti mužů. Mezi uchazeči stále převládají osoby bez vzdělání nebo se základním vzděláním. V posledních letech je na...

    celý článek »