• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,235 ↑
    CZK / CNY 3,276 ↑
    CZK / DKK 3,382 ↑
    CZK / EUR 25,230 ↑
    CZK / CAD 17,170 ↑
    CZK / PLN 5,801 ↑
    CZK / CHF 26,023 ↑
    CZK / USD 23,714 ↑
    CZK / GBP 29,540 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Listopad 2017

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Wall Street Closing Bell & výhled na 29. 11. 17

    V úterý se americkým trhům dařilo, hlavní indexy si připisovaly zisky jednoho procenta a posunovaly historická maxima. Podporou byl dnes trhům zvláště finanční sektor, který si připisoval procento a tři desetiny.

    celý článek »

    Jaký je ideální poměr světla v bytě

    Čtyři tisíce hodin ročně si doma „svítíme“ přírodním světlem, z toho dva tisíce hodin velmi intenzivním. Není to jen obloha, nebo odraz z okolních budov, které světlu vcházejícímu do bytu přidává na intenzitě, ale také přímé slunce.

    celý článek »

    OPEC před jednáním ve Vídni balancuje nad propastí

    Autor: Ole Hansen, hlavní komoditní stratég Saxo Bank Ropa díky snížení těžby, geopolitickým rizikům a porušenému ropovodu posílila od října o 20 % Předpokládá se, že OPEC s Ruskem ohlásí 6-9 měsíční prodloužení omezené produkce Pokud ze čtvrtečního je...

    celý článek »

    Long signál na akcie Ameritrade

    Investiční newsletter Breakout Trader od LYNX přináší každý týden 5 investičních analýz. Jedná se o analýzu čtyř světových akcií a jednoho ETF. Analýzy obsahují konkrétní úrovně vstupu i výstupu (stop-loss i cílové ceny).

    celý článek »

    ČEZ: Produkce JETE bude letos historicky rekordní

    JE Temelím podle svého mluvčího Marka Svitáka v tomto roce vyrobila už 15,329 TWh elektrické energie, což je doposud nejvíce v celé její historii. Takový objem elektrické energie by stačil všem českým domácnostem na celý rok.

    celý článek »

    Japonsko - skandál s falšováním dat!

    Autor: Michal Kminiak Tokijská společnost Mitsubishi Materials, která vyrábí komponenty pro automobilový a letecký průmysl, v pátek přiznala falšování dat o kvalitě některých svých produktů.

    celý článek »

    Pět tučných dní v pěti bodech

    Dalo by se tomu říkat pět tučných dní. Řeč je o nákupním víru, který ve Spojených státech uvedl do pohybu čtvrteční Den díkůvzdání. Společnost Amazon, která bude možná jedním z vítězů předvánočních nákupů, začala pro nákupní šňůru, prodlouženou na takz...

    celý článek »

    4 důvody pro pokračující a trvalejší růst trhů

    Mnozí analytici již delší dobu upozorňují na přehřátí akciových trhů, jež kontinuálně rostou od konce poslední recese v roce 2009. Proti nim ale stojí taktéž početná množina odhadů hovořících o tom, že růst trhů je opodstatněný a navíc může trvat klidně..

    celý článek »

    Pět tučných dní v pěti bodech

    Dalo by se tomu říkat pět tučných dní. Řeč je o nákupním víru, který ve Spojených státech uvedl do pohybu čtvrteční Den díkůvzdání. Společnost Amazon, která bude možná jedním z vítězů předvánočních nákupů, začala pro nákupní šňůru, prodlouženou na takzvaný „černý pátek“ a víkend, razit vlastní termín: Turkey 5.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 28.11.2017

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 27.11.Změna28.11. Americký dolar USD 1 21.2790 +0.65%21.4180...

    celý článek »

    Cibule nebo bitcoiny - Lidská chamtivost si nevybírá

    Když mohly být před 400 lety znakem prestiže unikátně vypěstované tulipány do okrasné zahrádky, proč by v dnešní technologické době nemohl dokazovat, že jste IN, abstraktně vyhlížející řetězec z jedniček a nul? Je to jako v životě.

    celý článek »

    Recept na kuřecí vývar s celestýnskými nudlemi

    Poctivý silný vývar, to je životabudič, na který se v případě nouze můžete stoprocentně spolehnout. My jsme pro vás přichystali recept, ve kterém klasické nudličky vystřídaly nudle celestýnské, které hladové strávníky ještě lépe zasytí.

    celý článek »

    Cukrovka se v Česku vymyká kontrole, varují experti

    Jen loni lékaři v Česku diagnostikovali cukrovku u 120 tisíc lidí. S vážnou chorobou se léčí už 860 tisíc Čechů, dalších 300 tisíc lidí zatím neví, že diabetem trpí. Už tato čísla jsou děsivá, přesto budou podle expertů dál stoupat. A výrazně.

    celý článek »

    SoftBank nabízí za Uber cenu 30% pod posledními úpisy

    SoftBank společně se skupinou dalších investorů nabízí za vstup do Uberu cenu cca 30% pod aktuální tržní cenou. S SoftBank and partners including investment firms Dragoneer Investment Group and General Atlantic are offering to spend more than $6 billion..

    celý článek »

    Bitcoin poprvé nad hranicí 10 000 USD!!! Na GateCoin.

    Podle údajů bitcoinové burzy GateCoin se cena nejpopulárnější virtuální měny dostala před dnešní 10.h nad magickou hranici 10 000 USD, konkrétně na 10 153 USD = cca 217 000 Kč.Na většině dalších hlavních bitcoinových burz se cena drž stále pod magickou...

    celý článek »

    Studie: Tahač Tesly spotřebuje na jedno nabití proud pro 4000 domácností

    Elektrický tahač Semi, který nedávno představila společnost Tesla, spotřebuje na jedno nabití stejné množství energie jako téměř 4000 domácností. K tomuto závěru dospěla přední poradenská firma Aurora Energy Research, čímž značně zpochybnila životaschopnost projektu a poukázala na problém elektromobilů vůbec, napsal list Financial Times.

    celý článek »

    Analytici: Šance na propad bitcoinu hraničí s jistotou

    Podle analytiků pracujících s historickými zkušenostmi výrazně roste riziko silné korekce bitcoinu spojené s jeho aktuálním růstem.Podle studie zveřejněné na začátku roku v rámci National Bureau of Economic Research je jako investiční bublina u akcií...

    celý článek »

    Rozbřesk: Inflaci tlačí vzhůru stále více bydlení

    Česká inflace kulminuje, nicméně na cílovou dvouprocentní hodnotu se zatím vracet nijak rychle nemusí. V říjnu se meziroční inflace sledovaná centrální bankou dostala na 2,9 %, což byla mimochodem její nejvyšší hodnota za posledních pět let.

    celý článek »

    Rozbřesk: Inflaci tlačí vzhůru stále více bydlení

    Česká inflace kulminuje, nicméně na cílovou dvouprocentní hodnotu se zatím vracet nijak rychle nemusí. V říjnu se meziroční inflace sledovaná centrální bankou dostala na 2,9 %, což byla mimochodem její nejvyšší hodnota za posledních pět let.

    celý článek »

    Bitcoin právě útočí na hranici 10 000 USD

    Bitcoin dnes od rána útočí na překonání hranice 10 000 USD. Je pravděpodobné, že tato hranice bude velice silnou linií odporu, kter bde bránit jejímu prolomení. Pokud by se to nicméně podařilo nějakým přesvědčivým způsobem, pak je pravděpodobné, že cena..

    celý článek »

    Úterní obchodní seance 28. 11. 2017

    Úterý 28. 11. 2017 --------------------------------- USA: DJIA (+0,10 % ), S&P500 (-0,04 %) a NASDAQ (-0,15 %). Evropa: DAX (-0,46 %), CAC40 (-0,56 %), FTSE 100 (-0,35 %). Čína: Hang Seng (-0,46 %), Shanghai Comp. (+0,34 %), CSI 300 (+0,14 %).

    celý článek »

    S jakými jmény členů vlády půjde dnes Babiš za Zemanem?

    Předseda hnutí ANO Andrej Babiš dnes na Pražském hradě seznámí prezidenta Miloše Zemana se složením své chystané menšinové vlády. Babiš o víkendu na svém facebookovém profilu napsal, že ještě shání obsazení ministerstva školství, o zbývajících členech ...

    celý článek »

    S jakými jmény členů vlády půjde dnes Babiš za Zemanem?

    Předseda hnutí ANO Andrej Babiš dnes na Pražském hradě seznámí prezidenta Miloše Zemana se složením své chystané menšinové vlády. Babiš o víkendu na svém facebookovém profilu napsal, že ještě shání obsazení ministerstva školství, o zbývajících členech kabinetu už má jasno.

    celý článek »

    Nastává soumrak elektromobility?

    Tesla Semi, Tesla Roadster nebo autonomní vozidla. Budoucnost již pomalu nastává, ale bližší pohled odhaluje problémy, které rozvoji elektromobility stojí v cestě. Překoná je? Elon Musk nedávno představil prototyp zcela elektrického tahače Tesla Semi a...

    celý článek »

    Nastává soumrak elektromobility?

    Tesla Semi, Tesla Roadster nebo autonomní vozidla. Budoucnost již pomalu nastává, ale bližší pohled odhaluje problémy, které rozvoji elektromobility stojí v cestě. Překoná je? Elon Musk nedávno představil prototyp zcela elektrického tahače Tesla Semi a...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Pilulka: Prodej aktivit v Rakousku společnosti Vamida

    Společnost Pilulka Lékárny oznámila, že se dohodla na odprodeji svých aktivit na rakouském trhu s tamní společností Vamida. Přestože rakouský trh podle Pilulky ukazoval příznivé trendy, investice do tamního provozu by pro společnost byly střednědobě&helli

    celý článek »

    Jeřáby a bagry v akci na rozšíření D1 na 6 pruhů v Brně. Největší betonáží levé části stavby mostu přes železniční koridor nové mostní estakády Horní Heršpice na D1 je bezesporu mostní opěra číslo 1

    Jeřáby a bagry v akci na rozšíření D1 na 6 pruhů v Brně. Největší betonáží levé části stavby mostu přes železniční koridor nové mostní estakády Horní Heršpice na D1 je bezesporu mostní opěra číslo 1. Na její základnu bylo potřeba...

    celý článek »

    Makro ČR: Smíšený vývoj u cen výrobců

    Vývoj cen výrobců byl v březnu opět smíšený. V meziročním srovnání jsou ceny výrobců v poklesu, ale tento pokles se zmírňuje a již se objevují opakované nárůsty. Předchozí šoky odeznívají a cenový vývoj se dál vrací k normálu.

    celý článek »

    Stavebnictví se dočkalo růstu - aktuální komentář

    Nedávný vývoj ve stavebnictví sleduji s velkým zájmem. Je zřejmé, že tahounem celého růstu jsou inženýrské stavby, které zaznamenaly meziroční růst o 19,4 %. Situaci napomohla jak nízká základna, tak i příznivé počasí, které doprovázelo většinu zimy.

    celý článek »

    Vývoj kolem Heřmanické haldy. Česká inspekce životního prostředí zná první výsledky šetření na Heřmanické haldě v Ostravě. Zveřejňovat je ale zatím nechce. Stavem odvalu se začala zabývat loni v létě. (video)

    Vývoj kolem Heřmanické haldy. ? Česká inspekce životního prostředí zná první výsledky šetření na Heřmanické haldě v Ostravě. Zveřejňovat je ale zatím nechce. Stavem odvalu se začala zabývat loni v létě. Obyvatelé ostravské části Heřmanice na...

    celý článek »

    Trh EUR/GBP narazil na klesající trendovou čáru

    EUR/GBP klesá poté, co selhal jeho poslední pokus o proražení nad střednědobou klesající trendovou linii, která dosáhla vrcholu na úrovni 0,8585. Cena se dnes krátce dotkla krátkodobé vzestupné trendové linie těsně pod úrovní 0,8520 a poté se odrazila&hel

    celý článek »

    (Ne)udržitelnost amerického dluhu

    Rozpočtový úřad Kongresu vydal ve druhé polovině března svůj aktualizovaný výhled. Jeho součástí je predikce amerického rozpočtového deficitu, který by se v dlouhodobém měřítku měl dostat až nad úroveň 8 % HDP v roce 2054. Významnou položkou by měly bý...

    celý článek »

    AVAST dostal pokutu oprávněně, a mohla být i vyšší

    Vyjadření k pokutě pro AVAST a komentář - autor - Michal Nulíček, partner advokátní kanceláře ROWAN LEGAL: Ačkoliv společnost Avast ve svém prohlášení o zpracování osobních údajů tvrdila, že k předávání dat uživatelů nedochází, případně jsou data před&hel

    celý článek »

    Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? Zjistěte na webináři Patrie v úterý 23. dubna od 16:00

    Dlouhodobý investiční produkt přinesl Čechům a Češkám s úvodem roku 2024 atraktivní příležitost, jak se zajistit na důchod investováním ve státem garantovaném produktu podle vlastního přesvědčení i zkušenosti, s daňovou úlevou až 48 tisíc korun ročně a k tomu až 50 tisíc korun v případě příspěvků na straně zaměstnavatele.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 18.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 17.4.Změna18.4. Americký dolar USD 1 23.7140 -0.21%23.6630...

    celý článek »

    Výstraha ČHMÚ: Na naše území proudí studený vzduch od severu, ve kterém budou nejnižší teploty v noci na pátek 19. 4. klesat na +2 až -2 °C, ve východní polovině území až k -4 °C

    ?? Výstraha ČHMÚ: Na naše území proudí studený vzduch od severu, ve kterém budou nejnižší teploty v noci na pátek 19. 4. klesat na +2 až -2 °C, ve východní polovině území až k -4 °C. Na většině území se očekává mráz, který může poškodit...

    celý článek »

    Graf dne – Bitcoin (18.04.2024)

    Bitcoin roste o 0,50 % a dostává se na úroveň 61 500 USD. Dnes pozorujeme stabilizaci ceny kolem úrovně supportu nad 60 000 USD. Tyto úrovně byly v posledních týdnech několikrát obhájeny a i tentokrát jsou klíčové. V noci z 19. na 20. dubna z

    celý článek »

    Španělsko rozšiřuje své aktivity ve vesmíru

    ŠPANĚLSKO ROZŠIŘUJE SVÉ AKTIVITY VE VESMÍRU Španělský vesmírný průmysl prošel od vypuštění první družice v roce 1974 výraznou proměnou. Nyní zaměstnává 5 000 lidí a hraje důležitou roli ve španělské ekonomice. Španělsko má...

    celý článek »

    Růst cen akcií a cena za riziko

    Na akciovém trhu investoři podle zaběhnutého pohledu vyžadují vyšší návratnost, než nabízí „bezrizikové“ vládní dluhopisy. Tato riziková prémie akcií má odrážet jejich vyšší riziko a její pohyb by měl ovlivňovat hodnotu akcií.

    celý článek »

    Růst cen akcií a cena za riziko

    Na akciovém trhu investoři podle zaběhnutého pohledu vyžadují vyšší návratnost, než nabízí „bezrizikové“ vládní dluhopisy. Tato riziková prémie akcií má odrážet jejich vyšší riziko a její pohyb by měl ovlivňovat hodnotu akcií.

    celý článek »

    Bitcoin roste o 4 % před čtvrtým půlením💥

    Tuto sobotu, pravděpodobně kolem 01:00, proběhne již čtvrté půlení bitcoinu. Jde o důležitou událost pro trh s kryptoměnami, na kterou čekají investoři, obchodníci a krátkodobí spekulanti z celého světa. Historicky, po každé z předchozích tří událostí ...

    celý článek »

    NATGAS po zprávě EIA mírně roste

    Údaje EIA o zásobách zemního plynu v USA přišly za 50 bcf oproti očekávaným 51 bcf. NATGAS na tuto zprávu reagoval mírně ziskem. Zásoby zemního plynu v USA jsou stále nad 5letou střední trendovou linií. Źródło: EIATento materiál je marketingovou

    celý článek »

    Cocoa na rekordních maximech

    Kakao dnes vzrostlo o 7 % a plně se zotavilo z korekce, ke které došlo na začátku tohoto týdne. Navíc se cena posunula nad 10 800 USD za tunu a dosáhla nového historického maxima. Dnešní posun výše je podpořen zveřejněním pevných údajů o mletí

    celý článek »