• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Listopad 2017

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Bitcoin zpět pod 10 000 USD

    Hodnota virtuální měny Bitcoin dnes vyšplhala až na 11500 USD. V průběhu několika hodin pak prodělala po delším vzestupu silnou korekci až pod dnešní otevírací hodnoty, k hladině 9500 USD/BTC.

    celý článek »

    Chytrá komunikace s občany: v Česku skokový růst

    Česká republika je pravděpodobně nejen v rámci EU, ale i na celém světě státem, který nejrychleji zavádí chytrou komunikaci s občany. V současné době ji využívá zhruba desetina měst a obcí a podle Asociace moderně komunikujících občanů a starostů bude v..

    celý článek »

    Smíšené obchodování za oceánem

    Dnešní den za oceánem byl velmi bouřlivý, alespoň co se technologického sektoru týče. Ten nedokázal navázat na pozitivní vývoj v Evropě a od otevření amerických trhů pokračoval jen jižní směrem.

    celý článek »

    Wall Street Closing Bell & výhled na 30. 11. 17

    Středa byla ve znamení smíšeného vývoje indexů. Dow Jones si připisoval tři desetiny procenta, naproti tomu technologický Nasdaq ztrácel procento a dvě desetiny. Na Nasdaq dolehly poklesy velkých titulů jako Facebook, Alphabet, Apple a dalších.

    celý článek »

    Smíšené obchodování za oceánem

    Dnešní den za oceánem byl velmi bouřlivý, alespoň co se technologického sektoru týče. Ten nedokázal navázat na pozitivní vývoj v Evropě a od otevření amerických trhů pokračoval jen jižní směrem.

    celý článek »

    Gordana Glass vdechla umění novou duši

    „Výstava Gordany zde v její pražské galerii představuje tvorbu, ve které jsou zhmotněny ty nejintenzivnější emoce. V kolekci nazvané New Spirit of Love se objevuje mnoho myšlenek, které jsou v jednotlivých dílech prezentovány ve formě odlišné barevnosti,.

    celý článek »

    Technologická valuační detektivka

    Mezi akcie velkých technologických společností, které letos dávají na frak známým borcům ze skupiny FAANG, patří čínský Tencent. Jde o společnost, která kombinuje vysoké tempo růstu se schopností generovat hromadu hotovosti, jejíž akcie si letos připis...

    celý článek »

    Technologická valuační detektivka

    Mezi akcie velkých technologických společností, které letos dávají na frak známým borcům ze skupiny FAANG, patří čínský Tencent. Jde o společnost, která kombinuje vysoké tempo růstu se schopností generovat hromadu hotovosti, jejíž akcie si letos připisují asi 120 %.

    celý článek »

    Dolar těží z rostoucích výnosů, libra z dohody s EU

    Podle Janet Yellenové, která dnes vystoupila v Kongresu, stojí ekonomické oživení na stále širších základech. Jádrová inflace je sice překvapivě nízko a mohou se v ní odrážet i trvalejší faktory, ale pravděpodobněji půjde o přechodný jev.

    celý článek »

    Je konec...

    Americké akciové trhy dnes krátce po otevření dosáhly nových historických maxim. Následně však došlo k prudkému otočení. Pravděpodobnost, že se právě díváme na absolutní vrchol akciového trhu, je velmi vysoká.

    celý článek »

    Siemens zřejmě odštěpí zdravotnickou divizi

    Německý technologicky gigant zřejmě odštěpí svoji zdravotní divizi, která se bude obchodovat samostatně na burze. Management by informaci měl oficiálně oznámit dnes později odpoledne, měl by být tímto způsobem prodán podíl cirka 15-25 % v této divizi.

    celý článek »

    Zemřel Tomáš Ježek, jeden z tvůrců privatizace

    Ve věku 77 let zemřel jeden z otců kuponové privatizace Tomáš Ježek. Ježek působil v předchozím režimu v prognostickém ústavu, byl ekonom, politik a vysokoškolský pedagog, v 90. letech působil jako poslanec České národní rady a Poslanecké sněmovny za...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 29.11.2017

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 28.11.Změna29.11. Americký dolar USD 1 21.4180 +0.57%21.5420...

    celý článek »

    Německá inflace roste rychleji

    Index spotřebitelských cen vzrostl v listopadu podle předběžných odhadů na 1,8 % meziročně oproti říjnovým 1,6 %. Trhy očekávaly nižší růst na 1,7 %.

    celý článek »

    ETF: 4,4 bil. USD a stále otevřené příležitosti!

    Autor: Zuzana Janková Vzestup burzovně obchodovaných fondů (ETF) na globálním finančním trhu je jedním z nejvýznamnějších trendů za posledních třicet let. Drtivá většina analytiků chválila tyto investiční nástroje, které umožní investorům obchodovat...

    celý článek »

    Evropské akcie za podpory makrodat sílí

    Německý DAX aktuálně přidává 0,7 % na 13 145 bodů, zatímco široký EURO STOXX 600 připisuje 0,6 % na 389,4 bodů. Podporu současným úrovním akciových trhů přináší reportovaná makrodata.

    celý článek »

    Novinky pro rodiny s dětmi v příštím roce

    Rodiny s dětmi si příští rok finančně polepší. O 150 Kč měsíčně se zvyšuje daňové zvýhodnění na první dítě, maximální školkovné na každé dítě bude za rok 2018 o 1 200 Kč vyšší a otcové budou mít nárok na placenou otcovskou dovolenou.

    celý článek »

    Libře svědčí dohoda s EU o brexitu, dolaru posun v americké reformě. A KLDR trhy nezajímá

    Daňová reforma v USA se pohnula kupředu, když stranická komise republikánů v Senátu schválila návrh, který by měl už ve čtvrtek jít do hlasování. Detaily k senátní verzi nejsou známy, při samotném hlasování budou navrhovány některé doplňky omezující budoucí nárůst dluhu, navíc sladění se sněmovní verzí stále zůstává před námi.

    celý článek »

    Generální ředitel londýnské burzy rezignoval

    Generální ředitel London Stock Exchange Xavier Rolet rezignoval: s okamžitou platností odstupuje a její předseda Donald Brydon naznačil, že v roce 2019 nebude usilovat o znovuzvolení. Akcie LSE v Londýně -1,8 % Bloomberg

    celý článek »

    Komentář k akciovému trhu: Praha se nenechala zahanbit

    Pražská burza Index PX: 1,054 bodů (+0.4% d/d); objem: 339 mil. Kč Praha se v úterý nenechala zahanbit a stejně jako trhy na západ od našich hranic rostla půlprocentním tempem. Naopak ostatní burzy v CE3 regionu takové štěstí neměly a zakončily den v...

    celý článek »

    Vývoj na devizovém trhu – ranní zprávy 29.11.2017

    Klíčové události • ČR: Guvernér České národní banky (ČNB) Jiří Rusnok zopakoval dlouhodobý cíl bankovní rady, tedy že ČNB hodlá pokračovat v normalizaci (zvyšování) úrokových sazeb. K vývoji tuzemské ekonomiky uvedl, že růst je velmi rychlý a vykazuje ...

    celý článek »

    Novým předsedou pražské ODS se stal Tomáš Portlík

    Novým předsedou pražské ODS se dnes stal místostarosta Prahy 9 a dosavadní 1. místopředseda Tomáš Portlík. Rozhodl o tom regionální sněm pražské ODS. Pro Portlíka hlasovalo 63 ze 67 přítomných delegátů, kteří odevzdali 65 platných hlasovacích lístků,...

    celý článek »

    České republice hrozí rozpočtové provizorium

    „Rozpočtové provizorium z krátkodobého pohledu neznamená žádnou tragédii. Je to ale špatný signál pro investory a zahraniční partnery,“ říká hlavní ekonom BH Securities Štěpán Křeček. „Rozpočtové provizorium by v praxi znamenalo snížení výdajů o 4,6 mld.

    celý článek »

    UK: BREXIT - dohoda o finančním vyrovnání

    Podle Daily Telegraph (nejmenované zdroje z obou stran) došlo k dohodě mezi Británií a EU ohledně f inančního vyrovnání za brexit. Spekuluje se o částce 45-55 mld euro. Pokud by to tak bylo, rozhovory se mohou posunout dál, což by byla příznivá zpráva...

    celý článek »

    Hodnota bitcoinu překonala 10.000 dolarů

    Hodnota digitální měny bitcoin na velkých burzách, včetně sledované platformy BitStamp, překročila hranici 10.000 dolarů (215.000 Kč), uvádí ČTK. Od počátku letošního roku bitcoin stoupl již desetinásobně, což je největší růst ze všech tříd aktiv.

    celý článek »

    Brexit: Dohoda o finančním vyrovnání

    Podle Daily Telegraph (nejmenované zdroje z obou stran) došlo k dohodě mezi Británií a EU ohledně finančního vyrovnání za brexit. Spekuluje se o částce 45-55 mld euro. Pokud by to tak bylo, rozhovory se mohou posunout dál, což by byla příznivá zpráva...

    celý článek »

    ČNB: Rusnok se zatím nerozhodl

    Včera měl vystoupení guvernér ČNB Jiří Rusnok, kde řekl, že se zatím nerozhodl, jak bude hlasovat v prosinci. Překvapení to není. V tuto chvíli dle nás většina bankovní rady ČNB čeká na data (především mzdy za 3Q a listopadovou inf laci) a podle toho se..

    celý článek »

    Nejjednodušší způsob, jak pokořit trh

    Řada investorů se snaží pokořit svými výsledky trh a dosáhnout vyšší návratnosti, než jakou nabízí akciové indexy. Využívají k tomu řadu složitých strategií, ale co kdyby existoval velmi jednoduchý způsob, jak oné vyšší návratnosti dosáhnout? Jamal Car...

    celý článek »

    Nejjednodušší způsob, jak pokořit trh

    Řada investorů se snaží pokořit svými výsledky trh a dosáhnout vyšší návratnosti, než jakou nabízí akciové indexy. Využívají k tomu řadu složitých strategií, ale co kdyby existoval velmi jednoduchý způsob, jak oné vyšší návratnosti dosáhnout? Jamal Carnette na stránkách Fool.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »

    GER: Také IFO naznačuje zlepšení

    Příznivá zpráva přišla také včera z Německa. Nálada mezi německými firmami se znovu zlepšila, a to jak ohledně současné situace, tak i jejich očekávání. To je v souladu s dalšími makro daty z poslední doby, které naznačují, že německá ekonomika by mohla&h

    celý článek »

    CZE: Nálada se zlepšila

    Včera vydal ČSÚ dubnové hodnoty nálady v české ekonomice. Ty se dají brát příznivě, když potvrzují postupné zlepšení ekonomického vývoje v ČR. Nálada mezi domácnostmi dále stoupla a nyní je již nad svým dlouhodobým průměrem.

    celý článek »

    OPAP: Dnes se koná valná hromada akcionářů

    Společnost dnes pořádá valnou hromadu akcionářů. Kromě jiných standardních bodů budou akcionáři schvalovat dividendu za rok 2023 v celkové výši 1,85 EUR (11,1% hrubý div. výnos). Z toho 1 euro již bylo vyplaceno v rámci mezitímní dividendy, 0,6 EUR (3,6%&

    celý článek »

    Meta: Výsledky byly dobré, výhled zklamal

    Společnost Meta reportovala výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 36,5 mld. USD (+27,3 % r/r), a překonaly tak odhad o 240 mil. USD. Členská základna aktivních denních uživatelů se zvedla o 7 % r/r na 3,24 mld.

    celý článek »

    Výhled Meta poslal futures prudce dolů

    Akciové indexy ve středu ve velké většině oslabovaly, v USA dokázaly v řádných obchodních hodinách taktak udržet marginálně kladnou úroveň, v poobchodní fázi ale prudce oslabily (Nasdaq o 1,3%) po výsledcích Meta , jež byly za minulý kvartál nad odhady&he

    celý článek »

    Ropa s kontraktem BRENT se zastavila na trendové čáře

    Futures kontrakty na ropu BRENT od prosincového dna na úrovni 72,73 neustále rostou a 12. dubna dosáhly nového půlročního maxima 91,57. Přestože cena zažila ústup ze svých maxim, podařilo se jí najít oporu u 50denního jednoduchého klouzavého průměru&helli

    celý článek »

    Graf dne - USDJPY (25.04.2024)

    Japonský jen je dnes opět jednou z nejslabších měn mezi zeměmi G10 a den před rozhodnutím japonské centrální banky (BOJ) klesl na rekordně nízké úrovně. V době zveřejnění článku ztrácí JPY 0,3-0,4 %, a to i přes klidný začátek dne na forexovém trhu

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 25.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 24.4.Změna25.4. Americký dolar USD 1 23.6160 -0.61%23.4700...

    celý článek »

    Jak se provádí odhad ceny nemovitosti?

    Plánujete žádat o hypotéku? Nebo prodáváte či kupujete nemovitost, případně vás čeká dědické řízení? V těchto případech se pravděpodobně neobejdete bez odhadu ceny nemovitosti. Jak odhad probíhá, jaké faktory mají vliv na odhadní cenu a jaká jsou...

    celý článek »

    Překvapí americká zpráva o HDP trhy?

    Dnes ve 13:30 BST budou zveřejněny předběžné údaje o HDP z USA za 1. čtvrtletí 2024. Konsenzus ukazuje na průměrný anualizovaný růst 2,6 % ve srovnání s konečnými 3,4 % v předchozím čtvrtletí. Přestože se očekává pokles dynamiky růstu

    celý článek »

    Staro – nový technologický cyklus a atraktivita růstových akcií

    Růstové společnosti jsou relativně k hodnotovým v kurzu. Ale mnohem více to platí u velkých společností. Jak vypadal cyklus na rovinách růst/hodnota a velké/malé v minulosti, jaká je situace nyní, co stojí za ní a případnou změnou? Liz Ann Sonders ze Schwabu ukazuje následující graf, ve kterém jsou relativní výkony růstových akcií k akciím hodnotovým.

    celý článek »

    US100 ztrácí téměř 1 %

    Po dnešním zveřejnění údajů o HDP za 1. čtvrtletí 2024 se propady na Wall Street zrychlují. Anualizovaná změna HDP činila pouhých 1,6 % oproti prognóze 2,5 %. Pro investory na akciovém trhu je však horším znamením zpráva o trvale vysoké inflaci. Deflát...

    celý článek »

    NATGAS tiká níže po datech EIA

    Americký úřad pro energetické informace (EIA) dnes v 16:30 vydal oficiální týdenní zprávu o zásobách zemního plynu v USA. Očekávalo se, že zpráva bude ukazovat 87 miliard kubických stop vestavěných zásob po 50 miliardách kubických stop. Aktuální zpráva...

    celý článek »