• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Prosinec 2017

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Wall Street Closing Bell & výhled na 29. 12. 17

    Podobně jak v předchozí dny, ani ve čtvrtek se indexy téměř neposunuly a zobchodované objemy jsou dále přibližně poloviční oproti průměru. Dnešní data přinesla slabší čísla počtů žádostí v nezaměstnanosti, za očekáváním zaostaly velkoobchodní zásoby a...

    celý článek »

    Tři nejlepší dividendoví aristokraté

    Takzvaní dividendoví aristokraté jsou obchodované společnosti, které dokážou dlouhou řadu let navyšovat dividendy. Většinou jim to umožňuje silná pozice na relativně atraktivním trhu, která dává prostor pro růst tržeb, vysoké marže a schopnost generova...

    celý článek »

    Tři nejlepší dividendoví aristokraté

    Takzvaní dividendoví aristokraté jsou obchodované společnosti, které dokážou dlouhou řadu let navyšovat dividendy. Většinou jim to umožňuje silná pozice na relativně atraktivním trhu, která dává prostor pro růst tržeb, vysoké marže a schopnost generovat velký objem hotovosti.

    celý článek »

    Nejlepší den pro korunu od konce kurzového závazku

    Koruna dnes umazala velkou část svých prosincových ztrát. Její kurz vůči euru se posunul ze včerejších úrovní nad 25,90 CZK/EUR k hodnotě 25,60 (v 16 hodin). Za tím stojí vypršení nepříznivého efektu závěru roku, který stál za oslabením české měny v.

    celý článek »

    Muskův idiot a „co je dobré pro mě, je dobré pro všechny“

    Jarrett Walker je konzultantem v oblasti dopravy a kromě toho také píše své postřehy na svůj blog, který si získal značnou popularitu. V jednom ze svých posledních příspěvků se zamýšlí nad podivnou vírou elit v to, že „co je dobré pro ně, musí být dobré pro všechny“.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 28.12.2017

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 27.12.Změna28.12. Americký dolar USD 1 21.7230 -1.07%21.4890...

    celý článek »

    Reuters: Podaří se čínským autům proniknout na západní trhy?

    Po desetiletí rozvoje, často prostřednictvím koupě zahraniční technologie a know-how nebo prostřednictvím takzvaného benchmarkingu, tedy systematického měření a porovnávání vlastní a zahraniční technologie, mají čínští výrobci aut větší ambice - prodávat na hlavních západních trzích.

    celý článek »

    Evropské indexy mírně ztrácejí, banky jsou ale v plusu

    Evropské akciové trhy se na počátku dnešního obchodního dne pohybují bez výraznějších změn na úrovni včerejšího závěru, případně mírně v záporu. Za sváteční aktivity tak míří pozornost spíše na měny, kdy euro roste vůči dolaru o 0,4 % na hladinu 1,193 EUR/USD.

    celý článek »

    Co srazilo s koncem roku korunu přes 25,90 k euru?

    Česká koruna dnes obrací včerejší pokles a posiluje k euru i k dolaru. Ve středu se k euru propadla nejvíce od května. Oslabení (až o 0,9 procenta) mohlo souviset mimo jiné se snahou tuzemských bank redukovat bilance na konci roku.

    celý článek »

    Koruna dnes ráno masivně posiluje a míří k 25,5 za euro

    Po včerejším oslabení na nejhorší úroveň od začátku října (kurz CZK/EUR dosáhl až k hodnotě 25,95) se dnes ráno vývoj na korunovém trhu obrátil. Česká měna si proti včerejšímu závěru připisuje zhruba 1,3 %, když se jedno euro dá na mezibankovním...

    celý článek »

    Unipetrol obnovuje provozy poškozené nedávnou nehodou

    Unipetrol včera oznámil, že uvedl do provozu první část jednotky parciální oxidace v Litvínově-Záluží, která byla poškozena při nedávné nehodě. Druhou část jednotky má společnost uvést do provozu na začátku ledna a na běžný výkon má být zvýšen také...

    celý článek »

    Corso v pražském Karlíně změnilo majitele

    Společnost Invesco Real Estate, globální správce fondů, koupila jménem jednoho ze svých německých klientů se samostatným portfoliem kancelářskou budovu Corso IIa v srdci pražské čtvrti Karlín. Prodávající ani cena nebudou zveřejněny.

    celý článek »

    Čtvrteční obchodní seance 28. 12. 2017

    Čtvrtek 28. 12. 2017 --------------------------------- USA: DJIA (+0,11 % ), S&P500 (+0,08 %) a NASDAQ (+0,04 %). Evropa: DAX (-0,02 %), CAC40 (+0,08 %), FTSE 100 (+0,37 %). Čína: Hang Seng (+0,67 %), Shanghai Comp. (+0,63 %), CSI 300 (+0,69 %).

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí