• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,298 ↑
    CZK / CNY 3,281 ↑
    CZK / DKK 3,387 ↑
    CZK / EUR 25,275 ↑
    CZK / CAD 17,318 ↑
    CZK / PLN 5,855 ↑
    CZK / CHF 26,071 ↑
    CZK / USD 23,761 ↑
    CZK / GBP 29,274 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Březen 2018

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Wall Street opět v sedle

    Wall Street opět v zelených číslech, i když start byl poněkud váhavý. Na úvod obchodování to vypadalo, že se americkým cenným papírům nepovede navázat na pozitivní vývoj v Evropě, nicméně obavy se po několika hodinách ukázaly jako liché.

    celý článek »

    Kam mají našlápnuto americké trhy

    Americkým trhům se nahoru nechce, ale pokud vezmeme v úvahu jejich výkon minimálně od poloviny roku 2016, mají mírně řečeno nárok na oddych. Hůře na tom už jsou trhy evropské, u nichž se podle mne zas a znovu projevuje základní tenze: Jsou valuačně atr...

    celý článek »

    Kam mají našlápnuto americké trhy

    Americkým trhům se nahoru nechce, ale pokud vezmeme v úvahu jejich výkon minimálně od poloviny roku 2016, mají mírně řečeno nárok na oddych. Hůře na tom už jsou trhy evropské, u nichž se podle mne zas a znovu projevuje základní tenze: Jsou valuačně atraktivnější, může tu být větší potenciál pro růst zisků, ale eurozóna není plně funkční měnová unie.

    celý článek »

    Praha začala týden s optimismem

    Praha začala týden s optimistickou náladou. Index PX dnes přidal o 0,65 % a zavřel na 1113,16 bodech. Nahoru jej tlačily hlavně akcie Erste (1 065 CZK, 1,77 %) a Philip Morris (17 240 CZK, 1,65 %).

    celý článek »

    Praha začala týden s optimismem

    Praha začala týden s optimistickou náladou. Index PX dnes přidal o 0,65 % a zavřel na 1113,16 bodech. Nahoru jej tlačily hlavně akcie Erste (1 065 CZK, 1,77 %) a Philip Morris (17 240 CZK, 1,65 %).

    celý článek »

    Evropské burzy rostou, ztrátovým italským akciím navzdory

    Evropské akcie v pondělí rostly o zhruba půl procenta i přes pokles akcií na italské burze po nárůstu podpory pro tamní antisystémové strany v nerozhodných volbách, zatímco výhrůžky prezidenta USA Donalda Trumpa zavedením dovozních cel srazily akcie evropských automobilek.

    celý článek »

    McDonald pod tlakem, Walmart ztrácí strategickou pozici

    Autor: Zuzana Janková Akcie společnosti McDonald (MCD) klesly v pátek téměř o 5 %, poté, co tým analytiků z RBC Capital Market varoval před utlumeným výhledem odvětví fast-foodu. McDonald oznámil v lednu nové dolarové menu ve snaze získat zpět zákazníky,.

    celý článek »

    Italské volby: Co bude dál?

    Itálie si v neděli zvolila nový parlament, ale může trvat ještě týdny, než vznikne nová vláda. Podívejme se, co se teď bude dít: Nový parlament Nově zvolení poslanci se sejdou 23.

    celý článek »

    Italské volby: Co bude dál?

    Itálie si v neděli zvolila nový parlament, ale může trvat ještě týdny, než vznikne nová vláda. Podívejme se, co se teď bude dít: Nový parlament Nově zvolení poslanci se sejdou 23.

    celý článek »

    Temelín je na plném výkonu

    Necelé tři dny po připojení generátoru k přenosové soustavě začal první temelínský blok pracovat naplno. Elektřinu začal blok po necelých třech měsících vyrábět při 50procentním výkonu reaktoru v noci na pátek. V neděli dosáhli operátoři plného výkonu....

    celý článek »

    Trumpovo bububu evropským automobilkám. Akcie padají

    Akcie velkých evropských automobilek dnes po otevření klesají. Americký prezident Donald Trump o víkendu kritizoval Evropu za vysokou ochranu jejího trhu a pohrozil evropským výrobcům automobilů daní z dovozu, pokud by se Evropská unie postavila proti ...

    celý článek »

    Bank of Japan uvažuje o normalizaci politiky

    Japonsku se konečně začala ožívat inflace, která je aktuálně 1,4 %. Na konci minulého týdne tak řekl guvernér tamní centrální banky H. Kuroda, že Bank of Japan začně uvažovat, jak ukončovat svou uvolněnou měnovou politiku.

    celý článek »

    Benda (ČNB): Nemusíme se sazbami nikam spěchat

    Z rozhovoru pro Hospodářské noviny s členem bankovní rady V. Bendou vyplynulo, že z jeho pohledu je zatím zpřísnění měnových podmínek v české ekonomice dostatečné a není třeba přistupovat rychle k dalšímu hiku.

    celý článek »

    Akcie evropských automobilek po Trumpově bububu na cestě dolů

    Akcie velkých evropských automobilek dnes po otevření klesají. Americký prezident Donald Trump o víkendu kritizoval Evropu za vysokou ochranu jejího trhu a pohrozil evropským výrobcům automobilů daní z dovozu, pokud by se Evropská unie postavila proti jeho plánu na uvalení cla na dovoz hliníku a oceli do Spojených států.

    celý článek »

    Stavební pouzdro Eclisse je sázka na preciznost

    Toužíte po nadčasovém interiérovém prvku, který bude vaše bydlení zdobit, bude funkční a praktický, ale zároveň elegantní a neokázalý? Všechny tyto požadavky shrnuje jediná „vychytávka“, a to stavební pouzdro pro posuvné dveře Eclisse.

    celý článek »

    Italský podpis (nejen) na euru

    Politicky bouřlivý víkend je za námi. Dvě hlavní otázky, které tížily především euro, byly zodpovězeny. Jak? Německá koalice byla posvěcena, což je pro evropskou měnu pozitivní. Opakem, alespoň při pohledu na vývoj kurzu, je, byť stále předběžný, výsle...

    celý článek »

    Trumpovo importní clo ohrozí (nejen) americké břidlice

    Ropa Brent startuje nový týden poblíž 65 USD/barel, poté co minulý týden zakončila poprvé po třech týdnech ztrátou. Aktivita amerických těžařů vykázala v pátek další lehký nárůst (+1 aktivní vrtná souprava, celkem 800), což potvrzuje solidní...

    celý článek »

    Vývoj na devizovém trhu – ranní zprávy 5.3.2018

    Klíčové události • ČR: Hrubý domácí produkt ve 4. kvartále +0,5 % k/k a +5,2 % r/r. Člen bankovní rady Vojtěch Benda uvedl, že trojí zvýšení úrokových sazeb od loňského srpna bylo prozatím dostatečné. Řekl také, že kurz koruny k euru se vyvíjí podle př...

    celý článek »

    Nové dotační výzvy z OPŽP nabízí 5,4 miliardy korun

    Úspora energií, sledování kvality ovzduší, předcházení odpadů a protipovodňová opatření – to jsou hlavní témata čtyř dotačních výzev, které čerstvě vyhlásilo Ministerstvo životního prostředí spolu se Státním fondem životního prostředí ČR. Z Operačního ...

    celý článek »

    Je streaming protiprávně zveřejněných autorských děl nelegální?

    Streaming digitálního obsahu, tzn. přehrávání hudebních a audiovizuálních děl online přímo v internetovém prohlížeči bez jejich trvalého uložení v počítači koncového uživatele, byl, alespoň pokud jde o koncového uživatele, v EU dlouhou dobu považován za legální bez ohledu na to, zda bylo autorským právem chráněné dílo zpřístupněno online se souhlasem nositele autorských práv. Tento přístup se zpravidla uplatňoval i v zemích, kde bylo zhotovení trvalé rozmnoženiny z nelegálního zdroje, byť i jen pro osobní potřebu fyzické osoby, výslovně zakázáno (např. Německo). V praxi to znamenalo, že v souvislosti se streamingem protiprávně zveřejněných autorských děl bylo možno právně postihnout toliko ty, kteří obsah chráněný autorským právem neoprávněně zpřístupnili, nikoliv však již koncové uživatele, kteří si takto zpřístupněný obsah pouze přehrávali.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    WEBINÁŘ už dnes: Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? 23. dubna od 16:00

    Dlouhodobý investiční produkt přinesl Čechům a Češkám s úvodem roku 2024 atraktivní příležitost, jak se zajistit na důchod investováním ve státem garantovaném produktu podle vlastního přesvědčení i zkušenosti, s daňovou úlevou až 48 tisíc korun ročně a k tomu až 50 tisíc korun v případě příspěvků na straně zaměstnavatele.

    celý článek »