• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Březen 2018

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Bitcoin pod 9000 USD

    Bitcoin klesl pod hranici 9000 USD poté, co Google oznámil, že od června 2018 zakáže veškerou reklamu související s kryptoměnami, tedy například i na burzy pro obchodování s kryptoměnami.

    celý článek »

    Porsche noční můrou Tesly?

    Tesla měla trh se sportovnějšími elektromobily doposud v podstatě sama pro sebe. To se ale již brzy změní. Jak poukazuje Tom Voelk na stránkách The New York Times, Model S a Model X budou muset o přízeň řidičů soupeřit s vozy tradičních luxusních a spo...

    celý článek »

    Porsche noční můrou Tesly?

    Tesla měla trh se sportovnějšími elektromobily doposud v podstatě sama pro sebe. To se ale již brzy změní. Jak poukazuje Tom Voelk na stránkách The New York Times, Model S a Model X budou muset o přízeň řidičů soupeřit s vozy tradičních luxusních a sportovních značek, které budou díky elektromobilům také schopny využívat daňových výhod.

    celý článek »

    ČSSZ informuje: Jaké svátky mění termín výplaty důchodů

    Státní svátky a ostatní svátky stanovené zákonem letos opět zasáhnou do některých výplatních termínů důchodů, které klientům zasílá ČSSZ. Ke změně výplatního termínu důchodu dojde v průběhu roku celkem sedmkrát, v pěti případech obdrží klienti díky svá...

    celý článek »

    Americký trh otevřel mírně v plusu

    Americký akciový index S&P 500 dnes otevřel o 0,4 % výše na hodnotě 2777 bodů. Důvodem mohou paradoxně být oznámená data o maloobchodních tržbách za měsíc únor, které oproti očekávanému 0,3% růstu poklesla o 0,1 %.

    celý článek »

    Ceny v průmyslu rostou

    Index cen v průmyslu vzrostl v únoru podle očekávání trhů na 2,8 % meziročně oproti lednovým 2,7 %. Jádrový index vzrostl na 2,5 % oproti 2,2 % v lednu. Trhy očekávaly růst na 2,6 %.

    celý článek »

    Globální trendy a žlutý mor na našich polích

    Snaha ulehčit přírodě biopalivy u nás dospěla do bodu, kdy hovoříme o žlutém moru na našich polích. V předchozím příspěvku jsem poukazoval na to, že globální poptávka po potravinových komoditách se v budoucnu zdaleka nemusí vyvíjet s takovým boomem, ja...

    celý článek »

    Globální trendy a žlutý mor na našich polích

    Snaha ulehčit přírodě biopalivy u nás dospěla do bodu, kdy hovoříme o žlutém moru na našich polích. V předchozím příspěvku jsem poukazoval na to, že globální poptávka po potravinových komoditách se v budoucnu zdaleka nemusí vyvíjet s takovým boomem, jak se dříve předpokládalo (s odpovídajícím dopadem na některé komoditní i akciové investiční teze).

    celý článek »

    Francie bude pokutovat americké IT giganty

    Francie zvažuje uvalení pokut na společnosti Alphabet (Google) a Apple. Společnosti jsou obviňovány ze zneužívání a porušování kontraktů s francouzskými vývojáři internetových a mobilních aplikací.

    celý článek »

    Europoslanci vydali zprávu o smrti Kuciaka

    Kontrolní delegace poslanců Evropského parlamentu vydala zprávu o 39 stránkách ze své cesty na Slovensko v souvislosti s vraždou novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny. Situaci prověřovali z hlediska respektování základních práv a hodnot, na kt...

    celý článek »

    Nejlepší čas pro investici do stříbra

    Stříbro je v současnosti jedním z nejpodhodnocenějších aktiv. Jeho cena je 80krát nižší než cena stříbra, komoditní experti proto upozorňují, že nastala správná doba přikoupit stříbro do svého portfolia.

    celý článek »

    Zemřel Stephen Hawking

    Světoznámý britský fyzik Stephen Hawking dnes zemřel. Dožil se 76 let, přestože trpěl vzácnou a nevyléčitelnou neurodegenerativní chorobou ALS a lékaři mu kdysi předpovídali, že se nedožije 25. narozenin.

    celý článek »

    Fortuna zítra zveřejní čísla za minulý rok

    Fortuna zítra ráno zveřejní výsledky hospodaření za minulý rok. Reportovaná čísla by měla být v souladu s celoročním výhledem managementu. Očekáváme meziroční nárůst přijatých sázek o 86 % na 1 936 mil. EUR.

    celý článek »

    Long signál na akcie Logitech

    Investiční newsletter Breakout Trader od LYNX přináší každý týden 5 investičních analýz. Jedná se o analýzu čtyř světových akcií a jednoho ETF. Analýzy obsahují konkrétní úrovně vstupu i výstupu (stop-loss i cílové ceny).

    celý článek »

    Pegas NW má schválenou pobídku

    Společnost získala rozhodnutí o příslibu investiční pobídky na rozšíření výroby netkaných textilií v závodě Znojmo-Přímětice. Investiční pobídka je ve formě slevy na dani a hmotné podpory vytváření nových pracovních míst.

    celý článek »

    Ranní přehled: Na trhy se vrací volatilita

    Komentář k akciovému trhu Pražská burza - Index PX: 1,124 bodů (-0.3% d/d); objem: 707 mil. Kč Na globální akciové trhy se vrátily prodejci a většina indexů odmazala nedávné zisky. Zdá se, že se vrací zpět volatilita, která vystrašila trhy v únoru.

    celý článek »

    USA: Hike se blíží

    Včera vyšla v USA ostře sledovaná data spotřebitelské inflace za únor. Jednak kvůli tomu, že se začaly v USA opět postupně zvyšovat inflační tlaky a také kvůli tomu, že se blíží zasedání FEDu. Ceny rostly meziměsíčně o 0,2 % a meziročně o 2,2 %.

    celý článek »

    Vývoj na devizovém trhu – ranní zprávy 14.3.2018

    Klíčové události • USA: Spotřebitelské ceny v únoru vzrostly o 0,2 % m/m a o 2,2 % r/r, když jádrová inflace setrvala na 1,8 % r/r. Index optimismu NFIB mezi malými podniky v únoru vzrostl na 107,6 bodu. Průměrné reálné hodinové výdělky v únoru vzrostl...

    celý článek »

    Stojíme na prahu světové dolarové krize?

    Na první pohled to vypadá, že si světové finanční trhy v posledních týdnech udržují – i po turbulencích ze začátku února – relativně optimistickou náladu. Ne nadarmo se však říká, že zdání klame. V pozadí všeho se totiž dost možná rýsuje začátek světov...

    celý článek »

    Středeční obchodní seance 14. 3. 2018

    Středa 14. 3. 2018 --------------------------------- USA: DJIA (-0,68 %), S&P500 (-0,64 %) a NASDAQ (-1,02 %). Evropa: DAX (-1,59 %), CAC40 (-0,64 %), FTSE 100 (-1,05 %). Čína: Hang Seng (-1,28 %), Shanghai Comp. (-0,57 %), CSI 300 (-0,44 %).

    celý článek »

    Realitní trhy se přehřívají. V Česku, Německu i USA

    Německá Bundesbanka vydala varování. Největší evropský trh s bydlením je nadhodnocen až o třicet procent. Ceny bytů v Česku loni rostly o více než osminu a newyorská radnice pomáhá lidem se splácením hypoték. Bydlení v České republice zdražilo ve třetí...

    celý článek »

    Realitní trhy se přehřívají. V Česku, Německu i USA

    Německá Bundesbanka vydala varování. Největší evropský trh s bydlením je nadhodnocen až o třicet procent. Ceny bytů v Česku loni rostly o více než osminu a newyorská radnice pomáhá lidem se splácením hypoték. Bydlení v České republice zdražilo ve třetí...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí