• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Březen 2018

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Wall Street výrazně posílila, Microsoft +8 %

    Americké akciové trhy uzavřely první seanci nového týdne v kladném teritoriu, kdy tak alespoň částečně zkorigovaly výprodeje z posledních dní. Index S&P 500 po největším týdenním poklesu za poslední dva roky zpevnil o 2,7 % na 2658 bodů a celkově se tak zmírnilo napětí ohledně možných obchodních válek.

    celý článek »

    Trable „Velkého bratra“

    Pokles akcií Facebooku a všeobecný výprodej v závěru týdne. Důležitější je překvapivě to první. Obrovský únik dat připomněl nejen manažerům firmy, ale především uživatelům, že nedostatečná ochrana soukromí a manipulace s veřejným míněním mohou mít dale...

    celý článek »

    Trable „Velkého bratra“

    Pokles akcií Facebooku a všeobecný výprodej v závěru týdne. Důležitější je překvapivě to první. Obrovský únik dat připomněl nejen manažerům firmy, ale především uživatelům, že nedostatečná ochrana soukromí a manipulace s veřejným míněním mohou mít dalekosáhlé důsledky.

    celý článek »

    O krok blíže obchodní válce!

    Autor: Bc. Jakub Obrovský Poslední dobou velmi zmiňovaná hrozící obchodní válka dostala v minulém týdnu jasnější podobu. Ve čtvrtek večer totiž americký prezident Donald Trump podepsal dekret, kterým uvaluje tarifní cla na čínské výrobky dovážené do USA..

    celý článek »

    Pohodlný způsob, jak využít vzestupu ETF?

    Autor: Zuzana Janková Odvětví burzovně obchodovaných fond (ETF) roste mílovými kroky, navíc dle prognózy bude růst výrazně pokračovat i v příštích několika letech. Investoři, kteří chtějí využít tohoto trendu, mají možnost zvážit několik stovek druhů ETF.

    celý článek »

    K (ne)zákazu plošného uchovávání provozních a lokalizačních údajů v zemích Evropské Unie

    Plošným uchováváním provozních a lokalizačních údajů se rozumí povinnost poskytovatele telekomunikačních služeb po určitou dobu uchovávat údaje, které shromáždil a zpracovává v souvislosti s poskytováním služeb, a které nepředstavují samotný obsah komunikace tak, aby tyto údaje mohly být v případě potřeby zpřístupněny orgánům veřejné moci. Tato povinnost má napomáhat snazšímu potírání závažné trestné činnosti, a tedy i plnění jedné z funkcí státu – zajištění bezpečnosti osob na jeho území. Zároveň však představuje duplikaci a koncentraci podstatné části digitální stopy člověka v rukou jediného subjektu, a přináší tak určitá rizika v oblasti ochrany soukromí a osobnostních práv jednotlivce. Proto by bylo namístě stanovit (nejlépe na celoevropské úrovni) pro plošné uchovávání provozních a lokalizačních údajů přesná pravidla, aby se omezilo nebezpečí zneužití těchto údajů a aby byly zajištěny odpovídající záruky ve vztahu k ochraně soukromého života fyzických osob. Prostý vhled do dostupné právní úpravy napříč členskými státy EU a do judikatury Soudního dvora EU („SDEU“) však ukazuje, že tomu tak zdaleka ne vždy je.

    celý článek »

    Americké akcie na sestupné dráze

    Hlavní americké akciové indexy v pátek klesaly třetí den v řadě a dostaly se tak až na úroveň 200 denního klouzavého průměru. Ovšem ani tato technická podpora nemusí znamenat konec propadů.

    celý článek »

    Trhy startují nový týden pozitivně

    Pražská burza zahajuje týden růstem, DAX mírně v plusu. Deutsche Bank doporučuje k nákupu akcie Raiffeisen Bank a zvyšuje cílovou cenu na 36 EUR. Akcie reagují růstem o 4,3 %.

    celý článek »

    Vývoj na devizovém trhu – ranní zprávy 26.3.2018

    Klíčové události • ČR: Zahraniční dluh ČR na konci loňského roku činil 4,372 bil. korun, tj. meziročně o 875 mld. korun více, což odpovídalo 86,7 % HDP. • Polsko: Míra nezaměstnanosti v únoru poklesla na 6,8 % z lednových 6,9 %. • USA: Objednávky zboží...

    celý článek »

    Rozbřesk: Týden ve znamení ČNB

    Zkrácený velikonoční týden bude především ve znamení březnového zasedání ČNB. Tentokrát ovšem žádnou revoluci neočekáváme a centrální bankéři pravděpodobně přibrzdí v utahování měnových kohoutů.

    celý článek »

    26.03.2018 Konjunkturální průzkum - březen 2018

    Kód: 070008-18 Informace o produktu Kód: 070008-18 Periodicita: Měsíční Název produktu: Konjunkturální průzkum Poznámka: Anotace: Nejaktuálnější výsledky konjunkturálních průzkumů mezi podniky a spotřebiteli. Územní členění: Stát Kontakt:...

    celý článek »

    Zuckerberg se omluvil Britům a Američanům za porušení důvěry

    Šéf společnosti Facebook Mark Zuckerberg se v neděli v britských a amerických novinách obyvatelům Spojeného království a USA omluvil, že narušil jejich důvěru tím, že se poradenské společnosti Cambridge Analytica podařilo neoprávněně získat data 50 milionů uživatelů Facebooku.

    celý článek »

    Pondělní obchodní seance 26. 3. 2018

    Pondělí 26. 3. 2018 --------------------------------- USA: DJIA (-1,77 %), S&P500 (-2,10 %) a NASDAQ (-2,43 %). Evropa: DAX (-1,77 %), CAC40 (-1,39 %), FTSE 100 (-0,44 %). Čína: Hang Seng (-0,49 %), Shanghai Comp. (-1,65 % ), CSI 300 (-1,73 %).

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »