• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Duben 2018

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Wall street našla sílu k obratu

    Začátek dnešního obchodování na amerických trzích byl významně ovlivněn zavedením čínských recipročních cel na americké produkty. Po jejich oznámení reagovaly futures na hlavní americké akciové indexy poklesem.

    celý článek »

    Investiční fantasy jménem Spotify

    Akciovou událostí týdne možná bude vstup společnosti Spotify na veřejný trh. Finanční média si dnes všímají toho, jak dobře si akcie první den obchodování vedla (relativně k „referenční“ ceně).

    celý článek »

    Investiční fantasy jménem Spotify

    Akciovou událostí týdne možná bude vstup společnosti Spotify na veřejný trh. Finanční média si dnes všímají toho, jak dobře si akcie první den obchodování vedla (relativně k „referenční“ ceně).

    celý článek »

    Lidé podali téměř 2 miliony daňových přiznání

    Z celkového počtu 1,9 milionu daňových přiznání odevzdalo 1,63 milionu fyzických a 260 tisíc právnických osob. Elektronickou formu zvolilo 16 % fyzických a 90 % právnických osob. Nejvíce podaných přiznání bylo v Praze a nejméně v Karlovarském kraji. V ...

    celý článek »

    Čína to udělala. Sójové boby jsou v obchodní válce

    Sáhodlouhé diskuze o tom, zda bude mít Čína odvahu a sáhne na komoditu, kterou v USA nakupuje ve velkém, se vedly několik týdnů. Nyní je to jasné. Sójové boby jsou jednou ze 106 druhů amerického zboží, na které se Peking rozhodl uvalit dodatečná 25% do...

    celý článek »

    Čína to udělala. Sójové boby jsou v obchodní válce

    Sáhodlouhé diskuze o tom, zda bude mít Čína odvahu a sáhne na komoditu, kterou v USA nakupuje ve velkém, se vedly několik týdnů. Nyní je to jasné. Sójové boby jsou jednou ze 106 druhů amerického zboží, na které se Peking rozhodl uvalit dodatečná 25% dovozní cla.

    celý článek »

    Investice s největší dividendou

    Jaké investice mohou přinést nejlepší dividendu, ale na kurzovém lístku je nenajdete? Řeč je o investicích takzvaně do sebe, tedy do osobního růstu. Právě těm je věnovaný aktuální Investorský magazín.

    celý článek »

    Proč Německo vítá migranty s otevřenou náručí? Protože v minulosti se mu to vyplatilo

    Německo je vůči přijímání imigrantů jednou z nejotevřenějších evropských zemí i přesto, že podle některých názorů tato politika zemi ničí. Bill Wirtz se na stránkách Foundation for Economic Education snaží zasadit současný vývoj do historického kontextu a poukazuje zejména na to, že pro Německo byli dříve imigranti pozitivním ekonomickým impulsem, který mu výrazně pomáhal dosáhnout současné úspěšnosti.

    celý článek »

    Zhoršení ratingu General Electric?

    Autor: Bc. Martin Pohl Akcie General Electric (GE) se včerejší den utápěly v blízkosti několikaletého minima svých hodnot. Analytici Wall Street se soustředí na zhoršující se fundamenty tohoto průmyslového giganta, včetně klesajícího výhledu výnosů i...

    celý článek »

    Obchodní válka USA a Číny se prohlubuje

    „Světové akciové trhy dnes reagují dalším výrazným poklesem na prohloubení obchodní války mezi Spojenými státy a Čínou. Díky dnešnímu poklesu indexů se již i poslední „mohykán“ americké burzy, technologický index Nasdaq, dostal za letošní rok do...

    celý článek »

    Jízdenky PID na každé pokladně ČD od 1.4.

    Koupit jízdenku na nádraží a přesednout s ní z vlaku na autobus nebo pražské metro – takovou možnost od 1. dubna získají lidé žijící v blízkosti 93 železničních stanic v Praze a Středočeském kraji.

    celý článek »

    Long signál na Booking Holdings (BKNG)

    Investiční newsletter Breakout Trader od LYNX přináší každý týden 5 investičních analýz. Jedná se o analýzu čtyř světových akcií a jednoho ETF. Analýzy obsahují konkrétní úrovně vstupu i výstupu (stop-loss i cílové ceny).

    celý článek »

    Ranní Praha jede na mírně pozitivním duchu

    Dnešní obchodování v Praze se zpočátku nese v mírně pozitivním duchu. Index PX připisuje 0,23 %. V propadech z posledních dní pokračuje CETV, která hned ráno odepisuje 2 %, a to stále bez kurzotvorné zprávy s cílovými cenami nad 90 korunami.

    celý článek »

    Zadlužení ČR opět klesá

    Po druhé za sebou skončily veřejné rozpočty ČR v přebytku. Za loňský rok dokonce tento přebytek dosáhl 1,6 % HDP a přispěl tak k dalšímu poklesu veřejného dluhu země.

    celý článek »

    Ekonomika cestovního ruchu v České republice

    Cestovní ruch je na národní i regionální úrovni významnou ekonomickou činností. V roce 2016 tvořil tento obor 2,9 % hrubého domácího produktu České republiky (139 miliard korun). Zaměstnával 231,5 tisíce osob, což bylo meziročně o 1,0 % více.

    celý článek »

    Pracujte s PDF jako profesionálové!

    Práce s PDF soubory je na každodenním pořádku. A to jak ve velkých firmách, tak u právníků, škol, městských úřadů i menších živnostníků. Průzkum přední světové analytické společnosti IDC prokázal, že v USA je 65 % organizací, které stále do značné míry...

    celý článek »

    Rozbřesk: Výsledky české ekonomiky se neustále vylepšují

    Nikoliv o 5,1 % nebo následně o 5,2 %, ale o 5,5 % rostla česká ekonomika v posledním čtvrtletí loňského roku. Tak se dá zjednodušeně zhodnotit nová várka zpřesňujících údajů, které včera vydal statistický úřad, když přehodnotil růst investic a vládní spotřeby nahoru.

    celý článek »

    ČR - Deficit a dluh vládních institucí - 4Q17

    Saldo hospodaření sektoru vládních institucí dosáhlo ve čtvrtém čtvrtletí 2017 přebytku 0,06 % HDP , při meziroční změně 1,54 procentního bodu (p. b.). Míra zadlužení sektoru vládních institucí klesla meziročně o 2,17 p. b.

    celý článek »

    Odstávky a snížení výroby v Unipetrolu

    Unipetrol oznámil, že 29. března odstavil z preventivních důvodů jednotku parciální oxidace (POX) v Litvínově. Následně byla odstavena výroba čpavku, sníženo zpracování ropy a výkon etylenové jednotky v Litvínově.

    celý článek »

    Středeční obchodní seance 4. 4. 2018

    Středa 4. 4. 2018 --------------------------------- USA: DJIA (+1,65 %), S&P500 (+1,26 % ) a NASDAQ (+1,04 %). Evropa: DAX (-0,78 %), CAC40 (-0,29 %), FTSE 100 (-0,37 %). Čína: Hang Seng (-0,72 %), Shanghai Comp. (+0,27 %), CSI 300 (+0,29 %).

    celý článek »

    Vývoj na devizovém trhu – ranní zprávy 4.4.2018

    Klíčové události • ČR: Růst české ekonomiky ve 4. čtvrtletí loňského roku byl na základě zpřesněného odhadu navýšen na 0,8 % k/k oproti původním 0,5 % k/k a na 5,5 % r/r z původních 5,2 % r/r. Index nákupních manažerů PMI ve zpracovatelském průmyslu v ...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »

    GER: Také IFO naznačuje zlepšení

    Příznivá zpráva přišla také včera z Německa. Nálada mezi německými firmami se znovu zlepšila, a to jak ohledně současné situace, tak i jejich očekávání. To je v souladu s dalšími makro daty z poslední doby, které naznačují, že německá ekonomika by mohla&h

    celý článek »

    CZE: Nálada se zlepšila

    Včera vydal ČSÚ dubnové hodnoty nálady v české ekonomice. Ty se dají brát příznivě, když potvrzují postupné zlepšení ekonomického vývoje v ČR. Nálada mezi domácnostmi dále stoupla a nyní je již nad svým dlouhodobým průměrem.

    celý článek »

    OPAP: Dnes se koná valná hromada akcionářů

    Společnost dnes pořádá valnou hromadu akcionářů. Kromě jiných standardních bodů budou akcionáři schvalovat dividendu za rok 2023 v celkové výši 1,85 EUR (11,1% hrubý div. výnos). Z toho 1 euro již bylo vyplaceno v rámci mezitímní dividendy, 0,6 EUR (3,6%&

    celý článek »

    Meta: Výsledky byly dobré, výhled zklamal

    Společnost Meta reportovala výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 36,5 mld. USD (+27,3 % r/r), a překonaly tak odhad o 240 mil. USD. Členská základna aktivních denních uživatelů se zvedla o 7 % r/r na 3,24 mld.

    celý článek »

    Výhled Meta poslal futures prudce dolů

    Akciové indexy ve středu ve velké většině oslabovaly, v USA dokázaly v řádných obchodních hodinách taktak udržet marginálně kladnou úroveň, v poobchodní fázi ale prudce oslabily (Nasdaq o 1,3%) po výsledcích Meta , jež byly za minulý kvartál nad odhady&he

    celý článek »

    Ropa s kontraktem BRENT se zastavila na trendové čáře

    Futures kontrakty na ropu BRENT od prosincového dna na úrovni 72,73 neustále rostou a 12. dubna dosáhly nového půlročního maxima 91,57. Přestože cena zažila ústup ze svých maxim, podařilo se jí najít oporu u 50denního jednoduchého klouzavého průměru&helli

    celý článek »

    Graf dne - USDJPY (25.04.2024)

    Japonský jen je dnes opět jednou z nejslabších měn mezi zeměmi G10 a den před rozhodnutím japonské centrální banky (BOJ) klesl na rekordně nízké úrovně. V době zveřejnění článku ztrácí JPY 0,3-0,4 %, a to i přes klidný začátek dne na forexovém trhu

    celý článek »