• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,405 ↑
    CZK / CNY 3,284 ↑
    CZK / DKK 3,395 ↑
    CZK / EUR 25,325 ↑
    CZK / CAD 17,296 ↑
    CZK / PLN 5,898 ↑
    CZK / CHF 26,043 ↑
    CZK / USD 23,768 ↑
    CZK / GBP 29,660 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Duben 2018

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Evropská komise navrhla zákaz praxe dvojí kvality potravin

    Evropská komise (EK) dnes vyhověla zemím ze střední a východní části Evropské unie, které už dlouho volaly po zákazu dvojí kvality potravin. Směrnice o nekalých obchodních praktikách bude podle návrhu EK nově jednoznačně stanovovat, že je nezákonné uvá...

    celý článek »

    Trump vzkazuje Rusku: USA chystají odvetu za Dúmu

    Americký prezident Donald Trump dnes vyzval na twitteru Rusko, aby se připravilo na americký útok na Sýrii. USA ho chystají jako odvetu za události v syrské Dúmě, kde podle opozičních zdrojů v sobotu syrská armáda použila chemické zbraně a zahynuly desítky lidí.

    celý článek »

    Evropská komise navrhla zákaz praxe dvojí kvality potravin

    Evropská komise (EK) dnes vyhověla zemím ze střední a východní části Evropské unie, které už dlouho volaly po zákazu dvojí kvality potravin. Směrnice o nekalých obchodních praktikách bude podle návrhu EK nově jednoznačně stanovovat, že je nezákonné uvádět na trh v různých zemích EU identicky vyhlížející produkty, ovšem s výrazně odlišným složením.

    celý článek »

    Problémy eurozóny na obzoru?

    Autor: Bc. Martin Pohl Země východní části Evropské monetární unie i celé EU se pohybují opačným kurzem, než jakým by si přála jádrová oblast EU, podporující prohloubení vzájemné integrace a dokončení monetární unie.

    celý článek »

    Šéf IEA: Trh ropy může mít problém, poptávka stoupá a těžba klesá

    Současný vývoj na trhu s ropou může do budoucna znamenat problém. Řekl to dnes výkonný ředitel Mezinárodní agentury pro energii (IEA) Fatih Birol. Zatímco Organizace zemí vyvážejících ropu (OPEC) a její spojenci v čele s Ruskem se snaží dodávky ropy na trh omezovat, současně klesá produkce ze starších ložisek.

    celý článek »

    Cena ropy je nejvýše za poslední 3 roky. Za týden +7%

    „Cena ropy Brent za poslední tři dny posílila již o téměř 7 procent. Hlavním důvodem je geopolitická situace na Blízkém východě. Konkrétně se trhy obávají, že možná dojde k prohloubení konfliktu v Sýrii, kde o víkendu údajně došlo k chemickému útoku.

    celý článek »

    Zájem o hypotéky v roce 2018 na ústupu

    Na hypotéční trhu je aktuálně boj o klienta. Zájemců o nové hypotéční úvěry výrazně ubylo, silná vlna refinancování je zatím v nedohlednu a nedobré kondici nahrává i situace na realitním trhu.

    celý článek »

    Sankce zasáhly ruský trh velmi tvrdě

    Autor: Bc. Jakub Obrovský Minulý týden došlo k hromadnému koordinovanému vyhoštění ruských diplomatů ze zemí EU a USA jako odvetné diplomatické opatření za atentát na ruského ex-špiona na britské půdě.

    celý článek »

    Petr Dufek: Růst cen nemovitostí zpomaluje

    Růst cen nemovitostí zpomaluje. Alespoň to vyplývá z dnes zveřejněných dat Eurostatu, podle kterých se v posledním čtvrtletí loňského roku ceny bytů v ČR zvýšily „jen“ o 0,7 mezičtvrtletně.

    celý článek »

    S čerpáním EU fondů v Česku to jde z kopce

    Evropská komise se rozhodla pozastavit čerpání prostředků z operačního programu Ministerstva průmyslu a obchodu nazvaného „Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost“ (OPPIK) a slibujícího celkově přes 100 miliard Kč dotací.

    celý článek »

    Průměrný Čech trpí mírnou nadváhou

    11. dubna 2018 Obezitou je ohroženo 18,5 % Čechů. Z větší části jde o muže, kteří konzumují méně ovoce a zeleniny než ženy. Ukazují to nová data ze zjišťování Českého statistického úřadu o životních podmínkách domácností. Průměrná hodnota BMI...

    celý článek »

    Nebezpečná zóna americké výnosové křivky

    Blíží se recese americké ekonomiky? Podle historicky ověřeného indikátoru, kterým je inverzní výnosová křivka, by se ve výhledu největšího hospodářství světa opravdu mohlo rýsovat něco nepříjemného. Ve své analýze na to upozornila banka JPMorgan Chase.

    celý článek »

    Long signál na akcie Netflix

    Investiční newsletter Breakout Trader od LYNX přináší každý týden 5 investičních analýz. Jedná se o analýzu čtyř světových akcií a jednoho ETF. Analýzy obsahují konkrétní úrovně vstupu i výstupu (stop-loss i cílové ceny).

    celý článek »

    Vývoj na devizovém trhu – ranní zprávy 11.4.2018

    Klíčové události • ČR: Index spotřebitelských cen v březnu -0,1 % m/m a +1,7 % r/r. Míra nezaměstnanosti v březnu dle Úřadu práce na úrovni 3,5 %. Guvernér České národní banky (ČNB) Jiří Rusnok řekl, že věří, že inflace bude v příštích čtvrtletích pobl...

    celý článek »

    Zuckerbergovo pokání zabralo, akcie Facebooku rostou

    Šéf společnosti Mark Zuckerberg včera vystoupil před americkým kongresem. Ve svém vystoupení se především omlouval za dosavadní selhání v ochraně osobních údajů uživatelů a nedostatečnou ochranou před šířením nepravdivých zpráv (fake news) a sliboval...

    celý článek »

    Inflace ve Spojených státech se posune nahoru

    Pozornost trhů se dnes bude upínat ke Spojeným státům. Americká jádrová inflace vlivem nízké statistické základy pravděpodobně vyskočí nahoru. Zápis z posledního zasedání Fedu by měl odhalit, proč 7 z 15 guvernérů Federálních rezervních bank...

    celý článek »

    Cena ropy nejvýše od konce roku 2014

    Již nad hranici 71 USD/barel vystoupala cena ropy Brent, přičemž v průběhu včerejšího obchodování dokonce úspěšně atakovala maxima z konce roku 2014. Nedostatečná se tato cena zdá Saúdské Arábii, která signalizuje ambice dostat cenu ropy v...

    celý článek »

    Středeční obchodní seance 11. 4. 2018

    Středa 11. 4. 2018 --------------------------------- USA: DJIA (+1,79 %), S&P500 (+1,67 %) a NASDAQ (+2,07 %). Evropa: DAX (+1,11 %), CAC40 (+0,84 %), FTSE 100 (+1,00 %). Čína: Hang Seng (+0,74 %), Shanghai Comp. (+0,84 %), CSI 300 (+0,52 %).

    celý článek »

    Financování podnikatelských projektů pokračuje

    Publikováno: 10.4.2018 Autor: 01400 Odbor komunikace I když Evropská komise rozhodla o pozastavení certifikace Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK) pro Českou republiku, financování podnikatelských projektů není...

    celý článek »

    VW vstal z hrobu. Míří k „elektrickým“ hvězdám?

    Businessweek tvrdí, že největší automobilka na světě Volkswagen se v některých ohledech podobá spíše armádě či státu než firmě. Její hlavní továrna je umístěna ve Wolfsburgu, který byl vybudován na zelené louce nacisty právě proto, aby se tu vyrábělo c...

    celý článek »

    VW vstal z hrobu. Míří k „elektrickým“ hvězdám?

    Businessweek tvrdí, že největší automobilka na světě Volkswagen se v některých ohledech podobá spíše armádě či státu než firmě. Její hlavní továrna je umístěna ve Wolfsburgu, který byl vybudován na zelené louce nacisty právě proto, aby se tu vyrábělo co největší množství aut.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí