• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Duben 2018

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Wall Street neudržela denní maxima

    Dnešní seance na Wall Street byla ve znamení výsledkové sezóny. Indexy měly tendenci táhnout rally z poslední dní o kus dál. V cestě širším růstům stál hardwarový gigant IBM, který znovu nedokázal dodat taková čísla, které by zvýšily poptávku po jeho akciích (148, 79 USD; -7,5%).

    celý článek »

    Evropský automobilový trh v problémech?

    Autor: Bc. Martin Pohl Prodeje automobilů v Evropě se za první čtvrtletí 2018 propadly na nejhorší úroveň za posledních pět let. Jedna z příčin tohoto poklesu poptávky je pokles spotřebitelské důvěry ve Velké Británii spojený s Brexitem.

    celý článek »

    ETF již dosahují 5 500 titulů!

    Autor: Zuzana Janková Fondy obchodované na burze (ETF), jeden z nejrychleji rostoucích segmentů na Wall Street, by se mohl stát dominantním investičním nástrojem během několika málo let.

    celý článek »

    Akcie: Výbuch volatility může být jen začátek

    Prudké nárůsty volatility na akciovém trhu bývají spojeny s následnými šoky, varují stratégové ze Société Générale. V epicentru možného chaosu se podle nich mohou ocitnout především dva konkrétní trhy. Letošní léto může být pro trhy nebývale horké.

    celý článek »

    Konec evropského růstu na obzoru

    Ekonomická expanze eurozóny se silně otřásá v základech. Úterní data z Německa totiž ukazují, že důvěra investorů klesla na nejnižší úroveň od roku 2012 a nástup recese se tak stal mnohem pravděpodobnější.

    celý článek »

    Měnový pár EUR/GBP reaguje na zprávy o inflaci

    Dnes oznámené hodnoty spotřebitelské inflace ve Velké Británií a eurozóně dosáhly v obou případech nižších, než očekávaných hodnot. V případě Velké Británie dosahuje meziroční spotřebitelská inflace hodnoty 2,5 % oproti očekávání 2,7 %.

    celý článek »

    Inflace ve Velké Británii klesla

    Index spotřebitelských cen klesl v březnu na 2,5 % meziročně, oproti únorovým 2,7 %. Trhy očekávaly stagnaci na 2,7 %. Britská libra po horších datech o inflaci prudce oslabila.

    celý článek »

    Pimco: Inflace se zvedá, komodity budou opět v kurzu

    Nejeden investor se domnívá, že inflace je problémem historie, ale takový pohled nyní může doznat znatelných změn. Jak poukazuje společnost Pimco, ekonomický cyklus se v USA nachází ve své vrcholné fázi, produkční mezera je uzavřena, rostou tenze v ob...

    celý článek »

    Pimco: Inflace se zvedá, komodity budou opět v kurzu

    Nejeden investor se domnívá, že inflace je problémem historie, ale takový pohled nyní může doznat znatelných změn. Jak poukazuje společnost Pimco, ekonomický cyklus se v USA nachází ve své vrcholné fázi, produkční mezera je uzavřena, rostou tenze v oblasti mezinárodního obchodu a sílí populistická politika.

    celý článek »

    Ceny v průmyslu se v březnu vrátily k meziročnímu růstu

    Ceny průmyslových výrobců se v březnu vrátily k meziročnímu růstu, vzrostly o 0,1 procenta po únorovém poklesu o 0,3 procenta. Ceny v zemědělství, ve stavebnictví a tržních službách v podnikatelské sféře se také zvýšily, ale pouze ve stavebnictví růs...

    celý článek »

    Na podání přehledů zbývá 14 dní

    Do 2. května 2018 musejí všechny OSVČ, které měly povinnost podat daňové přiznání za rok 2017 ve standardním termínu, doručit na svou zdravotní pojišťovnu a místně příslušnou Okresní správu sociálního zabezpečení přehledy o příjmech a výdajích za rok...

    celý článek »

    Ceny v průmyslu se v březnu vrátily k meziročnímu růstu

    Ceny průmyslových výrobců se v březnu vrátily k meziročnímu růstu, vzrostly o 0,1 procenta po únorovém poklesu o 0,3 procenta. Ceny v zemědělství, ve stavebnictví a tržních službách v podnikatelské sféře se také zvýšily, ale pouze ve stavebnictví růst proti únoru mírně zrychlil.

    celý článek »

    Jak si vedly ceny výrobců v březnu 2018

    Ceny průmyslových výrobců se po únorovém poklesu vrátily k mírnému meziročnímu růstu, celkově ale za letošní první čtvrtletí rostly méně, než co předpokládala ČNB.Výrobní ceny v zemědělství v březnu dále zpomalily svůj meziroční růst a celkový růst za...

    celý článek »

    Rozbřesk: Propad registrací aut v Evropě. Je čas se bát?

    Výhledy pro českou ekonomiku na letošní rok mají jedno společné, a sice předpokládají zpomalení růstu z loňských 4,6 % na 3-4 %. Posledním příkladem je i poslední prognóza Mezinárodního měnového fondu zveřejněná včera, která předpokládá, že české hospo...

    celý článek »

    Rozbřesk: Propad registrací aut v Evropě. Je čas se bát?

    Výhledy pro českou ekonomiku na letošní rok mají jedno společné, a sice předpokládají zpomalení růstu z loňských 4,6 % na 3-4 %. Posledním příkladem je i poslední prognóza Mezinárodního měnového fondu zveřejněná včera, která předpokládá, že české hospodářství letos poroste tempem 3,5 % a v roce následujícím už jen 3procentním.

    celý článek »

    Krátké zprávy k ČEZ

    Podle ministra průmyslu Tomáše Hünera řídící výbor pro jadernou energetiku rozhodne o modelu výstavby bloku JE Dukovany, který doporučí vládě, v polovině května. Expertní skupinu, která učiní finální rozhodnutí, složí premiér.

    celý článek »

    Short signál na akcie Facebook

    Investiční newsletter Breakout Trader od LYNX přináší každý týden 5 investičních analýz. Jedná se o analýzu čtyř světových akcií a jednoho ETF. Analýzy obsahují konkrétní úrovně vstupu i výstupu (stop-loss i cílové ceny).

    celý článek »

    Indexy cen vývozu a dovozu - únor 2018

    Kód: 013014-18 Informace o produktu Kód: 013014-18 Periodicita: Měsíční Název produktu: Indexy cen vývozu a dovozu Poznámka: Data za leden jsou posunuta o 10 dní z důvodu revize indexu; data za únor, březen, květen a srpen vyjdou o 1 až 2 dny...

    celý článek »

    Vývoj indexů cen výrobců - 1. čtvrtletí 2018

    Ceny zemědělských výrobců v 1. čtvrtletí 2018 oproti 4. čtvrtletí 2017 klesly o 1,0 % a ceny tržních služeb pro podniky o 0,2 %, ceny průmyslových výrobců vzrostly o 0,5 %, stavebních prací, podle odhadů, o 0,6 %. V 1.

    celý článek »

    Indexy cen výrobců - březen 2018

    Meziměsíčně vzrostly ceny zemědělských výrobců o 0,4 %, průmyslových výrobců o 0,3 %, ceny stavebních prací o 0,2 % a tržních služeb pro podniky o 0,7 %. Meziročně byly ceny zemědělských výrobců vyšší o 1,6 %, průmyslových výrobců o 0,1 %, stavebních...

    celý článek »

    USA: Růst průmyslové produkce

    V březnu rostla průmyslový produkce v USA o 0,5 % meziměsíčně, když se čekalo 0,3 %. Data tak mírně překvapila. Zvýšilo se také využití kapacit, a to ze 77,9 % na 80,0 %. Dopad na politiku FEDu budou mít data minimální; spíše to vnímáme jako potvrzení...

    celý článek »

    GER: ZEW se zhoršuje

    Německý předstihový indikátor ZEW naznačil v dubnu relativně výrazné zhoršení nálady, když index hodnocení současné situace poklesl z 90,7 bodů na 87,9. A prudce horší je i změna v očekáváních (-8,2 bodů).

    celý článek »

    UK: Trh práce se nezhoršuje

    Míra nezaměstnanosti v únoru dosáhla v Británii 4,2 % a mzdy rostly o 2,8 %. Data jsou zhruba na odhadech trhu. Ekonomický příběh je stále podobný: Míra nezaměstnanosti zůstává nízká.

    celý článek »

    Slabé zásoby pomáhají ceně ropy nahoru

    Lehkým růstem cen, které se však nadále drží pod 72 USD/barel, dnes reaguje ropa Brent na předběžná čísla o zásobách. Ta včera zveřejnila API a překvapivě poukazují na pokles zásob surové ropy, stejně jako benzínu a destilátů.

    celý článek »

    Vývoj na devizovém trhu – ranní zprávy 18.4.2018

    Klíčové události • Německo: ZEW index ekonomického sentimentu v dubnu poklesl z 5,1 b. na -8,2 b. • USA: Stavební povolenka v březnu: 1354 tisíc. Nově zahájené stavby domů v březnu: 1319 tisíc. Průmyslová produkce v březnu +0,5 % m/m. Využití průmyslo...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »