• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,405 ↑
    CZK / CNY 3,284 ↑
    CZK / DKK 3,395 ↑
    CZK / EUR 25,325 ↑
    CZK / CAD 17,296 ↑
    CZK / PLN 5,898 ↑
    CZK / CHF 26,043 ↑
    CZK / USD 23,768 ↑
    CZK / GBP 29,660 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Květen 2018

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Closing Bell & výhled na 3. 5.

    Středa přinesla v průběhu dne spíše nerozhodné obchodování, nicméně v druhé polovině dne indexy ztrácely a Dow Jones v závěru odepisoval sedm desetin procenta, Nasdaq čtyři desetiny.

    celý článek »

    Klíčové číslo pro akcie Tesly: 4 miliardy dolarů

    Již před delším časem jsem tu psal, že čím více o tom přemýšlím, tím menším investičním fandou Tesly jsem (hovořím o dlouhých pozicích). Jednak je tu nejistota ohledně samotného rozvoje elektromobilů a pak také problém firem, které se dostanou na trh jako první.

    celý článek »

    Přední světový výrobce strun pro 3D tisk Fillamentum vstupuje na pražskou burzu

    Česká národní banka schválila s účinností k 28. dubnu 2018 prospekt akcií společnosti FILLAMENTUM a.s. - předního výrobce strun pro 3D tisk a zároveň jedné ze tří firem, které se v květnu utkají o přízeň investorů prostřednictvím veřejné primární nabídky akcií (IPO) předcházející uvedení akcií na trh START pražské burzy cenných papírů, který je určen pro malé až středně velké společnosti.

    celý článek »

    Tesla čelí žalobě Nikola Motor o 2 mld. USD

    Společnost Nicola Motor, která je americkým výrobcem nákladních vozů s alternativním pohonem, žaluje svého konkurenta Teslu, že v jejích chystaném modelu tahače Semi okopírovala několik firemních patentově chráněných designových prvků modelu Nicola One.

    celý článek »

    Pojištění hypotéky: ano nebo ne?

    Po veškerých výpočtech, jste přišli na to, že hypotéka bude nejlepším řešením vašeho bydlení? Začínáte se těšit a plánovat, kolik bude mít dům místností a jak je vybavíte? Abyste vašich plánů docílili ještě důsledněji, je před samotným zažádáním o...

    celý článek »

    Pražské burze pomáhá tabák. DAX zase podporuje Infineon

    Pražská burza dnes připisuje 0,1 % na 1 117 bodů. Největší pohyb dnes zaznamenávají akcie Philip Morris, které odepisují lehkých 1,3 %. 5 % přidává i Stock, na kterém je dnes extrémní investorská aktivita, kdy se zobchodovalo cca desetinásobné množství oproti průměru.

    celý článek »

    Technická analýza: Koruna vykreslila formaci "Petrov"

    Pro fanoušky technické analýzy tu dnes máme něco ryze vlasteneckého. Po „Zvracejícím velbloudovi“ přichází technická formace „Petrov“. Tato technická formace se utvořila během včerejšího svátečního obchodování, kdy díky bankovnímu volnu byl trh EURCZK velmi mělký.

    celý článek »

    Růst HDP eurozóny v 1Q 2018 zpomalil

    Hospodářský růst eurozóny v letošním prvním čtvrtletí zpomalil: předběžný bleskový odhad hlásí růst HDP 0,4 % na mezičtvrtletní bázi a 2,5 % meziročně. Mezičtvrtletní růst vykázaný v letošním prvním (0,4 %) je nejslabší od 3.

    celý článek »

    Mírné zpomalení růstu ve zpracovatelském průmyslu

    Průzkumy PMI pro zpracovatelský průmysl dávají napříč středoevropským regionem smíšené signály, co se týče tempa růstu v tomto sektoru ekonomiky v letošním dubnu. V případě české ekonomiky hlásí indikátor PMI v porovnání s březnem jen nepatrné zpomalení..

    celý článek »

    Německo - inflace v dubnu stagnuje

    V dubnu dosáhla inflace v Německu 0,0 % meziměsíčně a 1,6 % meziročně, což je stejný meziroční růst, jako v březnu. Zatím jde jen o předběžný odhad, ale zdá se, že nahoru šly ceny energií (což vzhledem k vývoji cen ropy není až tak překvapivé) a...

    celý článek »

    USA: Růst inflačních tlaků

    V březnu dosáhla PCE inflace meziročně 2 %, když v únoru byla 1,8 %. Zesílila také jádrová, která dosáhla meziročně 1,9 % z únorových 1,6 % (jádrová se v březnu meziměsíčně zvýšila o 0,2 %).

    celý článek »

    Zbláznila se koruna?

    Zhruba od poloviny dubna kurz koruny oslaboval s tím, že tento vývoj zesílil na konci měsíce. Vývoj na koruně byl podobný jako u dalších měn v regionu, když oslabil jak zlotý, tak i f orint.

    celý článek »

    Čistý zisk realitní CPI rostl o 165% na 8 mld. Kč

    Společnost CPI, a.s. zveřejnila konsolidované hosp. výsledky za r. 2017. Hrubé výnosy z pronájmu vzrostly o 17 % r/r na 5,39 mld. Kč, kde hlavní roli hrála akvizice 11 obchodních center od CBRE na jaře 2017, akvizice obchodního centra Královo Pole v létě.

    celý článek »

    CME: Dnes je poslední den na uplatnění warrantů

    Dnes (2. 5. 2018) je poslední den, kdy mohou investoři konvertovat akciové warranty do nových akcií CME za cenu 1 USD/akcie. Období pro uplatnění warrantů trvalo dva roky od 2. 5. 2016. Podle informací CME zbývalo k 24. 5. cca 2,2 mil.

    celý článek »

    Rozbřesk: Přijde náznak zpomalení české ekonomiky?

    Už zítra čeká tuzemské finanční trhy velká událost v podobě měnově-politického zasedání bankovní rady ČNB, od kterého si sice neslibujeme změnu úrokových sazeb, ale o to víc se může vyjasnit postoj centrální banky k aktuálně slabé koruně.

    celý článek »

    Rozbřesk: Přijde náznak zpomalení české ekonomiky?

    Už zítra čeká tuzemské finanční trhy velká událost v podobě měnově-politického zasedání bankovní rady ČNB, od kterého si sice neslibujeme změnu úrokových sazeb, ale o to víc se může vyjasnit postoj centrální banky k aktuálně slabé koruně.

    celý článek »

    Vývoj na devizovém trhu – ranní zprávy 2.5.2018

    Klíčové události • Eurozóna: Růst peněžní zásoby M3 v březnu výrazně zpomalil na 3,7 % r/r z únorových 4,2 % r/r. • Německo: Maloobchodní tržby v březnu poklesly o 0,6 % m/m a vzrostly o 1,3 % r/r. Spotřebitelská inflace v dubnu podle předběžného odhad...

    celý článek »

    V dubnu otevřeno rekordních pět OK POINTů

    V dubnu otevřely Broker Consulting a mBank rekordních pět OK POINTů napříč celou Českou republikou. Ze stávajících 33 poboček se tak síť rozšiřuje na 38 OK POINTů, na nichž mohou klienti pohodlně vyřešit finance i reality spolu.

    celý článek »

    Americké břidlice ve formě

    Cena ropy Brent se během včerejšího obchodování propadla poblíž 73 USD/barel, kde se prozatím drží i dnes. Od pondělního podvečera, kdy izraelský premiér Netanjahu obvinil Írán z budování tajného jaderného programu, to znamená pokles o více než dva..

    celý článek »

    Probouzejí se na dluhopisech medvědi?

    Známý investor Barry Ritholtz umístil na Twitter příspěvek s jednoduchou otázkou: Je býčí trh na dluhopisech u konce? Asi 60 % reakcí tvrdí, že ano. Investor je podle svých slov překvapen tím, že 40 % věří v pokračování býčího trhu.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí