• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Květen 2018

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Je před EU zpomalení, nebo přímo pád?

    Evropská centrální banka v pondělí znovu varovala, že protekcionismus a obchodní války způsobí zpomalení světové ekonomiky a podle odhadů ECB budou zasaženy nejvíce USA. Opatrné komentáře přišly po další slabém reportu ekonomických čísel z eurozóny.

    celý článek »

    Skončí oživení globální ekonomiky růstem sazeb, který spustí dluhovou krizi?

    Společnost Pimco už za dob, kdy v ní vládl „dluhopisový král“, ráda přicházela s novými koncepty. Mimo jiné tak v pokrizových letech začala hovořit o novém normálu, který později trochu překřtila, ale princip zůstal nezměněn: Pohybujeme se v novém prostředí, které sebou kvůli řadě dlouhodobých faktorů nese pomalejší tempo reálného a nominálního růstu a také nižší sazby (reálné a nominální a to jak ty skutečné, tak rovnovážné).

    celý článek »

    Pimco: Deset „investičních“ bodů ze zasedání MMF

    Centrální bankéři, ministři financí i zástupci soukromého sektoru se před několika dny sešli ve Washingtonu na zasedání Mezinárodního měnového fondu. Společnost Pimco svým klientům přináší deset hlavních bodů, které byly na setkání diskutovány a jsou r...

    celý článek »

    Jaký je rozdíl mezi ETF a ETN?

    Autor: Zuzana Janková Mnoho investorů se v posledních letech velmi dobře obeznámilo s burzovně obchodovanými fondy (ETF z anglického Exchange-Traded Fund). Zatímco mnozí mohou disponovat dobrými znalosti o ETF, většina investorů pravděpodobně nepostřehla.

    celý článek »

    Pimco: Deset „investičních“ bodů ze zasedání MMF

    Centrální bankéři, ministři financí i zástupci soukromého sektoru se před několika dny sešli ve Washingtonu na zasedání Mezinárodního měnového fondu. Společnost Pimco svým klientům přináší deset hlavních bodů, které byly na setkání diskutovány a jsou relevantní zejména z pohledu rozvíjejících se trhů (EM).

    celý článek »

    Dlužníků nepřibývá. Půjčujeme si ale stále víc

    Rostoucí ceny bytů, omezení hypotečních úvěrů a obecná prosperita vede ke stále většímu zadlužování obyvatelstva. Nejčastěji si půjčujeme na nové bydlení anebo rekonstrukci toho stávajícího, ale také na osobní automobily anebo spotřební elektroniku.

    celý článek »

    Meziroční pokles průmyslové výroby - březen 2018

    Aktivita v tuzemském průmyslu byla v březnu nepříznivě poznamenána nižším počtem pracovních dní. Skutečnost, že letošní březen měl o dva pracovní dny méně než stejný měsíc loňského roku, se na meziročním výkonu průmyslu musela nevyhnutelně projevit.

    celý článek »

    Chuť utrácet českým spotřebitelům rozhodně nechybí

    Březen byl pro tuzemské obchodníky dalším velmi úspěšným měsícem v řadě. Maloobchodní tržby se tentokrát meziročně zvýšily o 4,4 %. I bez očištění o vliv nižšího počtu pracovních dnů však dopadly výsledky obchodníků výborně (meziročně +3,7 %), a to především díky velikonočním nákupům.

    celý článek »

    Tuzemské stavebnictví: Nové zakázky na obzoru

    Zatímco první dva měsíce roku byly ve znamení dramatického růstu stavebnictví, březen přinesl výrazné zpomalení stavební produkce. Stejně jako v případě průmyslu šlo i o důsledek o dva dny nižšího počtu pracovních dní, ale navíc se ukázalo, že začátek...

    celý článek »

    Tuzemské stavebnictví: Nové zakázky na obzoru

    Zatímco první dva měsíce roku byly ve znamení dramatického růstu stavebnictví, březen přinesl výrazné zpomalení stavební produkce. Stejně jako v případě průmyslu šlo i o důsledek o dva dny nižšího počtu pracovních dní, ale navíc se ukázalo, že začátek roku silně ovlivnilo příznivější počasí.

    celý článek »

    ČR - průmysl v březnu rostl o 5,5% r/r a +1,4% m/m

    Průmyslová produkce v březnu po očištění o vliv počtu pracovních dnů reálně meziročně vzrostla o 5,5 %, bez očištění byla nižší o 1,1 %. Po vyloučení sezónních vlivů byla meziměsíčně vyšší o 1,4 %. Hodnota nových zakázek se meziročně snížila o 0,9 %.

    celý článek »

    Vývoj na devizovém trhu – ranní zprávy 7.5.2018

    Klíčové události • Německo: Index PMI ve službách v dubnu poklesl z 54,1 b. na 53 b. • Eurozóna: Maloobchodní tržby v březnu +0,1 % m/m a +0,8 % r/r. Index PMI ve službách v dubnu poklesl z 55 b. na 54,7 b. • USA: Míra nezaměstnanosti v dubnu na úrovn...

    celý článek »

    Pondělní obchodní seance 7. 5. 2018

    Pondělí 7. 5. 2018 --------------------------------- USA: DJIA (+1,39 %), S&P500 (+1,28 %) a NASDAQ (+1,71 %). Evropa: DAX (+1,02 %), FTSE 100 (+0,86 %) CAC40 (+0,26 % ). Čína: Hang Seng (+0,25 %), Shanghai Comp. (+1,25 %), CSI 300 (+1,35 %).

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí