• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Květen 2018

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Closing Bell & výhled na 11. 5.

    Ve čtvrtek indexy dále posilovaly a připisovaly si přibližně osm desetin procenta. Indexy se dnes dalším dnem zotavovaly, i když za slabších objemů. Včera byly indexy podpořeny výsledky indexů výrobních cen a růstem ceny ropy, dnes k růstu přispěly...

    celý článek »

    Západ Čech zasáhlo drobné zemětřesení.

    Seismologové ve čtvrtek na západě Čech zaznamenali několik drobných otřesů země, z nichž ten nejsilnější dosáhl magnituda 2,9. Zemětřesení tedy lidé mohli pocítit, ale nebylo ničivé. Podle odborníků je možné, že přijdou další otřesy.

    celý článek »

    Největší bublina na trhu je možná naplněná konopným kouřem

    Jednou z oblíbených hraček investorů lačnících po akciích prudce rostoucích společností jsou již nějakou dobu takzvané marihuanové akcie. Je to již nějaký čas, co jsem se jim tu věnoval, od té doby si prošly exponenciálním růstem ke konci roku 2017, aby poté znatelně korigovaly a následně vstoupily do fáze volatilního váhání.

    celý článek »

    Pojištění vozidel - dočkáme se ho konečně online?

    Povinné ručení - produkt, který musí mít všichni řidiči povinně, tedy miliony potencionálních klientů, kteří ročně platí tisíce korun... Nákupy online jsou stále populárnější - přes telefon, počítač či tablet se lze ošatit, koupit dovolenou, potraviny i..

    celý článek »

    Zklamání pro dolar a libru, zisky pro korunu

    Dnešní ráno přineslo zisky české koruně, které svědčila vyšší inflační data. Spotřebitelské ceny zrychlily více, než se čekalo, čímž pomohly měně, na kterou předtím doléhalo ochlazování nadšení o domácích sazbách.

    celý článek »

    Nejúspěšnější investor zlato v oblibě nemá

    Legendární a jeden z nejúspěšnějších investorů světa miliardář Warren Buffett nemá rád investice do zlata. A to až tak, že na toto téma promluvil velmi důrazně při posledním komentáři k výsledkům jeho firmy Berkshire Hathaway.

    celý článek »

    BOE: Zvýšit či nezvýšit sazby?

    Autor: Bc. Gabriela Kocveldová Výbor pro monetární politiku Bank of England odložila rozhodnutí o zvýšení sazeb ze současné výše 0,5 %. Ekonomové věří, že BoE nezvýší úrokovou sazbu z úvěrů po zpomalení ekonomického růstu v prvním čtvrtletí v Británii.

    celý článek »

    Indická rupie pod tlakem...

    Autor: Bc. Gabriela Kocveldová Indická rupie (INR) dosáhla v pondělí minima za posledních 15 měsíců v kurzu INR/USD a očekává se další znehodnocování. Indie vstoupila do roku 2018 s rozhodnutím obrátit ekonomiku, ale známky stresu se ukázaly v měně.

    celý článek »

    Video: Pro a Proti: Jaderná smlouva s Íránem

    Americký prezident Donald Trump oznámil, že Spojené státy odstupují od mezinárodní jaderné dohody s Íránem. Jaké jsou reakce na Trumpovo rozhodnutí?Další investiční videa naleznete na stránce video.kurzy.czZdroj: Youtube, kanál uživatele Český...

    celý článek »

    Long signál na akcie Las Vegas Sands (LVS)

    Investiční newsletter Breakout Trader od LYNX přináší každý týden 5 investičních analýz. Jedná se o analýzu čtyř světových akcií a jednoho ETF. Analýzy obsahují konkrétní úrovně vstupu i výstupu (stop-loss i cílové ceny).

    celý článek »

    Volatilita globálního trhu fenoménem - Made in USA?

    Autor: Bc. Martin Pohl Spojené státy americké jsou domovem největší světové ekonomiky, globální rezervní měny a nyní, znovuzrozené tržní volatility. Poprvé od finanční krize, strach vyzařovaný mezi třídami aktiv má své epicentrum v USA.

    celý článek »

    Kofola dnes bez dividendy; CED Group chce prodat podíl

    Akcie Kofoly se dnes prvně obchodují bez nároku na hrubou dividendu 13,5 Kč/akcie. Kofola včera rovněž oznámila, že CED Group, společnost spravovaná investorem Enterprise Investors, chce prodat celý svůj podíl (21 %) ve společnosti institucionálním...

    celý článek »

    Kofola dnes bez dividendy

    Kofola dnes poprvé obchoduje bez nároku na dividendu ve výši 13,5 Kč. Akcie tak prochází technickým poklesem. Ke Kofole se váže ještě jedna zpráva, která se objevila v průběhu včerejšího dne.

    celý článek »

    Kvartální výsledky Moneta neutrální

    Moneta v prvním čtvrtletí hospodařila s čistým ziskem ve výši 1,173 mld. Kč. Jedná se o meziroční nárůst o 13 % a o výrazně lepší výsledek, než na který byl nastavený konsensus. Hlavní měrou tomu napomohly náklady na riziko, které byly hluboce pod...

    celý článek »

    Nezaměstnanost opět klesá na nové minimum

    I v dubnu podle očekávání došlo k dalšímu snížení nezaměstnanosti v ČR. Aktuálně je tak bez práce 3,2 % lidí. Naproti tomu se opět zvýšil počet volných pracovních míst a těch je opět více než lidí bez práce.

    celý článek »

    Meziroční inflace v dubnu stoupla na 1,9 procenta

    Meziroční růst spotřebitelských cen v dubnu zrychlil na 1,9 procenta z březnových 1,7 procenta. Rostly především ceny alkoholu a tabáku. Naopak ceny meziročně klesy v telekomunikačních službách nebo u odívání nebo obuvi.

    celý článek »

    BCPP: Nové zahraniční tituly na tzv. Free Marketu

    Burza cenných papírů Praha oznámila, že na svůj parket resp. tzv. Free Market uvede vybrané zahraniční tituly (zhruba 30) a rovněž tři ETF fondy. Cílem BCPP je nabídnout převážně domácím investorům možnost investovat do zahraničních titulů v české koruně.

    celý článek »

    Inflace a hrozba ropných minišoků

    „Rostoucí ceny pohonných hmot se v následujících měsících začnou promítat do růstu inflace. Česká ekonomika může být ohrožena ropnými minišoky, které budou skokově navyšovat náklady na dopravu, což se promítne do cen dalších výrobků a služeb,“ upozorňuje.

    celý článek »

    Dražší ropa a devizové trhy. Zaměřeno na eurové páry

    Donald Trump v úterý oznámil, že Spojené státy odstupují od íránské jaderné dohody. Tento krok se podepsal (a zřejmě ještě podepíše, byť je spojen s mnoha otazníky) především na trhu s ropou, kde se černá komodita vyhoupla téměř na svá čtyřletá maxima....

    celý článek »

    Meziroční inflace v dubnu stoupla na 1,9 procenta

    Meziroční růst spotřebitelských cen v dubnu zrychlil na 1,9 procenta z březnových 1,7 procenta. Rostly především ceny alkoholu a tabáku. Naopak ceny meziročně klesy v telekomunikačních službách nebo u odívání nebo obuvi.

    celý článek »

    Služby - 1. čtvrtletí 2018

    V 1. čtvrtletí sezónně očištěné tržby ve službách reálně mezičtvrtletně vzrostly o 2,2 %. Tržby očištěné o kalendářní vlivy se meziročně zvýšily reálně o 3,4 %, bez očištění o 2,3 %.

    celý článek »

    10.05.2018 Cestovní ruch - 1. čtvrtletí 2018

    Kód: 020026-18 [1] Informace o produktu [2] Kód: 020026-18 Periodicita: Čtvrtletní Název produktu: Cestovní ruch Poznámka: Data za 1Q: +1 den, 3Q, 4Q : -1 den. Anotace: Návštěvnost v hromadných ubytovacích zařízeních v ČR podle kategorie zařízení,...

    celý článek »

    ČR - inflace v dubnu zrychlila na 0,3% m/m a 1,9% r/r

    Spotřebitelské ceny vzrostly v dubnu oproti březnu o 0,3 %. Tento vývoj byl ovlivněn zejména vyššími cenami v oddíle odívání a obuv. Meziroční růst spotřebitelských cen v dubnu zrychlil na 1,9 %, což bylo o 0,2 procentního bodu více než v březnu.

    celý článek »

    Čtvrteční obchodní seance 10. 5. 2018

    Čtvrtek 10. 5. 2018 --------------------------------- USA: DJIA (+0,75 %), S&P500 (+0,97 %) a NASDAQ (+1,00 %). Evropa: DAX (+0,24 %), FTSE 100 (+1,28 %) CAC40 (+0,23 % ). Čína: Hang Seng (+0,79 %), Shanghai Comp. (+0,22 %), CSI 300 (+0,27 %).

    celý článek »

    Vývoj na devizovém trhu – ranní zprávy 10.5.2018

    Klíčové události • ČR: Obchodní bilance v březnu v přebytku 18,7 mld. CZK. Devizové rezervy ČNB v dubnu stouply o 182 mil. na 121,71 mld. EUR. • USA: Žádosti o hypotéku podle MBA v uplynulém týdnu -0,4 % t/t. Index cen výrobců v dubnu +0,1 % m/m a +2,6...

    celý článek »

    Proč by Amazon mohl být příští černou labutí

    Amazon vypadá nezničitelně. V letošním roce posílil zatím o více než 36 procent. Trh překonal téměř čtyřnásobně. A úžasný kvartál, o kterém největší internetový obchod světa zvěstoval minulý měsíc, přiměl téměř dvacítku firem k tomu, aby svoje cílové c...

    celý článek »

    Proč by Amazon mohl být příští černou labutí

    Amazon vypadá nezničitelně. V letošním roce posílil zatím o více než 36 procent. Trh překonal téměř čtyřnásobně. A úžasný kvartál, o kterém největší internetový obchod světa zvěstoval minulý měsíc, přiměl téměř dvacítku firem k tomu, aby svoje cílové ceny na tento titul navýšily.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024

    Velikonoční svátky pozmění obchodní hodiny světových akciových trhů. Patria.cz přináší svým uživatelům v rámci kompletního zpravodajského servisu přehled o tom, které dny jsou na kterých světových akciových trzích obchodní, či které burzy zůstanou naopak zavřené.

    celý článek »

    Putin: Rusko nezaútočí na Pobaltí, Polsko či Česko. Jde jen o strašení lidí

    Za "naprostý nesmysl" označil ruský prezident Vladimir Putin varování, že Rusko by mohlo zaútočit na Polsko, Pobaltí nebo Česko. Při středečním setkání s ruskými vojenskými piloty, o kterém v noci na dnešek informoval Kreml, Putin prohlásil, že NATO se snaží zastrašovat obyvatele s cílem udržet jejich podporu pro další pomoc Ukrajině, proti které Rusko už více než dva roky vede válku.

    celý článek »

    Snížení amerických úroků? Stále není kam spěchat

    Projev s názvem "There’s Still No Rush". Christopher Waller jím navázal na jeden ze svých předchozích komentářů, který pomohl formovat tržní výhled sazeb v letošním roce. Hlavní poselství včerejšího projevu v Ekonomickém klubu je, že se snižováním saze...

    celý článek »

    Graf dne - USDCAD (28.03.2024)

    USDCAD je jedním z měnových párů, které mohou dnes odpoledne zaznamenat zvýšenou volatilitu. Důvodem jsou údaje, které budou zveřejněny ze Spojených států a Kanady. Dnes ve 13:30 bude zveřejněna konečná zpráva o americkém HDP za 4. čtvrtletí 2023

    celý článek »

    JTPEG: Emise dluhopisů JTPEG F.CZ 7,25/30

    Společnost JTPEG Financing CZ I, a.s. dneškem vydává dluhopisy JTPEG F.CZ 7,25/30. Dluhopisy mají nominál 10 tis. Kč, budou vydány v předpokládaném objemu 1 mld. Kč a ponesou kupón ve výši 7,25 %, který bude vyplácen pololetně.

    celý článek »

    Německý index DAX40 tvoří nová maxima

    Německému indexu DAX 40 se v roce 2024 zatím mimořádně daří, když si připsal více než 10 % a ve středu dosáhl historického maxima 18 510 bodů. Pokračující pozitivní trend zatím nevykazuje žádné trhliny, ale vzhledem k tomu, že cena zaznamenala 10.

    celý článek »

    Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024

    Velikonoční svátky pozmění obchodní hodiny světových akciových trhů. Patria.cz přináší svým uživatelům v rámci kompletního zpravodajského servisu přehled o tom, které dny jsou na kterých světových akciových trzích obchodní, či které burzy zůstanou naop...

    celý článek »

    S&P500 uzavřelo na nových rekordech

    Akciové indexy včera posilovaly, S&P500 uzavřelo na nových maximech, hlavně díky silnému závěru obchodování, výraznější zprávy se pro to ale neobjevily. Ve večerních hodinách vyšly informace z projevu člena FOMC Wallera, jež je považován za jestřába, že&h

    celý článek »

    Obce Královéhradecka - 2024

    Vybrané údaje o obcích kraje řazené abecedně včetně územních číselníků. Územní srovnání za okresy, správní obvody obcí s rozšířenou působností a velikostní skupiny obcí. Vybrané údaje jsou publikovány v delší časové řadě.

    celý článek »

    Nezaměstnanost v Ústeckém kraji v období 2005–2023

    V Ústeckém kraji byla ve sledovaném období nejvyšší nezaměstnanost žen v ČR, k nejvyšším mezi kraji patřily i hodnoty nezaměstnanosti mužů. Mezi uchazeči stále převládají osoby bez vzdělání nebo se základním vzděláním. V posledních letech je na...

    celý článek »