STOX.CZ (Grant Capital)
Investice  |  14.07.2015 17:15:01

Šest špičkových akcií příští sezony

Autor: Bc. Petra Bubeníčková

Od poklesu cen ropy a silnějšího dolaru se očekává, že u mnoha firem v následující sezóně poklesnou jejich zisky. Nicméně, stejně jako ve škole i mezi společnosti jsou jedinci, kteří vyčnívají a jejich výdělky by mohli být  docela lukrativní. Zde je šest akcií, o nichž je Morgan Stanley přesvědčen, že budou esy následujícího čtvrtletí. 

(Morgan Stanley je americká nadnárodní společnost poskytující finanční služby. Prostřednictvím svých dceřiných společností a poboček poskytuje cenné papíry, produkty a služby zákazníkům, včetně korporací, vlád, finančních institucí a jednotlivců.)

1. Amazon.com 

Cílová cena: $520 

Současná cena: $455

Amazon.com  má dvě velké věci: e-commerce a stále více populární cloud business. Morgan Stanley věří, že díky nim Amazon docílí vyšších zisků a klesajících nákladů na jednotku na zákazníka. To je důvod, proč společnost sází, že akcie Amazonu budou brzy stoupat na $ 520, tedy téměř o 15 % nad jejich současnou úroveň.


2. Bank of America

Cílová cena: $20

Aktuální cena: $17

Investoři americké banky by měli hlasitě fandit nejnovější predikci šéfa FEDu Janetu Yellenovi pro zvýšení úrokových sazeb předpovídaným později v tomto roce. Vyšší sazby by se měli promítnout do rozdílu mezi pasivy banky - úroky z vkladů a aktivy - hypotéky a úvěry. Morgan Stanley věří, že výsledky se začnou objevovat již ve středu. Další zisky by pak mohli přijít se stále více pravděpodobným zvyšováním sazeb.


3. Biogen

Cílová cena: $520

Aktuální cena: $392

Morgan Stanley očekává nárůst akcií na 520 dolarů, což znamená 33% nárůst od dnešní úrovně. Optimismus o Biogen pramení ze slibné přípravy léků této biotechnologické společnosti. Vyvíjí léky pro léčbu Alzheimerovy choroby, mrtvice a sekundární progresivní roztroušenou sklerózou.


4. Carlyle Group

Cílová cena: $32

Aktuální cena: $27,75

Z Carlyle Group těží stále více a více společností, které do této firmy investovaly. Morgan Stanley odhaduje, že díky úspěšným transakcím bude pokračovat rychlé tempo růstu firmy, vyšší výdělky a s tím spojené vyšší dividendy.


5. Caterpillar

Cena cíl: $75

Aktuální cena: $84

Díky vyšším stavebním maržím Morgan Stanley sází, že stavební stroje a zařízení se sníží o 6 %,  výsledky očekává od 23. července. Pokles podle něj ale bude pokračovat a to až na 75 dolarů. Podle Morgan Stanley by Caterpillar měl zlepšit své výsledky z konstrukcí a minimalizovat pokles v těžební činnosti.


6. Xpo Logistika

Cena cíl: $60

Aktuální: $46

XPO Logistics není akcií pro lidi se slabým srdcem. Přepravní logistická společnost má krátkou provozní historii a agresivní růstové plány, které dělají tyto akcie poněkud riskantními. Nicméně, Morgan Stanley si myslí, že 5. srpna zisková zpráva Xpo bude zobrazovat pokračující růst této nákladní zprostředkovatelské a smluvní logistické společnosti. Klíčem pro Xpo bude dávat více podrobnosti o jejích záměrech, včetně projekce do roku 2018. "Akcie nejsou bez rizika, ale pokud obchodní plán Xpo bude fungovat, růst akcií bude vyšší než u většiny jmen „ napsal Morgan Stanley.


Další články a zajímavosti naleznete na STOX.CZ | Podpora pro online obchodování

Logo STOX.CZ STOX.CZ zprostředkovává online obchodování na více než 80 akciových trzích prostřednictvím platformy Trader Workstation. Nabízí velmi nízké poplatky a technickou a investiční podporu v češtině. Více na www.stox.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688