Pavel Šafařík (Sagefin)
Akcie ve světě  |  06.08.2015 09:32:59

Burzovní zpravodaj: Výkonnost amerického hospodářství klesá

Výkonnost amerického hospodářství slábne. Vyplývá to alespoň z předběžných neoficiálních údajů z trhu práce, když počet nově vytvořených pracovních míst za červenec klesnul na pouhých 185 tisíc proti revidovaným 229 tisícům v červnu. Oslabení však vykazují i další ukazatele, jež byly vyhlášeny již dříve jako HDP či index spotřebitelského sentimentu. Plánované zvýšení úrokových sazeb americkou centrální bankou se tak pravděpodobně odloží až na konec tohoto roku.

Trhy na zveřejněná slabší data reagovaly smíšeně. Akciové indexy nejprve rostly s tím, jak obchodníci sázejí na prodloužení uvolněné měnové politiky, ovšem v průběhu seance na trh dorazily prodejci a krátkodobý nárůst využili k výběru zisků. Index DJIA tak po úvodním slibném růstu nakonec uzavíral v negativním teritoriu o 0,06 % níže. Index S&P 500 si připsal jen mírné zisky ve výši 0,31 %, ovšem důležitou úroveň 2100 bodů se mu uhájit nepodařilo. NASDAQ Composite uzavíral o 0,67 % výše, podpořen blue chips jako Google (GOOGL), Facebook (FB) či Apple (AAPL).

Akcie First Solar zažívají po výsledcích rally

Výrazný nárůst ve včerejším obchodování zaznamenaly akcie jednoho z největších výrobců solárních panelů na světě, First Solar (FSLR), když obchodníci reagovali na zveřejněné výsledky za 2.Q 2015. Čistý zisk společnosti vzrostl na 93 centů na akcii proti 4 centům v předchozím roce, což je téměř dvojnásobek nad očekáváním konsensu analytiků. Tržby vzrostly na 896 mil. USD. To je o 106 mil. USD více, než se očekávalo, a až o 352 mil. USD více než v loňském roce. Akcie First Solar po publikovaných číslech vystřelily prudce vzhůru a středeční seanci uzavíraly o více než 16 % výše. To byl s přehledem nejlepší výkon z indexu S&P 500.

Genworth Financial propadákem středeční seance

Na opačné straně spektra skončily akcie životní pojišťovny Genworth Financial (GNW). Společnost se již nějakou dobu potácí s horší výkonností a výsledky za 2.Q 2015 tuto skutečnost pouze potvrzují. Tržby společnosti dosáhly 2,16 mld. USD, což bylo o 240 mil. USD méně, než se očekávalo. Čistý zisk dosáhnul 24 centů proti očekávaným 25 centům. Na horší výkonnosti se podepsala nižší poptávka z oblasti hypotečního i životního pojištění. Titul uzavíral o 19,5 % níže na 5,65 USD, což byl největší pokles z indexu S&P 500. Akcie se tak sesunuly na nejnižší úrovně od konce roku 2012.

Pavel Šafařík
Sagefin.cz

      SageFin.cz   je nezávislý finanční portál se zaměřením na světové finanční trhy a online investování. Projekt vzniknul na základě absence hodnotných informací ohledně fundamentální a makroekonomické analýzy akcií a jejím správném využití v praxi společně s technickou analýzou. Naším cílem je zkvalitnit služby na území České republiky v oblasti finančního vzdělávání a vytvořit zázemí pro stálou komunitu obchodníků." .

Více informací na: www.sagefin.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688