Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Time: Ruská politika dělá ze Sýrie továrnu na uprchlíky

Time: Ruská politika dělá ze Sýrie továrnu na uprchlíky

01.10.2015 13:00
Autor: Redakce, Patria.cz

Vstup Ruska do bojů v Sýrii souvisí s děním na Ukrajině, avšak jeho hlubší příčinou je ruská doktrína. Podle ní jsou autoritářští vůdci legitimní, zatímco lidový odpor proti nim nikoli. Ruské televize už několik dnů přesedlaly ze zpráv z Ukrajiny na zpravodajství ze Sýrie. A ruská letadla vítězící v Sýrii jsou přesně to, co má ruská veřejnost v budoucích dnech sledovat, píše v komentáři k ruské intervenci Timothy Snider v časopise Time.

Když Rusko před 18 měsíci zabralo Krym, zavládl na Západě zmatek. A vládne tam zas, když sleduje přesuny ruských letadel, těžké techniky a vojáků do Sýrie. K pochopení slov ruského prezidenta Vladimira Putina, který tvrdí, že smyslem intervence je porazit Islámský stát (IS) a omezit příliv uprchlíků do Evropy, pomůže připomínka dění na Ukrajině. Vnější souvislost obou konfliktů je zřejmá. Poprvé od ruské invaze se na Ukrajině dodržuje příměří. Což Rusku umožnilo přesunout speciální jednotky z Ukrajiny do Sýrie.

Hlubší souvislost ale spočívá v doktríně Moskvy postavené na podpoře autoritáře a odporu k jeho opozici. Je sice pravda, že Putin je proti IS, ale je také pravda, že stejně tak je proti sekulárním demokratům ve své zemi a v Evropě. Rusko neobsadilo Ukrajinu kvůli tomu, aby zabránilo vojenskému puči, jak řekl Putin, ale aby vojensky zastavilo demokratické hnutí. V Sýrii Rusko pomáhalo a asi i bude pomáhat prezidentovi Bašáru Asadovi potlačit veškerou opozici, nejen islamisty, kteří k ní patří.

Moskva nevidí rozdíl mezi univerzitními studenty manifestujícími v Kyjevě za sblížení s Evropskou unií a islamisty obsazujícími Sýrii. V obou případech v tom ruské vedení tuší blížící se domácí problém. Mohou-li se lidé srocovat v Kyjevě, proč ne v Moskvě? Mohou-li islámští teroristé uspět v Sýrii, proč ne v jižním Rusku?

Nejdůležitější ze všeho je domácí mínění. Rusko, to je televizní kultura, a ruské televizní zpravodajství je tvořeno převážně informacemi o dění mimo Rusko. V minulých dnech televize opustily coby své hlavní téma Ukrajinu a věnují se Sýrii. Je třeba říci, že Rusko na Ukrajině nedosáhlo svých cílů. Tamní válka nemusí být úspěšná, byť jí EU věnuje jen malou pozornost. Ruští vůdci chtějí syrskou válku, v níž nehrozí žádné evropské sankce a kterou mohou vyhrát pro domácí publikum.

Přitažlivosti Evropy se bojí Moskva víc než islámského terorismu. Postsovětské země, které se připojily k EU, jsou nejen svobodnější a bohatší než Rusko. Putin hovoří o bezostyšné roztahovačnosti a přehlíží základní fakt, totiž že EU se rozšiřovala z iniciativy nových členů. Ukrajinu Rusko zabralo, aby zabránilo další postsovětské zemi uspět tak, jak to Rusko nedokáže. V ukrajinské válce nešlo nikdy jen o Ukrajinu samotnou. Vždy v ní šlo o zničení evropského projektu. Jestliže EU neuspěje, zmizí nebezpečí, že na ni Rusové budou pohlížet jako na další možnost. Jestliže se EU rozpadne na státy, Rusko se stane významným hráčem. Proto usiluje o zničení EU podporou radikálů a populistů, kteří jsou proti evropské integraci a usilují o rozpad na jednotlivé státy.

Zkušenost z Ukrajiny je důvodem, proč pochybovat o Putinově tvrzení, že Rusko chce svou intervencí v Sýrii pomoci Evropě při zvládnutí problému s uprchlíky. Možná jde právě o opak. Podporou Asadova režimu Rusko pomůže zvýšit počet uprchlíků a podpoří tak pravici v Evropě. Evropští politici si uvědomí, že ruská politika dělá ze Sýrie továrnu na uprchlíky. Dva miliony lidí se staly uprchlíky kvůli ruské intervenci na Ukrajině, a jsou to přesně ti lidé, o nichž Moskva tvrdila, že je chce chránit. V Sýrii byl zatím za masu uprchlíků odpovědný jen Asad.

Rusko se nevěnuje domácí situaci, avšak má problémy, které se dají vyřešit ne na frontách venku, ale jedině doma. Putin se ve svém projevu v New Yorku snažil vyměnit hlavní ruské téma z Ukrajiny na Sýrii. Úspěšně glosoval americkou politiku v Iráku, avšak když vyjmenovával to, proti čemu je, podal přesný popis ruské intervence na Ukrajině. Odsoudil vytváření zón, v nichž panuje anarchie, což je přesně to, co Rusko vytvořilo na Donbasu. Odsoudil, jestliže někdo věří ve svou výjimečnost, což je přesně to, na čem Rusko postavilo své rozhodnutí vstoupit na Ukrajinu.

A pak taky Putin hovořil o univerzálnosti mezinárodních zákonů týkajících se svrchovanosti. Bere-li Rusko zákony o svrchovanosti vážně, pak možná Putin v OSN ohlašoval zastavení ruské podpory separatistů na Ukrajině a stažení svých jednotek a vojáků ze svrchovaného ukrajinského území. Pakliže to říkal, pak měl svět velmi dobrý důvod poslouchat.

Zdroj: Time, ČTK


Čtěte více:

Martin Novák, exkluzivně pro Patrii: ČEZ se zaměří na akvizice jen u sousedů ČR
01.10.2015 11:00
Energetická společnost ČEZ mění akviziční strategii. Namísto vz...
PMI v eurozóně ukazuje na slušný třetí kvartál
01.10.2015 10:24
Průmyslový index nákupních manažerů v eurozóně zůstal na úrovni předbě...
IPO Recap - nuda v Brně
01.10.2015 11:28
V minulém týdnu vstoupily na trhy jen dvě společnosti. Jedna se jmenuj...

Váš názor
  • Velice zajímavé.....
    13.10.2015 21:27

    "...Při americkém náletu zahynula dvojka Islámského státu...." když zaútočí americká letadla tak také oznámí výsledky a koho zasáhli, co je vzápětí potvrzeno i IS. Když něco rozbombardují a zničí ruská letadla tak jsou k vidění jen trosky a sutiny. Pak si Putin stěžuje že nevěděl na co útočí. Jako myslivec co zastřelí babku sbírající borůvky a prohlašuje že myslel že to byl mědvěd.
    pro xiouloudu
  • Ale útočí a útočí jak tedy vědí na co.
    13.10.2015 21:16

    :...Ruský prezident Vladimir Putin se v úterý pustil do Spojených států, které s Ruskem nedostatečně spolupracují při řešení konfliktu v Sýrii. Neposkytly mu údajně ani seznam cílů, ani seznam objektů, na které se nemá útočit....:
    ..
    • Re: Ale útočí a útočí. Máš pravdu předsedo
      13.10.2015 22:04

      "....Spojené státy o úspěchu informovaly už po náletu s tím, že jeho smrt bude mít pro operace islamistů "nepříznivý dopad". Kuraší měl na starosti financování IS, média, operace a logistiku radikálů. Byl hlavním koordinátorem přesunů zbraní, výbušnin, aut a osob mezi Irákem a Sýrií..." .......i na přiložené fotce je vidět kouř, stoupající jen z jedné budovy a ne půl města v troskách. Už víme odkud to "padni komu padni" pochází.
      xxx
  • Tady to máme z jiného soudku.
    13.10.2015 20:58

    "....Propaganda ruského prezidenta, jejímž cílem jsou lidé žijící za hranicemi Ruska, nefunguje. To samé ale platí o snahách Západu zaměřených na občany Ruska. Nová analýza od Pew Research Center ukazuje proč. V jejím rámci došlo k průzkumu názorů 45 435 respondentů ve 40 zemích, který probíhal mezi březnem a květnem tohoto roku. Podle tohoto průzkumu nemá pozitivní názory na Rusko vůbec nikdo..." .......... to jenom zdejší rudokopytníci ho podporují, ale na světovém měřítku to moc nemění.
    Sekyra
  • Xiloudu našel kdo může za sestřelení letadla
    12.10.2015 10:19

    podle xiluoda to jsou dispečéři, kteří nechali letět letadlo podle plánu a ve vyznačeném coridoru, které jsou všude vyznačeny a mezinárodně respektovány. Jako by hajný zastřelil chodce odpoledne v neděli na procházce po vyznačeném chodníku a pak se vymlouval že si myslel že to byl pytlák co mu škodí v revíru. A těch řečí o ukrajinských stihačkách, ukazování kulometem prostřílených panelů a zabranování vyšetřovatrlům aby se dostali k sestřelenému stroji. Typické ruské - zatloukat zatloukat zatloukat a oblbovat a nakonec se vymlouvat a oblbovat. To se o nich ví, ale jak se jich zastáva a všechno okecává zdejší rudá eskadrona jako by tam byla. A to je o všem a pořád dokola. Jen slabý duchem může věřit něco Rusům.
    Sekyra
  •  
    11.10.2015 12:35

    "...Český prezident Miloš Zeman viní ze současné uprchlické krize také invazi ze strany západních zemí. Podle jeho názoru má současná vlna uprchlíků kořeny v šíleném nápadu Spojených států intervenovat v Iráku, kde se údajně měly nacházet zbraně hromadného ničení. Žádné takové zbraně se ale nenašly....."......No u nás se taky žádná kontrarevoluce nebo američtí žoldáci v 68. nenašli a přesto taky k nám přijeli na tankách, okupovali a zůstali přes 20 let. Navíc se v Iráqu nacházejí hromadné hroby a Husein používal chemické zbraně proti Kurdům. Ale na to se nějak pozapomělo, stejně jako na napadení Kuweitu a zapálení ropných poli a zařízení. Nakonec byl Husein legálně odsouzen a popraven. Amíci potom odešli. Ale o tom se zdejším apačům mluvit nechce a pan prezident pořád mele tu starou odrhovačku o nenalezených zbraních.
    .
  • Sestřelení nad Uktrajinou
    09.10.2015 19:06

    Za katastrofu můžou jenom a jenom letečtí dispečeři, kteří let pustili nad území zmítané válkou. Let MH-17 nebyl zasažen úmyslně nikým, byla to náhoda. Asi jako bombardování nemocnice v Afganistánu letouny USA. Postavte před soud dispečery.
    xiluodu
    • Re: Sestřelení nad Uktrajinou
      12.10.2015 9:53

      leze to z tebe pomalu jak z tý chlupatý deky ale konečně i ty přiznáváš že raketu vystřelil Rusák. A to bylo keců, když někdo řekl že to byli ruský žoldáci, kdo to sestřelil. Stejně jako to korejské letadlo. Oni Rusáci se vůbec vyžívají v zabíjení civilistů. Ale tobě se to těžko vysvětluje ty jsi naočkovanej. Komík se pozná podle toho že se nebo si nikdy nic nepřizná. A ted' to jsou dispečéři že joo. Seš fakt nemocnej a děláš zdejším komančům jen ostudu. Jako KKK.
      ..
    • Re: Sestřelení nad Uktrajinou
      12.10.2015 3:25

      ... ono už to nejde utajit, po té parádní forenzní práci, tak holt se zařadí jiný kvalt a jede se dál, co. I když se snažíš opravdu hodně, trubka numero uno nebudeš, budeš druhý, protože Kalka má titul již navždy.
      ☺lolek☺
    • Re: Sestřelení nad Uktrajinou
      11.10.2015 1:54

      Taky jsem četl že to byla náhoda. Byl to horký den a Serjožka s tím chtěl popojet do stínu za buk ale splet si pedály a místo na brzdu šlápnul na plyn. To se přece stává a pak se to ale bál říct, tak řekl že s tím popojížděl separatista. Takové náhody se stávají všude jen zdejší amikomando z toho dělá kovbojku.
      kušu-dan
    • Re: Sestřelení nad Uktrajinou
      10.10.2015 8:39

      Neboj však on je Putin potrestá. Oni je tam ti kontroloři pustit nechtěli, ale ted' se musí vypátrat kdo jim to přikázal. Ruské tajné služby jsou už na stopě, která směřuje k telefonu z bilého domu někde v americe. Ale Obama to určitě nemohl být. To už zjistilil, protože ten byl v té době právě na nákupu s manželkou ve walmartu.
      cetv
    • Re: Sestřelení nad Uktrajinou
      09.10.2015 21:55

      Zrůdička XILUODU se zase projevuje. Za vraždu není odpovědný vrah, ale ten, kdo nezabránil oběti vracet se domů obvyklou cestou na které si vrah počíhal.
      ..
    • Re: Sestřelení nad Uktrajinou
      09.10.2015 20:40

      Tobě to opravdu myslí. Tak za všechny zastřelené na hranicích za komíků, nemohou vlastně pohrančníci, ale lesníci který je k hranici pustili. No hlavně že už nemůžou za všechno trpajzlíci jako dřív. Kdysi jsi psal, že to sestřelili Ukrajinci a že to jen všichni házejí na sepratisti. Nikdo že nemá žádné důkazy a žadné snimky z družic neexistují, jinak by je vyšetřovatelé použili. Amíci chybu přiznají a omluví se. Rusáci zatloukaji a zatloukají jako v Katyni, Černobylu, s ponorkou nebo Putin stale tvrdí že v 68. nás zachránili před kontrarevolucí.Jak vidíš on existuje rozdíl mezi Rusáky a Amíky. Ty nejenom věříš Rusákům, ale ty jim I tleskáš tak kdo je ten kůl.
      ..
    • Re: Sestřelení nad Uktrajinou
      09.10.2015 19:10

      Ale američani se přiznali k nemicnici že?
      Velkamedvědice
  • takže důkazy existují
    09.10.2015 7:41

    .. se podařilo zjistit, že 17. července 2014 kolem 10:45 vyrazil Buk z Doněcku směrem na východ. Odposlechy ukrajinské tajné služby SBU přitom ještě před odjezdem zachytily komunikaci separatistů o tom, že Buk přijel do tzv. motelu, což bylo jejich velitelství na východě Doněcku. Poblíž něho je zachycen na návěsu za tahačem Volvo na snímcích otištěných v časopisu Paris Match. Mezi jedenáctou a dvanáctou projel městem Šachťarsk a v poledne byl v Torezu. Kolem jedné vjel do Snižného, kde sjel z návěsu a někde kolem půl třetí po vlastní ose opustil město. Časy byly určeny podle stínů na snímcích. Letadlo bylo sestřeleno kolem 16:20. Vidět je i číslo. Na tahači bylo vidět telefonní číslo majitele, který potvrdil, že volvo skutečně patří jeho firmě: „Je to snadné poznat. Známe svá vozidla. Je to jediné volvo s takovou kabinou.” Dodal, že místo, kde parkovala jeho vozidla, zabrali separatisté. Satelitní záběry ukazují, že tam v inkriminovaných dnech tahač s návěsem chyběl, zatímco před 17. červencem byl na záběrech vidět. Druhý den byl Buk nafilmován ve městě Luhansk, kde ho vezl týž tahač Volvo s návěsem směrem k ruským hranicím. Místo obvyklých čtyř raket vezl jen tři. Na dosud nepublikovaných odposleších ukrajinské tajné služby z 18. července pořízené mezi 8:00 a 8:20 separatisté řekli, že ještě před osmou ráno byl Buk v Rusku. Buk byl z kurské jednotky Bellingcat také zjistil původ vozidla. To bylo součástí kolony, která mezi 23. a 25 červnem jela z Kursku do Millerova, přičemž ji vyfotografovalo mnoho lidí. Naznačuje to, že by tento Buk mohl patřit ruské 53. protivzdušné brigádě, která je dislokována u Kurska. Má tři prapory, přičemž třetí je výcvikový. V koloně jel celý prapor, tvořený většinou vozidly z druhého praporu, doplněného dvěma z třetího. Jedním byl právě inkriminovaný 3*2. V koloně ale jelo jen jedno vozidlo s naváděcím radarem. To zůstalo s dalšími vozidly pohromadě a na Ukrajinu přejel jen nosič 3*2. Ovšem každý nosič je vybaven jednodušším radarem, takže může operovat samostatně bez radarového vozidla. Vyvrácené ruské důkazy Bellingcat také vyvrací řadu ruských námitek a odhaluje mnohé ruské důkazy jako podvržené, například video, které mělo dokládat, že se Buk pohyboval v oblastech pod kontrolou ukrajinských sil. Billboard s reklamou na autosalón v Krasnoarmějsku, který to měl dokumentovat, protože Krasnoarmějsk byl od 11. května v rukou vládních sil, byl ve skutečnosti umístěn v Luhansku ovládaném separatisty. Vzhledem k tomu, že mnohá zjištění jsou klíčová, Bellingcat je předal vyšetřovacímu týmu, který zkoumá otázky sestřelu Boeingu, na jehož palubě bylo 298 lidí. Zpráva se objevila den poté, co bývalý ukrajinský vyšetřovatel uvedl, že v tělech obětí byly střepiny z Buku a že přesun systému na Ukrajiny nemohl proběhnout bez vědomí ruských úřadů.
    rur
  • Jáj, tento Lucemburčanko tomu dnes riadne dal, veru hej
    08.10.2015 23:52

    Juncker také prohlásil, že: „Evropa musí zlepšit své vztahy s Ruskem, i když to není populární, a neměl by o tom rozhodovat Washington”. Napětí je podle něj třeba uvolnit, i když to nemusí být nutně populární. "Musíme usilovat o praktický vztah s Ruskem. Není to sexy, ale musí to tak být, nemůžeme takto pokračovat," prohlásil Juncker.
    Šaňo
  • Rusko
    08.10.2015 22:22

    Omyl. Ruské devizové rezervy neklesají, ale opět rostou. Ruský Rubl byl loni až 80 za Dolar, dnes je za 60 tedy posílil. Hodnota Rublu vůbec nesouvisí se sankcemi Západu , z těch je Putinovi do smíchu, ale pouze s cenou ropy. Když stoupne cena ropy o jeden Dolar, tak Rubl stoupne na ceně o 1 %. A cena ropy v budoucnu nepochybně stoupne. Stalo se tak vždy v minulosti po jejím propadu. Nevím proč by si Skotové mohli odhlasovat samostatnost a občané Krymu nikoli. Pokud vím, tak ve svobodném referendu se na Krymu 80 % lidí vyslovilo pro samostatnost ,tak jakápak okupace ??? Tito lidé ruská vojska vítali s obrovitým nadšením, líbali je a objímali se s nimi ! Tak snad vypadá okupace ?
    xiluodu
    • Re: Rusko
      12.10.2015 3:10

      ... o kolik stouply Rusku rezervy? Nekecinkáš?
      ☺lolek☺
    • ... inženýre
      12.10.2015 3:09

      ... občané Krymu jsou samostatní? Opravdu? A když si dle Tebe odhlasovali samostatnost, proč tomu tak není? A byli samostatní aspoň vteřinu? Vždyť Ty ani nevíš, co si odhlasovali.
      ☺lolek☺
    • Re: Rusko
      09.10.2015 9:59

      A co ceny a kvalitní zboží ze západu. libovat si že rubl posilil z 80 na 6O za dolar je jako se radovat že v 2002 mi tekla voda do baráku oknem, ale dneska jí mám v pokoji už jen pokolena. Zamýšlíš se vůbec někdy než něco napíšeš ?
      Sekyra
    • Re: Rusko
      09.10.2015 9:29

      ....porovnávat ruskou okupaci Krymu s referendum ve Skotsku může jen ... no - Xiluodu :o(( Oni tam Britové taky poslali svoje vojáky na tankách ? Aproč na Krymu dělali volby Rusáci a ne Ukrajinci. A proč s tím čekali tak dlouho - přes 25 let. Eh ?
      ..
    • Re: Rusko
      09.10.2015 0:16

      Tak co zrůdičko, podporoval bys legitimně zvolený husákovský režim, kdyby v Praze v listopadu postříleli tisíce domonstrantů?
      ..
      • no von joo protože semu v chl..vě líbí
        09.10.2015 9:50

        stejně jako ostatním rudokopytníkům. Ve žlabu má dost aby neměl hlad, je tam smrad ale teploučko a nemusí nic dělat. To, že tam jen čeká na prážku ho nezajímá, protože ta je až za pár let. No farma zvířat.
        Kalamajka
    • Re: Rusko
      08.10.2015 22:34

      ustrcr.cz/data/pdf/vzdelavani/ucitele-ucitelum/lekce03/nejedlo.pdf
      Velkamedvědice
    • Re: Rusko
      08.10.2015 22:30

      http://www.kurzy-men.biz/graf-vyvoj-kurzu-2-roky-dolar-usd-rubl-rub
      Velkamedvědice
    • Re: Rusko
      08.10.2015 22:28

      http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/382906-investigativci-odhalili-pohyb-buku-ktery-sestrelil-malajsijsky-boeing-prijel-z-ruska.html
      Velkamedvědice
    • Re: Rusko
      08.10.2015 22:28

      http://www.rozhlas.cz/radiozurnal/dvacetminut/_zprava/rusko-pomaha-v-syrii-vytvaret-dalsi-uprchliky-cilem-je-rozlozit-eu-naznacuje-historik-timothy-snyder--1540810
      Velkamedvědice
  • Půl roku starý příspěvek ale stále aktuální
    08.10.2015 18:17

    "....Celá ta jeho slavná ekonomie jde do kytek, burza padá a rubl jakbysmet. Tak ted' hledá jak diverzí odpoutat pozornost od toho jak se mu všechno sere a rozpadá. Jediné co má jsou tanky a domobrana. Jako Hitler ke konci, když se mu všechno vymknulo zrukou, taky začal blbnout a stával se nepříčetným. Hrozbou ale je, že už nemá co ztratit a takoví jsou pak schopní všeho a čehokoliv. I ta krysa, zahnaná do kouta, napadne a pokouše i tygra. Doufejme jen, že ti jeho oligarchové, kteří mají tolik v sázce a co ztratit, se o něj postarají. Jako malý chlapeček si ted' stěžuje jak se proto němu celý svět spiknul a jen on to myslí tak dobře a ted' doufá, že nebude muset........ a kdo ho nutí. Ted' dokonce přiznává to co každý normální člověk věděl od začátku a on veřejně popíral. Na Krymu nebyli žádný jeho vojáci. To i Brežněv se nestyděl a přijel se svým praporem. Je to trapná napodobenina Napoleona a taky tak dopadne...."
    RUR
  • Syrije .....
    08.10.2015 7:12

    další země, kde si budou pamatovat Rusáky na věčné časy.
    Trocký
Aktuální komentáře
18.04.2024
22:02S&P 500 poklesl popáté v řadě; investoři čekají na Netflix  
17:45Růst cen akcií a cena za riziko
17:23DJIA dnes v čele a ECB se od Fedu neodpoutá  
15:59Deloitte: Cena nájemného v prvním čtvrtletí vzrostla o procento na 295 Kč/m2
15:48Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? Zjistěte na webináři Patrie v úterý 23. dubna od 16:00
15:20Lee: I kdyby sazby šly letos dolů jen jednou, pro akcie by to stále bylo dobré prostředí
12:56Vasle: Rozdílná měnová politika ECB a Fedu má své limity
11:52Výhled TSMC překonal odhady díky podpoře poptávky po AI čipech
11:36Akcie se zvedají. Jak pevnou oporu dodají firmy?  
9:54Ifo: Německé firmy letos plánují snižování investic
9:05Rozbřesk: Zachrání Super-Mario (znovu) Evropu?
8:45EU nebude formálně vyšetřovat investici Microsoftu do OpenAI
8:30Evropa čelí podle guvernéra BoE menší inflační hrozbě než USA, Microsoft se vyhne vyšetřování kvůli akvizici Open AI a futures jsou zelené  
6:40Fidelity International: Německá medvědí data jsou příznivá pro německé státní dluhopisy
17.04.2024
22:01Zámořské akciové indexy nedokázaly zvrátit úvodní pokles  
18:46Martin Uher: Rozruch na dluhopisech, české banky a zranitelné USA
17:32Wall Street mezi výsledky a sazbami dál klesá  
17:14Jednoduchý scénář: Inflace neklesá, Fed nesnižuje, inflace klesá, Fed snižuje
16:01Tesla žádá akcionáře o obnovení odměn pro Muska, v Indii chce investovat až 3 mld. dolarů
14:36Komentář analytika: Objednávky ASML prudce klesají, avšak výhled zůstává nezměněn  

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data