Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  09.12.2015 11:52:13

Zajímavé dividendové tituly nejen pro rok 2016

Dividendové akcie nebo rizikovější dluhopisy nabízející vysoký výnos jsou v současném nízkoúrokovém prostředí důležitými cestami, jak zhodnotit volné peníze. Ani prosincové zasedání Fedu by na tom nemělo nic změnit, protože výsledkem zvýšení sazeb o pouhých 25 bazických bodů nebude nic jiného než stále pouze kladná nula.

Období vyšších výnosů je v nedohlednu a konzervativnímu investorovi zbývají dvě možnosti - koupit si dluhopis s extrémně dlouhou dobou splatnosti nebo zatajit dech a vrhnout se na akciový trh na lov dividendových akcií.

S druhou variantou brzy odhalí, jak velké se mu na akciovém trhu otevírají možnosti s širokým spektrem akcií firem, které vyplácejí na dividendách daleko více než 30letý dluhopis. Nemluvě o potenciálu kapitálových výnosů z dlouhodobého zhodnocení akcií.

Následující skupina akcií je jako stvořená pro opatrné a trpělivé investory. Jde o relativně bezpečné a stabilní akcie nabízející zajímavé příjmy.

Cisco Systems

Cisco je v současnosti jednou z nejatraktivnějších hodnotových akcií na trhu. Z momentové akcie v 90. letech se již stal blue chip s předstihovým P/E pod 11.

A Cisco není jen stabilní společností s předpovídatelnými zisky, mírným růstem a atraktivním dividendovým výnosem. Díky hromadám hotovosti má prostor dividendu dále navyšovat a tyto rezervy činí valuaci Cisco ještě atraktivnější. Očištěna o hotovost se firma obchoduje při předstihovém P/E pouhých 6,1. Investory by měl o udržitelnosti dividendového výnosu přesvědčit nízký výplatní poměr, loni společnost vyplatila na dividendách jen kolem 37 % volného cash flow.

Cisco Systems

Zdroj: Bloomberg

 

Reynolds American

Tabákový gigant má za sebou mimořádně dobrý rok, jeho akcie v letošním roce posílily (očištěno o zářijový split) o více než 40 %, a když do kalkulace zahrneme výplaty dividend, získáme výsledek ještě o několik procentních bodů lepší.

Firmě se daří zvyšovat výnosy záviděníhodným tempem. Analytici očekávají letos jejich růst o 25 % a o 18 % ve fiskálním roce 2016. Jen málo dividendových akcií se může pochlubit takovými tempy růstu jako Reynolds American, obzvlášť v tak regulovaném odvětví, jako je tabákový průmysl. Díky silným značkám v portfoliu, jako jsou Camel, Pall Mall nebo Winston, by měla Reynolds American zůstat velmi stabilní akcií i v následujících letech.

Reynolds American

Zdroj: Bloomberg

 

Paychex

Tato akcie je dalším skokanem roku, co se výkonnosti týče. V letošním roce si zatím připisuje kolem 15 % bez započtení dividend. Zabývá se zpracováním výplat zaměstnanců a zapojuje se i do dalších HR řešení pro malé a střední podniky. Těží tak ze zotavení amerického pracovního trhu, poklesu nezaměstnanosti a oživení ekonomiky.

Společnost pravidelně navyšuje dividendu poslední čtyři roky, letos to bylo dokonce o 10,5 %. Růst zaměstnanosti v USA působí zdravě a nutno říci, že 95 % nových pracovních míst aktuálně vzniká na trhu malých podniků, což je dobrá zpráva pro Paychex a její akcionáře.

Paychex

Zdroj: Bloomberg

 

Pokračování článku najdete na Investičním webu.

 

Thomas Lee: Rok 2016 a akcie jako nové dluhopisy Thomas Lee: Rok 2016 a akcie jako nové dluhopisy

Masivní přesun peněz z dluhopisů do akcií v roce 2016 by měl zajistit, že se přestárlý akciový býk ještě nějakou dobu udrží u žezla. Jeden z nejoptimističtějších stratégů na trhu nachází další důvod, proč v roce 2016 nakupovat více akcií. 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688