Výstava o vánocích: sakrální architektura v adventím čase

Výstavu věnovanou sakrální architektuře v adventním čase otevírá Galerie Jaroslava Fragnera. Duchovní stavby lákají k návštěvě nejvíce během vánočních svátků a v Galerii Jaroslava Fragnera mohou návštěvníci obdivovat hned na tři desítky aktuálních realizací kaplí a drobných sakrálních staveb, převážně z evropského kontinentu.

Zvláštní duch prostoru a forma podtrhující genia loci dané krajiny, ať horské či přímořské, spojuje všechny prezentované stavby. V Galerii Jaroslava Fragnera se od prosince představí 25 vybraných příkladů současné sakrální architektury z celého světa, které podmaňují svým příběhem spojení duchovna a pozemského života.

Kurátoři Dan Merta, Filip Šenk a Jakub Fišer vybrali projekty známých a renomovaných autorů jako Peter Zumthor, Mario Botta, Kunze Seeholzer architekten nebo Fernando Menis. Tuzemskou scénu reprezentují Kamil Mrva Architects či Kuba&Pilař architekti.

Vernisážive čtvrtek 17. prosince předchází od 18:00 komentovaná prohlídka pro novináře, kterou povedou kurátoři tohoto výstavního projektu.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy