TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  02.03.2016 00:47:20

Pražáci mají druhé vánoce, radují se lyžaři i vlekaři!

Konečně. Tohle slovo si ráno mohli říct lyžaři, kteří zavítali do moravských hor. Slibované sněžení totiž přineslo několikacentimetrovou bílou peřinu. Zima je letos plná extrémů a teploty létají jako na houpačce.

Minulý týden v Beskydech rtuť teploměru šplhala k deseti stupňům, dnes bylo kolem nuly a má napadnout až třicet centimetrů sněhu. "Dneska pomohlo to sněžení. Uvidíme, jak to bude do konce týdne," dohaduje se vlekař Karel Ďulík. "My jsme třeba za posledních čtrnáct dní zrušili večerní lyžování, protože opravdu nejsme schopni ten rozbředlý sníh dvakrát za den upravit," doplnil ho provozovatel lyžařského areálu Marek Cimala.

Je skoro zázrak, že i přes takové rozmary počasí je v provozu většina areálů. Lyžování má ale hodně daleko k ideálu. Sjezdovky jsou zledovatělé a plné hrud sněhu. Přesto by současné sněžení mohlo aspoň na čas vylepšit mizernou zimní sezónu.

Chumelenice se ale vyhnula třeba Orlickým horám. A protože je sněhu na sjezdovkách méně než jiné roky, musejí se tamní vlekaři spolehnout na techniku. "Většinou se končí začátkem února a koncem ledna zasněžovat. Letos budeme zasněžovat asi i tento týden, ať si pojistíme Velikonoce," doufá Petr Prouza, provozovatel lyžařského areálu. Zatím se ale nedá říct, jestli vlekařům a majitelům zimních areálů plány zase nezhatí další prudká změna počasí.

 

Problémy u sousedů

Přívaly sněhu působily komplikace i v Německu. Tamní policie řešila stovky nehod, které měla na svědomí kluzká vozovka. Nejdramatičtější situaci museli řešit policisté na jihu a východě Německa, kde napadlo během chvilky okolo deseti centimetrů sněhu.

Na dálnici A17 v Sasku nedaleko hranic s Českem uvízla v závějích nákladní auta a dálnici načas zablokovala. Problémy hlásí i spolková země Durynsko, kde museli policisté řešit okolo 250 nehod. Nejméně 20 lidí se zranilo.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688