Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Nasdaq koupí od Deutsche Börse provozovatele opčních burz ISE

Nasdaq koupí od Deutsche Börse provozovatele opčních burz ISE

10.03.2016 8:33
Autor: Redakce, Patria.cz

Americká burzovní skupina Nasdaq OMX koupí od německé Deutsche Börse amerického provozovatele opčních burz International Securities Exchsange (ISE). Zaplatí za něj 1,1 miliardy dolarů, vyplývá ze středečního sdělení Nasdaq OMX. Jde o nejnovější transakci v sérii slučování burzovních trhů po celém světě.

ISE provozuje tři elektronické opční burzy, které se na objemu opčních obchodů v USA podílejí více než 15 procenty. Nasdaq má další tři burzy tohoto typu a dohromady by americká skupina po převzetí ISE ovládala přes 40 procent tohoto trhu. Posílila by si tím vůdčí pozici v této oblasti.

Pro Deutsche Börse dohoda znamená získání kapitálu potřebného k uskutečnění plánu převzít londýnskou akciovou burzu LSE a vytvořit evropského giganta, který by byl schopen konkurovat americkým rivalům. O LSE se ale začala zajímat společnost Intercontinental Exchange (ICE), která je majitelem newyorské akciové burzy NYSE, což by mohlo vyústit v nákladný souboj nabídek.

Převzetí ISE by skupině Nasdaq OMX zajistilo také dalších 20 procent ve společnosti Options Clearing Corporation, která je největším světovým clearingovým centrem pro vypořádání obchodů s akciovými deriváty. Nasdaq by tak měl v této firmě celkem 40 procent.

Nasdaq OMX je mateřskou společností amerického akciového trhu Nasdaq . Provozuje také burzy ve Skandinávii a v Pobaltí a v posledních letech uskutečnila další akvizice. Převzala největší kanadský alternativní obchodovací systém Chi-X Canada a také společnost Dorsey, Wright & Associates, která poskytuje analýzu dat a provozuje indexy finančního trhu.

Zdroj: ČTK, RTRS


Čtěte více:

Summary: Lufthansa, Air France-KLM, Prudential (DIP), E.ON (DIP)
09.03.2016 17:00
Evropa: Únorové statistiky z evropského leteckého sektoru se úspěšně ...
Výsledky Fortuny ve FY 2015 – zrušení dividendy na dva roky
10.03.2016 8:10
Společnost Fortuna, největší středoevropský provozovatel kurzových sáz...
Spekulace o dalších stimulech světových ekonomik poslaly akcie v Asii k prvním ziskům v tomto týdnu
10.03.2016 8:20
První ziskovou seanci v tomto týdnu ohlásila po středě většina asijský...

Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data