Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  26.07.2016 01:03:04

25. července: Tohle potřebujete vědět nejen o pondělním obchodování na amerických burzách

Americké akcie v pondělí nenavázaly na růst z konce minulého týdne a zlevnily. Ztráty hlavních indexů však nebyly výrazné. Investory v úvodu týdne nejvíce zaujala zpráva, že Verizon koupí hlavní internetové aktivity společnosti Yahoo!. Trhy nyní vyhlížejí středeční zasedání Fedu a páteční zasedání Bank of Japan.

Dow oslabil o 0,42 % na 18 493,06 bodu, širší index S&P 500 klesl o 0,3 % na 2 168,48 bodu a index technologického trhu Nasdaq Composite přišel o 0,05 % a uzavřel na 5 097,63 bodu. Index volatility VIX vzrostl o 7,07 % na 12,87 bodu a výnos 10letých vládních dluhopisů USA se zvýšil o necelý jeden bazický bod na 1,5731 %.

V červených číslech skončilo osm z deseti hlavních sektorů, nejvíce klesly energetický sektor, odvětví základních materiálů, průmyslový sektor a finanční odvětví. V plusu skončily sektory cyklického a necyklického spotřebního zboží.

Americké akcie (25. července 2016)
Americké akcie (25. července 2016)Zdroj: Google

Akcie internetové společnosti Yahoo! (-2,69 %) oslabily o necelá tři procenta poté, co firma ve společném prohlášení s telekomunikační společností Verizon Communications (-0,41 %) oznámila, že Verizon za 4,8 miliardy USD převezme její základní internetové aktivity. Kontrakt by mohl ukončit měsíce spekulací o budoucnosti Yahoo!, která v únoru oznámila, že posoudí své strategické možnosti, včetně prodeje některých aktivit. Podle dřívějších zpráv nabídku na převzetí internetových aktivit Yahoo! podali také investiční společnost Vector Capital Management, miliardář Dan Gilbert, telekomunikační společnost AT&T a investiční firma TPG.

V indexu Dow nejvýrazněji zlevnily akcie energetické společnosti Chevron (-2,45 %), ropného podniku ExxonMobil (-1,93 %) a zdravotnické skupiny UnitedHealth Group (-1,36 %). Zpevnily naopak cenné papíry výrobce sportovního oblečení a obuvi Nike (+0,72 %), chemické firmy DuPont (+0,66 %) či počítačového obra IBM (+0,36 %).

Hospodářské výsledky po konci pondělního obchodování zveřejnily například společnosti Texas Instruments (v řádném obchodování +1,11 %) nebo Gilead Sciences (v řádném obchodování +2,31 %).

Hlavní pondělní události na amerických trzích:

  • Americká telekomunikační společnost Verizon Communications převezme za 4,83 miliardy USD hlavní aktivity internetové společnosti Yahoo!. Firmy to v pondělí uvedly ve společné tiskové zprávě. Transakce znamená konec jedné éry internetu, protože Yahoo! je průkopníkem v oblasti e-mailových služeb zdarma a v minulosti firma spoluurčovala podobu největší světové počítačové sítě. Transakce by měla být dokončena začátkem příštího roku.
  • Francouzský výrobce luxusního zboží LVMH se dohodl na prodeji společnosti Donna Karan International americké skupině G-III Apparel Group. Transakce ohodnocuje ztrátovou firmu na 650 milionů USD, oznámily v pondělí firmy. Donna Karan International je mateřskou společností značek Donna Karan a DKNY.
  • Donaldu Trumpovi by podle nejnovějšího průzkumu televizní stanice CNN a organizace ORC dalo v amerických prezidentských volbách hlas 48 % voličů. Trump se tak poprvé v průzkumech veřejného mínění dostal před demokratickou kandidátku Hillary Clintonovou, které by nyní hlas dalo jenom 45 % lidí.
  • Index průmyslové aktivity dallaského Fedu v červenci vzrostl na -1,3 bodu z -18,3 bodu (odhad: -10 bodů).
  • Wedbush Securities zvýšila cílovou cenu akcií Amazonu na 835 ze 775 USD.
  • JPMorgan snížila cílovou cenu akcií General Electric na 26 z 27 USD, rovněž snížila doporučení na akcie Airbusu na "underweight" z "neutral"
  • Citigroup zvýšila doporučení na akcie Hewlett Packard Enterprise na "buy" z "neutral".
  • Raymond James snížila doporučení na akcie Whirlpool na "market perform" ze "strong buy".

Výsledková sezóna:

Pokračování shrnutí pondělního obchodování najdete na Investičním webu.

 

Buffett, Dimon a spol. za lepší štábní kulturu na Wall Street: Dočkáme se od firem slušnějšího jednání? Běžní investoři těžkoBuffett, Dimon a spol. za lepší štábní kulturu na Wall Street: Dočkáme se od firem slušnějšího jednání? Běžní investoři těžko

Velcí investoři, šéfové bank a ředitelé obřích amerických společností dali hlavy dohromady a přišli s návrhem, který má omezit, případně vymýtit nekalé obchodní praktiky velkých amerických firem. Cílem je větší transparentnost pro investory a zdravější podnikatelské prostředí. Jak už to tak ale bývá, má to háček. A ne jeden.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

Pá 15:25  Výsledky Chevronu za 1Q roku smíšené Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
Pá 10:40  Anglo American odmítla rezolutně nabídku na převzetí od BHP Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688