Veletrh DOMOTEX 2017 bude ve znamení podlahových krytin

Od 14. do 17. ledna 2017 se bude na veletrhu DOMOTEX v Hannoveru opět všechno točit okolo světa podlahových krytin. Vedoucí veletrh mezinárodní branže podlahových krytin zahájí svými novinkami a trendy nadcházející sezónu. „Už čtyři měsíce před startem se rýsuje silná a velice mezinárodní akce. Zaznamenáváme výrazně vyšší počet přihlášených firem než ve srovnatelném období před dvěma roky,“ říká Dr. Andreas Gruchow, člen představenstva veletržní správy Deutsche Messe AG, Hannover. „Do svého vystoupení na veletrhu DOMOTEX investuje především mnoho mezinárodních podniků, které rozšiřují plochu svých stánků a hned na začátku roku tak směřují k úspěšnému obchodnímu roku. To dokazuje, jaký význam má pro svou branži veletrh DOMOTEX jako globální tržiště a zdroj impulzů.“ Do Hannoveru přijede asi 1 350 vystavovatelů z více než 60 zemí.

 

Mladí designéři se zaměřují na nové trendy

DOMOTEX sází především na aktuální trendy branže a je už nyní díky iniciativě mladých designérů a architektů Young Designer Trendtable na stopě tendencím a trendům pro rok 2017. Na veletrhu DOMOTEX poukážou novým formátem nadějní designéři z Německa, Francie, Velké Británie, Nizozemí a Turecka na hlavní trendy branže. Svůj velmi osobní pohled na trendy podlah budoucnosti představí Bilge Nur Saltik, Istanbul a Londýn, Jane Briggs a Christy Cole, Glasgow, Klaas Kuiken, Arnhem, Hanne Willmann, Berlín a Victoria Wilmotte, Paříž. Prezentace výsledků mladých tvůrců se uskuteční na veletrhu DOMOTEX v hale č. 9. Návštěvníci zde naleznou inspiraci a mohou si vyměnit názory s designéry během diskuse u kulatého stolu. Péče o projekt byla svěřena mnohokrát vyznamenanému průmyslovému designérovi z Mnichova Stefanu Diezovi.

Veletrh DOMOTEX 2017


Platforma pro nejlepší novinky roku

Young Designer Trendtable je součástí přehlídky Innovations@DOMOTEX, která tak bude obohacena o nový prvek. Úspěšné fórum novinek se v roce 2017 uskuteční už počtvrté. Nevšední highlight tvoří Innovations@DOMOTEX Areas v halách č. 6, 9 a 17, v jejichž rámci budou prezentovány novinky vybrané porotou. Budou nejenom v centru zájmu veletrhu, ale jistě zaujmou i návštěvníky, kteří zde rychle získají přehled o nejpozoruhodnějších novinkách a trendech branže. Návštěvníci mohou vidět produkty na displejích, dotýkat se jich a také získat i nformace a kontakty na vystavovatele.

Prominentní mluvčí, aktuální témata branže

Přednášky a diskusní fóra (Dialogues) s prominentními architekty a designéry z ateliérů Caramel , Vídeň, Plajer & Franz Studio, Berlín, Atelier Rudolf Schricker, Stuttgart, onlinového obchodu Interior Park, Stuttgart, a tvůrci Young Designer Trendtable doplní rovněž tento formát . Budou diskutovat o tendencích a vývoji v architektuře, ve kterém hrají významnou úlohu také podlahy . Hlavními tématy přednášek budou „Future Living“, „Trend Spotting“, „Space & Acoustics“ a „Consulting & Sustainability“. Diskusní fóra budou probíhat v rámci Innovations@DOMOTEX Area denně v hale č. 6.

Talks, diskuse o trendech a výměna názorů s hvězdným hostem Alfredo Häberlim

Mezinárodně uznávaný designér Alfredo Häberli bude jako prominentní host bezpochyby také inspirativní a DOMOTEX obohatí svým širokým knowhow. Známý švýcarský designer je proslulý svými rozmanitými designy a vynikající značkou. Jeho paleta designů zahrnuje nábytek, lampy a bytové doplňky až po zařízení obchodů, restaurací a hotelů. I u podlahových krytin mnohonásobně prokázal svou tvůrčí kompetentnost. K jeho zadavatelům patří firmy jako Alias, Camper, Georg Jensen, Kvadrat, Iittala, Moroso, Ruckstuhl a Vitra, BMW a Fürstenberg. Jeho klíčové vystoupení na téma „Future Living“ první den veletrhu bude pro účastníky zdrojem nových impulzů.

Prohlídky na téma „Dialogů“ budou studnicí dalších informací. Začnou bezprostředně po pódiových diskusích (od 13,00 do 14.30). Program je určen především architektům, interiérovým architektům a designérům, kteří na veletrhu DOMOTEX hledají konkrétní podněty pro použití podlahových krytin. Mimo to budou odborníci v oblasti architektury a designu doprovázet návštěvníky v rámci „Guided Tours“ k novinkám produktů vybraným porotou Innovations@DOMOTEX. Tyto prohlídky budou nabízeny od soboty 14. do pondělí 16. ledna, dvakrát denně od 10,00 do 12,00 a od 15,00 do 17,00 hodin. Všechny prohlídky začínají v Innovations@DOMOTEX Area v hale č. 6.

Věhlasní designéři koberců a inovativní značky

Ručně vyráběné koberce nejsou pasé, naopak jsou designovým prvkem, který místnosti propůjčuje nezaměnitelný charakter. Designéři a inovativní značky vkládají do nových zajímavých koberců svou veškerou kreativitu. Patrné to bude zvláště v hale č. 17, kde inovativní designéři jako Creative Matter, Hossein Rezvani, Rug Art, Rug Star, Wool & Silk Rugs a Zollanvari představí své výjimečné kreace koberců. Mimořádné novinky z této skupiny produktů budou vyznamenány v rámci soutěže Carpet Design Awards. Soutěž je považována za nejvýznamnější světovou cenu za moderní ručně vyráběné koberce a je každý rok s napětím očekávána. Žádané ocenění bude letos na veletrhu DOMOTEX předáno už po dvanácté.

Nová porota pro Carpet Design Awards

V křeslech poroty napříště zaujmou místa noví odborníci mezinárodní branže koberců. Pod předsednictvím designérky koberců Stephanie Odegard z New Yorku, vícenásobně ověnčené cenami, vyberou Vanessa Brady, zakladatelka „Society of British and International Design“ (Společnost pro britský a mezinárodní d esign), Londýn, Wilhard Kühne, odborník na koberce a nákupčí z německého z Dogernu, Kistaa Saksi, umělec a designer z Nizozemska, jakož i Hadi Teherani, architekt a designer z Hamburku, nejlepší tři designové koberce v osmi kategoriích. Vybrané koberce budou na veletrhu DOMOTEX předvedeny v rámci Innovations@DOMOTEX Area v hale č. 17. Vítězové každé kategorie zde budou vyhlášeni v neděli 15. ledna 2017.

Mnohotvárnost produktů a materiálů ve dvanácti veletržních halách

Ve dvanácti veletržních halách mohou odborní návštěvníci z oblasti velkoobchodu a maloobchodu, architektury, interiérové architektury, řemesla i obchodu se zařízením a nábytkem objevit velkou mnohotvárnost produktů a materiálů. Nabídka zahrnuje textilní a elastické podlahové krytiny pro zařizování bytů a interiérů přes strojově a ručně vyráběné koberce, parkety, laminátové podlahy a podlahové krytiny do exteriéru až po pokládku a aplikační techniku. V Hannoveru budou zastoupeni přední mezinárodní zástupci trhu ze všech oblastí nabídky. Největšími vystavovateli jsou (podle velikosti plochy) vedle Německa Turecko, Belgie, Indie, Čína, Nizozemsko a Irán, dále Itálie, Egypt a USA.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy