Recept na správné šunkofleky

Asi se vám už stalo, že jste do nějakého zapečeného jídla použili místo šunky nějaký levnější salám. Řekli jste si, že je to jedno, stejně tam ta chuť příliš nevynikne. Nicméně mlsnější jazýček by to nejspíše poznal. Kdo ovšem také pocítí rozdíl v kvalitě použitých surovin, je váš žaludek a trávící systém celkově. Nemusí to být při první příležitosti, ale pokud konzumujete nekvalitní potraviny den co den, časem to negativně projeví. Začnou vás trápit potíže s trávením, budete mít méně energie, tělo nebude dostatečně vyživené a k tomu se mohou přidat další zdravotní komplikace včetně zvýšeného cholesterolu a vysokého krevního tlaku.

Recept na šunkoflekyŠunkofleky

Také vám šunkofleky připomínají dětství? Obědy ve škole, prázdniny u babičky… Pojďte si je zase uvařit! Často se do nich přidává uzené maso, ale jak už název pokrmu napovídá, můžete je zapéct i s dobrou šunkou. S použitím kvalitní šunky a vajíček budou šunkofleky určitě stejně dobré, nebo ještě lepší, než ve vašich vzpomínkách.

 

 

Ingredience (4 porce):

 

• 800 g těstovin na šunkofleky

• 400 g kvalitní šunky vcelku

• 10 vajíček

• 2 lžíce másla + na vymazání pekáče

• Sůl, pepř

 

Postup:

 

1. Do hrnce nalijte dostatek vody, vložte šunku a přiveďte postupně k varu.

2. Nechte šunku 5 minut vařit a poté ji vyjměte a vodu dostatečně osolte. Uvařte v ní těstoviny

tak, aby zůstaly na skus.

3. Lehce vychladlou šunku nakrájejte na kostičky.

4. Do hotových těstovin vmíchejte 2 lžíce másla a pak přidejte šunku.

5. V míse vyšlehejte vejce se solí podle vlastní chuti a přidejte čerstvě umletý pepř.

6. Do těstovin vmíchejte vajíčka a vše navrstvěte do máslem vymazaného pekáče.

7. Pečte na 180 °C po dobu 20 – 30 minut (dozlatova).

 

TIP: Šunkofleky podávejte s kyselou okurkou nebo červenou řepou.

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend