Světla z recyklovaného papíru? Prostě krásná, nápaditá a ekologická

Krásná, nápaditá a ekologická - světla z papíru

Recyklovaný papír. To je materiál, který převládá u všech třech novinek, které v rámci nové kolekce uvede během prosince na trh světelný butik claro. Kousky z dílen zkušených designérů nenechají nikoho na pochybách, že i z recyklovaného papíru, tedy s ohledem na životní prostředí, lze netradičním zpracováním vyrobit něco zcela výjimečného.

Stropnímu svítidlu MANZANA, které se svým tvarem podobá hrušce, i oblé, válcovité stolní lampě VESUVIO dali designéři do vínku neotřelý pletený vzhled umocněný měděnou barvou, v níž jsou obě světla k dostání. Barva mědi ostatně také velmi dobře koresponduje s černými kovovými detaily, jež jsou použity na ostatních částech obou svítidel. Díky pletené struktuře navíc světla po rozsvícení vytvářejí na zdi zajímavé světelné obrazce.

 Závěsné stropní světlo RAMODA svým vzhledem připomíná sadu zvonečků zavěšených na kabelech jako na tenkých stopkách. Stínidla, jejichž výška je 15 centimetrů, lze pořídit v tmavě šedé nebo béžové barvě, takže se dobře hodí do každého interiéru a svou hravostí ho originálně zpestří.

Stínidla všech světel jsou sice zhotovena z recyklovaného papíru, ale jeho struktura se u jednotlivých výrobků liší. U MANZANY i VESUVIA máte dojem, že jde o stínidla vyrobená spíše z přírodního provázku, zatímco u RAMODY je papír zcela přiznán a bezpečně ho poznáte na první pohled. Je opravdu neuvěřitelné, co vše lze z papíru vytvořit,“ uzavřela Helena Šarapatková, provozní ředitelka světelného butiku claro.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry