Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Na co letos vsadit na pražské burze? Zeptejte se zdarma analytiků Patrie! Už zítra

Na co letos vsadit na pražské burze? Zeptejte se zdarma analytiků Patrie! Už zítra

01.02.2017 14:50
Autor: Redakce, Patria.cz

České akcie loni připsaly za celý rok 1,8% zhodnocení a to včetně dividend. Analytici Patria Finance v rámci svých analýz doporučovali banku Moneta, která přinesla zajímavých 22 procent, Unipetrol s 18 procenty včetně dividendy nebo Philip Morris s také 18 procenty včetně dividendy. Chcete slyšet jejich názory pro letošek a to nejen pro pražskou burzu, ale i středoevropský region? Pak zkuste Webinář s analytiky Patria Finance a to zdarma a už ve čtvrtek 2. února od 15 hodin!

Chci se ZDARMA přihlásit na webinář Preferované akcie pražské burzy a středoevropského regionu - 2.2. od 15:00

Jaké jsou výhledy Patria Finance pro ekonomiku, měny, akcie i komodity? To se k vám, klientům a čtenářům, snažíme zprostředkovat mnoha cestami. Odpověď získali klienti Patria Finance do svého emailu, s analytiky Tomášem Vlkem a Branislavem Sotákem pak mohl kdokoli z přihlášených diskutovat prostřednictvím lednového webináře či i nad pivem při přímém setkání s klienty. Podrobný seriál, který výhled detailně rozebral, jsme zveřejnili na Patria.cz.

Souhrn a rozcestník naleznete zde:

Investiční výhled Patria 2017: Přehled našich očekávání pro měny, akcie i ekonomiku

Co naše klienty a čtenáře zajímalo v ekonomickém a globálním výhledu? Nejvýrazněji domácí téma, česká koruna a konec intervencí ČNB. Co čekáme? 26,50 EURCZK na konci roku a zmenšující se prostor pro výrazné zisky na konec intervencí. Podle odhadů kolegů z ČSOB objem spekulací na koruně již dosahuje desítek miliard euro. Pro srovnání, , u přílivu peněz z reálné ekonomiky se bavíme o zhruba sedmi miliardách korun ročně! Kam tento spekulativní kapitál míří? Končí přímo či nepřímo v českých dluhopisech, což je vidět na aukcích a výnosech. České dluhopisy, zvláště krátké, jsou nyní superdrahé. „Krátká pozice na korunových dluhopisech je podle nás preferovanou sázkou, jak na konci intervencí vydělat,“ soudí analytik Tomáš Vlk. 

Další poptávané téma? Fed. Letos dle odhadů zvýší sazby dvakrát až třikrát, Patria se přiklání ke dvěma zvýšením, říká Vlk. „Počet zvýšení sazeb bude bytostně záviset na Donaldu Trumpovi. V prvních týdnech a měsících čekáme důraz na daňovou reformu, na které se ale Trump neshodne asi s vlastním republikánským kongresem, a na zborcení Obamovy zdravotní reformy Obamacare,“ doplňuje analytik Branislav Soták.

Ropa? „Ceny ropy by se v průměru za letošní rok měly pohybovat kolem forwardové křivky na letošek, průměr počítáme mezi 50 až 55 dolary za barel. Dolní limit stanoví OPEC se svou produkcí, horní limit nekonvenční těžaři. Nad 55 dolary za barel se zapojuje americká těžba,“ shrnuje svůj pohled analytik Patria Finance Branislav Soták.

Světové akcie? „U (americké) energetiky, která operuje výrazně s fixními náklady, letos očekáváme zlepšení zisků ve stovkách procent. Druhou oporou pro firemní zisky jsou banky,“ soudí Soták. Priority Patrie? „Naše první směřuje do evropského bankovního sektoru, ne amerického. Vlna velkých pokut od regulátorů by měla být za námi, regulace se nebude příliš uvolňovat, ale nebude se dále zpřísňovat, banky obchodují pod účetní hodnotou, což není dlouhodobě udržitelné,“ shrnuje důvody Soták. S tím, že zdravější fundament sice existuje ve Spojených státech, ale tam je již obsažen v ceně, kdežto v Evropě ještě nikoli. „Doporučili bychom spekulaci na dílčí index evropských bank v rámci Stoxx600,“ odpověděl Branislav Soták na jeden z dotazů klientů. 

Spolu s analytiky na pivu s makléři Patria Finance odpovídali klientům právě makléři Marek Trúchly a František Kronus. A zájem směřoval na české akcie, nejvíce snad na banku Moneta. Právě v tomto týdnu Patria rozeslala klientům a zveřejnili jsme na Patria.cz podrobný výhled pro akcie ve středoevropském regionu a na pražské burze. 

Výhled 2017 pro střední Evropu: Které konkrétní akcie doporučujeme?

Výhled 2017 pro pražskou burzu: Které konkrétní akcie doporučujeme?

A právě na zajímavé tituly na pražské burze a v regionu střední Evropy se zaměří Webinář s analytiky Patria Finance Ondřejem Koňákem a Václavem Kmínkem, který se uskuteční ve čtvrtek 2. února od 15 hodin a pro klienty i neklienty je zdarma! Proč se jej zúčastnit? Třeba pro porovnání loňského výkonu celého trhu a Patrií doporučených titulů. Tak neváhejte a přihlaste se zde.


Čtěte více:

Investiční výhled Patria 2017: Přehled našich očekávání pro akcie, měny i ekonomiku
23.01.2017 19:11
Vstoupili jsme do roku 2017. Co považujeme za jeho hlavní témata a co ...
Výhled 2017 pro střední Evropu: Které konkrétní akcie doporučujeme?
31.01.2017 13:07
Akciové trhy ve střední a východní Evropě zaznamenaly v minulém roce 6...
Výhled 2017 pro české akcie: Které konkrétní tituly doporučujeme?
31.01.2017 17:54
Akciové trhy ve střední a východní Evropě zaznamenaly v minulém roce 6...

Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
19.04.2024
22:01Propadu na technologiích vévodil Netflix a Nvidia  
17:46Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? Zjistěte na webináři Patrie v úterý 23. dubna od 16:00
17:18Celkový akciový optimismus na úrovních z let 2001/2002. Posouvá se základní psychologické nastavení investorů?
16:46Poptávka po bezpečí slábne, ale investoři se zpět do akcií nehrnou  
16:37Český státní dluh v 1. čtvrtletí vzrostl o 109,9 mld. Kč na 3,221 bilionu Kč
14:31SAB Finance a.s.: Průběžné hospodářské výsledky za leden–březen/2024
13:24Perly týdne: Akcie a zlato za poslední desetiletí a co (ne)čekat od Applu i celého trhu
12:48Reuters: Německá vláda mírně zvýší odhad letošního růstu ekonomiky
11:24Jakub Blaha: Konec transparentnosti Netflixu zastínil obzvlášť dobré výsledky  
10:58Páteční dopoledne je červené, po přestávce se do hry opět vložil Blízký východ  
9:25Netflix reportoval nejlepší první kvartál od roku 2020. Překvapil počtem předplatitelů
9:07Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?
8:43Akciové trhy zrudly pod tíhou obav z konfliktu na Blízkém východě, Netflix překvapil vysokým počtem platících uživatelů  
6:03Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky
18.04.2024
22:02S&P 500 poklesl popáté v řadě; investoři čekají na Netflix  
17:45Růst cen akcií a cena za riziko
17:23DJIA dnes v čele a ECB se od Fedu neodpoutá  
15:59Deloitte: Cena nájemného v prvním čtvrtletí vzrostla o procento na 295 Kč/m2
15:20Lee: I kdyby sazby šly letos dolů jen jednou, pro akcie by to stále bylo dobré prostředí
12:56Vasle: Rozdílná měnová politika ECB a Fedu má své limity

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
    Nejčtenější zprávy týdne
    Nejdiskutovanější zprávy týdne
    Kalendář událostí
    Nebyla nalezena žádná data