Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  01.03.2017 23:36:33

1. března: Tohle potřebujete vědět nejen o středečním obchodování na amerických burzách

Americké akciové trhy ve středu obnovily růst a vystoupily na nové rekordní hodnoty. Index Dow Jones Industrial Average poprvé v historii překonal hranici 21 000 bodů. Investory na Wall Street i na dalších světových burzách podpořil projev prezidenta Donalda Trumpa v Kongresu.

Dow nakonec posílil o 1,46 % na nové zavírací maximum 21 115,55 bodu, širší S&P 500 zpevnil o 1,37 % na nové zavírací maximum 2 395,96 bodu a index technologického trhu Nasdaq Composite skončil se ziskem 1,35 % na novém zavíracím maximu 5 904,03 bodu.

Absolutní rekord posunul Dow na 21 169,11 bodu, S&P 500 jej navýšil na 2 400,98 bodu a Nasdaq Composite jej posunul na 5 911,79 bodu. Index Russell 2000, který sdružuje akcie menších firem, vzrostl o 1,94 % na 1 413,64 bodu. Dow se z úrovně 20 000 bodů dostal na 21 000 bodů během 24 obchodních seancí.

Index volatility VIX klesl o 2,94 % na 12,54 bodu a výnos 10letých vládních dluhopisů USA se zvýšil o více než šest a půl bazického bodu na 2,456 %.

V plusu ve středu skončily všechny hlavní sektory s výjimkou realitního odvětví a odvětví veřejných služeb. Nejvíce stouply finanční odvětví, energetický sektor a odvětví základních materiálů.

Výrazně ve středu zpevnily akcie všech velkých amerických finančních domů - Bank of America (+3,64 %)JPMorgan Chase (+3,29 %)Morgan Stanley (+2,5 %)Wells Fargo (+3,2 %) Citigroup (+2,89 %).

V indexu Dow vedle akcií JPMorgan Chase nejvýrazněji posílily akcie kartové firmy American Express (+2,32 %), pojišťovny Travelers (+2,25 %) a ropné firmy ExxonMobil (+2,09 %).

Donald Trump v celkově spíše umírněném projevu na půdě Kongresu slíbil rozsáhlé investice do  infrastruktury a výrazné zmírnění daňové zátěže. Investory to potěšilo, třebaže nesdělil žádné detaily plánované daňové reformy.

"Trump působil velmi prezidentsky a investoři čerpají optimismus ze způsobu, jakým projev přednesl," řekl agentuře Reuters Andre Bakhos z investiční společnosti Janlyn Capital. "Dnešek je dalším vyjádřením důvěry v to, že Donald Trump bude schopen uskutečnit všechno to, co slibuje," dodal Bakhos.

Trumpovo vystoupení nastartovalo silný růst i na dalších světových burzách. Indexy burz ve Frankfurtu a v Paříži získaly zhruba dvě procenta a londýnská burza posílila o 1,6 %.

V červených číslech naopak v USA skončily akcie prodejce elektroniky Best Buy (-4,51 %), který zveřejnil horší než očekávané čtvrtletní hospodářské výsledky. 

 -------------------------

Pokračování shrnutí středečního obchodování v USA najdete na Investičním webu.

  -------------------------

Další článek: Akciové nápady na příští dny: Tesla a Caesars Entertainment

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688