Saxo Bank (home.saxo)
Akcie ve světě  |  13.05.2011 11:08:56

Equity Kickoff: Trhy i přes slabší výsledky asijské seance otevřou výše

Evropské akciové trhy otevřou v pátek, kdy mají být zveřejněny údaje o HDP eurozóny za 1. čtvrtletí, výše, neboť ve srovnání s předchozím čtvrtletím se očekává mírný nárůst. Trhy otevřou výše i přes to, že v průběhu asijské seance došlo k poklesu v reakci na rozhodnutí Číny opět zvýšit poměr rezerv požadovaný od čínských bank.

Futures na index FTSE 100 jsou před začátkem obchodování o 0,2 % výše.

Prožili jsme další bouřlivý týden, kterému dominovaly změny nálad obchodníků s komoditami a který uzavřou údaje o hrubém domácím produktu eurozóny za 1. čtvrtletí (09:00 GMT), který by měl ve srovnání s 2,0 % dosaženými ve 4. čtvrtletí roku 2010 vykázat dle očekávání meziroční nárůst o 2,2 %. Jediným důvodem, proč růst evropské ekonomiky není nižší, je Německo, které nadále překvapuje a u něhož se za 1. čtvrtletí v meziročním srovnání očekává nárůst HDP o 4,2 %.

Dnes časně ráno zveřejnila banka Credit Agricole své čisté příjmy za 1. čtvrtletí ve výši 1 mld. EUR, což je v souladu s očekáváními analytiků, kteří předpokládali 1,04 mld. EUR. Za tímto výsledkem stojí především příznivé výsledky divize investičního bankovnictví. V případě mezinárodního divize retailového bankovnictví ovšem situace už tak růžová není, protože tato divize se kromě jiného angažuje také v Řecku. Francouzské banky nadále patří v rámci evropského bankovního sektoru mezi nejvíce exponované banky, a i přes to, že společnosti Crédit Agricole, Société Générale a BNP Paribas oznámily za 1. čtvrtletí příznivé výsledky, jsou naše očekávání týkající se evropského bankovního sektoru a především bank s expozicemi v zemích na periferii Evropy negativní.Jedna pozitivní zpráva: společnost UniCredit vykázala po skončení včerejšího obchodování čistý zisk za 1. čtvrtletí ve výši 810 mil. EUR, čímž překonala odhady analytiků předpokládající 620 mil. EUR. Hlavní příčinou bylo nižší úvěrování a lepší výsledky divize investičního bankovnictví.

Společnost ThyssenKrupp právě zveřejnila upravený EBIT za první pololetí ve výši 770 milEUR, přičemž s ohledem na dobré výsledky jejího konkurenta, společnosti ArcelorMittal, se očekávalo 570 mil. EUR. Příjmy se odvíjely od vyšší poptávky a společnost potvrdila prognózu upraveného EBIT na rok 2011 ve výši 2 mld. EUR.

Inflace je jako tygr

Od chvíle, kdy Čína nasypala do svého hospodářství větší objem peněžních prostředků, se inflační tlaky začaly pomalu kumulovat. Jak pravil premiér Wen Jiabao: „Inflace je jako tygr, jakmile se jednou dostane z klece ven, je složité ji tam dostat zpátky“. Ve snaze zkrotit inflaci a zmírnit tlak na mzdové tarify odpovědní činitelé několikrát zvýšili úrokové sazby a požadovaný poměr rezerv. Znovu se tak stalo během asijské seance, což u akcií vedlo k poklesům. Největší starostí tak zůstává, jak moc šlapat na brzdu a jaký dopad to bude mít na ekonomický růst. Informace, které máme k dispozici, napovídají, že zpřísňování měnové politiky nemělo dosud na ekonomický růst ani inflaci doprovázenou zvyšováním cen potravin a energií valný účinek.

 

Více informací naleznete na www.saxobank.cz.

Peter Garnry, Equity Strategist, Saxo Bank

 Globální online investiční banka

Saxo Bank je globální investiční banka specializující se na online obchodování a investice na mezinárodních finančních trzích. Saxo Bank umožňuje soukromým investorům a institucionálním klientům obchodovat s FX, CFD, cennými papíry, futures, opcemi a dalšími deriváty a poskytuje i profesionální správu portfolia a fondů díky svým online obchodním platformám oceněným řadou různých ocenění.

Více informací na: www.saxobank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

11.09.2019Asijským trhům se dnešní seance povedla (Ranní zpráva z akciového trhu) Investiční bankovnictví (Komerční banka)
10.11.2015Asijské akcie otevřely úterní seanci poklesem ABEVA CONSULTING (ABEVA CONSULTING)
23.05.2011Equity Kickoff: Sisyfovská dluhová krize v EU Saxo Bank (home.saxo)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688