Patria (Patria Finance)
Investice  |  25.06.2017 09:00:50

Ron Baron láká investory k nákupům. Akcie podle něj do roku 2030 zdvojnásobí cenu

Hodnota akcií kotovaných v americkém akciovém indexu Dow do roku 2030 atakuje 40 000 bodů, což je oproti dnešku téměř dvojnásobek. Optimistický výhled představil investorům miliardář Ron Baron v pořadu CNBC. Akcie mají podle něj růst i přes veškerou volatilitu a negativita, která v poslední době na americkém trhu zažívají.

74letý zakladatel společnosti Baron Capital, který spravuje 23 miliard amerických dolarů v aktivech, řekl, že úrokové sazby a ceny ropy zůstanou „velmi dlouho" nízké a že americká ekonomika poroste „mnohem rychleji", než tomu bylo dosud. Zpravodajský server MarketWatch, který k oznámení sestavil i níže uvedený graf konstatoval, že i přes opravdu „vznešený cíl“, který může být dosažitelný, akciový index Nasdaq a S&P SPX vykázaly za posledních 13 let více než dvojnásobné zhodnocení.

Speciálně příznivý je Ron Baron na vývoj hodnoty akcií společnosti Tesla. Podle něj akcie společnosti v příštím roce atakují cenu 600 dolarů za akcii do roku 2020 mohou dosáhnout až na 1000 dolarů za kus. Během třetího červnového týdne se akcie Tesly obchodovaly kolem 375 USD/akcii. Pokud by skutečně došlo na Baronem odhadovaný vývoj, valuace akcií Tesly by přinesla více než 50% zhodnocení v roce 2018 a 170% zhodnocení za tři roky..

 

Baron řekl, že očekává, že Tesla bude v tomto období schopná generovat příjmy ve výši 70 mld. USD a provozní zisk ve výši 10 mld. USD. Jak dodává server MarketWatch.com akcie Tesly zaujímají pátý největší podíl ve fondu Baron Opportunity Fund, který koupil akcie Tesly v červnu 2014.

Podle vyjádření Barona pro CNBC mohou investoři získat 6 % nebo 7 % od investice do indexového fondu, což by většina lidí měla údajně dělat. „O co se snažíme my, je dosáhnout vyššího zisku mnohem rychleji. Snažíme se proto zdvojnásobit hodnotu investic každých pět či šest let," prohlásil Ron Baron v CNBC. Burzovní statistiky ukázaly, že Baron Opportunity Fund zatím v letošním roce výkonností naprosto drtí index S&P 500 a jeho podílové fondy, když dosáhl zhodnocení 26 %. Výnos fondu za poslední tři roky ale činil 8 % za rok.

 
 
 
 
 
 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688