TNBiz (TN.cz)
12.08.2017 11:08:28

Náchodskem se prohnala větrná smršť, poškodila desítky domů!

Velké škody napáchala v pátek vpodvečer větrná smršť, která se prohnala Bohuslavicemi na Náchodsku. Vichr tu poškodil desítky domů, z některých strhal střechy. Hasiči měli samozřejmě spoustu práce i jinde.

"Nejvážnější byla situace v obci Bohuslavice na Náchodsku, kde se kolem půl šesté odpoledne prohnala větrná smršť, která poškodila velké množství střech domů a některé zcela strhla, poničila stromy, ale také třeba autobusové zastávky a veřejné budovy," řekl mluvčí hasičů Ondřej Sezima.

 


Dodal, že silný vítr v obci poničil střechy přibližně třetiny domů. "Naštěstí při vichřici nebyl nikdo zraněn a pro občany není nutné zajistit náhradní ubytování. Přesto budou asi škody na majetku nemalé," doplnil Sezima.

Také na dalších místech Náchodska měli hasiči plno práce, například na silnici z Brzic do Prorub hasiči z Jaroměře několik hodiny odstraňovali popadané stromy a zachránili z uvízlého automobilu dva tělesně postižené.

 

Bouřky a silný vítr pochopitelně "úřadovaly" i na jiných místech republiky - například na Kroměřížsku byl k vidění vzácný kulový blesk.

 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty