Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Investice  |  01.11.2017 22:21:13

1. listopadu: Tohle potřebujete vědět nejen o středečním obchodování na amerických burzách

Hlavní americké akciové indexy zahájily obchodní seanci silně a posilovaly o půl procenta. Nakonec akcie mírně posílily poté, co Fed podle očekávání neposunul základní úrokovou sazbu, ale ponechal široce otevřené dveře k prosincovému zvýšení.

Index Dow v závěru posílil o 0,25 % na 23 435,01 bodu, S&P 500 stoupl o 0,16 % na 2 579,36 bodu, Nasdaq Composite naopak odepsal 0,17 % na 6 716,53 bodu. Dařilo se například cenným papírům v odvětvích jako energetika a finance, ztrácely mimo jiné technologické (hlavně kvůli Applu) a zdravotnické tituly. Index volatility VIX stoupl o 0,20 % na 10,20 bodu a výnos 10letých vládních dluhopisů USA klesl o necelý bazický bod na 2,3703 %, když před oznámením výsledku zasedání FOMC klesal výrazněji. Cena bitcoinu stoupla o další necelá dvě procenta na více než 6 500 USD, ethereum naopak mírně ztrácelo.

AKCIOVÝ BÝK: PROBLÉM S HOTOVOSTÍ?

Americký dolar na devizových trzích mírně posiloval. Podporovaly ho zejména příznivé údaje o ekonomice Spojených států. Organizace ADP oznámila, že soukromí zaměstnavatelé ve Spojených státech v říjnu vytvořili zhruba 235 000 pracovních míst. Analytici přitom podle průzkumu agentury Reuters v průměru očekávali, že vznikne 200 000 pracovních příležitostí.

"Ve vzduchu je spousta pozitivity (ve vztahu k dolaru)," uvedl analytik Juan Perez ze společnosti Tempus. Poukázal na řadu dřívějších příznivých zpráv o americké ekonomice, například údaje o vývoji hrubého domácího produktu či spotřebitelské důvěry. "Momentálně toho moc není, co by dolar ohrožovalo," citovala jej agentura Reuters.

Ve čtvrtek by americký prezident Donald Trump měl oznámit, koho se rozhodl jmenovat příštím šéfem Fedu. Za favorita je v poslední době považován člen Rady guvernérů Fedu Jerome Powell. Nynější šéfce Fedu Janet Yellenové vyprší funkční období v únoru. O Powellově jmenování jako o hotové věci ve středu s citací zdroje informoval deník The Wall Street Journal.

Ceny ropy pokračují v růstu, k němuž přispívá jednak pokles zásob suroviny ve Spojených státech, a jednak známky lepšího plnění dohody Organizace zemí vyvážejících ropu (OPEC) o omezení těžby. Ceny tak jsou nejvýše od poloviny roku 2015.

KOMPLETNÍ SHRNUTÍ STŘEDEČNÍHO OBCHODOVÁNÍ

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688