TNBiz (TN.cz)
01.12.2017 07:18:03

Silnice sevřela ledovka, kamiony místy vůbec neprojedou

Silnice v Čechách i na Moravě přesně dle výstrahy meteorologů na mnoha místech pokryla v pátek ráno ledovka. Opatrní by řidiči měli být především na vedlejších silnicích a šoféři kamionů by měli věnovat velkou pozornost zvolené trase, aby neuvízli.

Podle informací policie ledovka pokrývá například silnici v Rudimově na Zlínsku nebo v Bojkovicích na Uherskohradišťsku. Zatímco osobní auta tudy projedou, pokud budou řidiči opatrní, pro náklaďáky jsou obě zmíněné silnice nesjízdné.

Na jiných místech navíc ledovku doplňují ještě zbytky sněhu, který padal v průběhu čtvrtka. To se týká třeba silnice číslo 189 u Klenčí pod Čerchovem na Domažlicku.

Mezi Vápennou a Lipovou Lázně na Jesenicku je silnice v délce pěti kilometrů dokonce uzavřená pro veškerou dopravu, v opačném směru tudy projedou jen auta do 3,5 tuny.

V pátek ráno se stalo už několik nehod, většina z nich byla ovšem lehčího charakteru a k újmě tak přišly především "plechy".

Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před ledovkou platí do dnešní deváté hodiny ráno a týká se řady krajůKarlovarského, Plzeňského, Jihočeského, Pardubického, Královéhradeckého, Jihomoravského, Zlínského a Olomouckého kraje a také Vysočiny.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty