STOX.CZ (Grant Capital)
Investice  |  01.12.2017 15:46:54

Makroekonomický výhled 4. 12. – 8. 12. 2017

Autor: Bc. Jakub Švábenský

Úvodní den obchodní seance zahájíme zpravodajstvím přicházející z Japonska meziroční změnou měnové báze a údaji o spotřebitelské důvěře za listopad. Z eurozóny doputují informace o změně španělské míry nezaměstnanosti. Dále bude zveřejněn index Sentix, který je také indikátorem ekonomického zdraví. Země eurozóny následně zveřejní říjnové změny indexu cen výrobců (PPI) meziročně i meziměsíčně. Velká Británie přispěje s PMI indexem z oblasti stavebnictví. Amerika se úvodí den zaměří na říjnové průmyslové objednávky, předběžné odhady objednávek zboží dlouhodobé spotřeby za říjen a stejně tak jádrové objednávky zboží dlouhodobé spotřeby.

Úterní obchodní den bude bohatý na makrodata a ponese se v duchu především zveřejňování indexu PMI v oblasti služeb. Tento index přijde z Číny, Německa, ze zemí eurozóny, USA a Velké Británie. V eurozóně se zdržíme a budeme očekávat změnu maloobchodních tržeb za říjen a předběžný odhad výše HDP za 3Q. V odpoledních hodinách své data zveřejní Amerika, to konkrétně hodnotu importů, exportů a obchodní bilance za říjen s předpokládaným saldem ve výši 44 mld. USD. Navíc zveřejní i index ISMsektoru služeb za listopad.

Středa 6. prosince nebude bohatá na kvantitu informací, ale předpokládaný vliv na akciové trhy bude výrazný, zejména na ty americké. V úvodu dne však zůstaneme v Německu a budou nás zajímat průmyslové objednávky za říjen. Amerika po druhé hodině zveřejní velmi důležitý ADP Národní report o zaměstnanosti za listopad s předpokládaným odhadem 215 tisíc. Dále budeme očekávat údaje o změně produktivity v nezemědělských sektorech (NFP) za 3Q. Abychom nezapomněli, tak středa již tradičně také patří informaci o týdenní změně zásob ropy dle EIA.

Čtvrteční den zahájíme opět v Německu průmyslovou produkcí za říjen. Velká Británie v půl desáté zveřejní Halifax HPI index (meziměsíční), který je přední ukazatel zdravotního stavu bytového průmyslu, protože rostoucí ceny přitahují investory a povzbuzují průmyslovou činnost. Amerika zveřejní informace o nezaměstnaných, což je důležitým signálem ekonomického zdraví, protože dochází ke korelaci spotřebitelských výdajů s podmínkami na trhu práce. Nezaměstnanost je také hlavním faktorem pro monetární autoritu.

Závěrečný den obchodního týdne zveřejní Čína hodnotu importů, exportů a obchodní bilance za listopad. Japonsko poté odtajní předběžné odhady HDP společně s její roční dynamikou za 3Q. Obchodní bilanci zveřejni i Spojené království a následně hodnoty průmyslové produkce, produkci ve výrobním sektoru za říjen. Spojené státy zveřejní důležité informace o míře nezaměstnanosti, změně zaměstnanosti v soukromém sektoru, změně zaměstnanosti v nezemědělských sektorech (NFP) a předběžná čísla o spotřebitelské důvěře na prosinec.

Wall Street Bubbles

Logo STOX.CZ STOX.cz je portál společnosti Grant Capital pro podporu online obchodování na více než 80 akciových trzích s minimálními náklady. Obchodování akcií v USA od 6 USD a v Evropě od 8 Eur. STOX.cz nabízí komplexně nejvýhodnější spojení pro online obchodování s akciemi a ETF na českém trhu, multiměnovou platformu v češtině a dále stálou technickou podporu. Přístup ke svému účtu je odkudkoli z mobilní nebo webové aplikace. Investoři také užívají komfort vysoce pojištěného individuálního účtu. Více na www.stox.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

18.12.2017Makroekonomický výhled 18. 12. – 22. 12. 2017 STOX.CZ (Grant Capital)
08.12.2017Kurzovní lístek ČNB na pátek 08.12.2017 Redakce (Kurzy.cz)
08.12.2017Páteční obchodní seance 8. 12. 2017 STOX.CZ (Grant Capital)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688